Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Джуно – смела, малка и пораснала

Джуно – смела, малка и пораснала
Елън Пейдж успява да изиграе ролята на Джуно професионално, все едно за крехките й 22 години е играла редовно бременни и проблемни героини
Cinefish.bg

Рецензии
Джуно – смела, малка и пораснала

05.12.2008, 18:39  |   Видяна: 2874  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Мариана Иванова

Защо винаги трябва да сме черногледи, отрицателно настроени, мърморещи и намръщени. В малко случаи проблемът е толкова голям, че да не можем да намерим решение за него. Констатирането на “страшното” и безкрайното вайкане едва ли ще ви накарат да се почувствате по-добре. Ако имате повече вяра в положителното разрешение и нормалното отношение на околните цветовете са по-светли от сиво-черната гама.

Ако не вярвате в тези мои размишления и сте склонни към задълбаване в неприятните неща, които ви се случват - гледайте “Джуно”. Уверявам ви, че след като видите премиерата на Тандем Филмс ще разберете, че въобще не е толкова страшно едно момиче да забременее на 16 години.

Независимата продукция, която си тръгна с награда за оригинален сценарий от последните “Оскари” засяга непретенциозно и весело сериозната и деликатна тема - да забременееш докато още ходиш на училище. Благодарение на диалога, който звучи свежо и естествено, филмът сякаш се носи над “кризата, ужаса, опропастяването на живота”. А не задълбава и не го превръща в ревяща мелодрама. Елън Пейдж успява да изиграе ролята на Джуно професионално, все едно за крехките й 22 години е играла редовно бременни и проблемни героини. Тя успява изцяло да се потопи в биографията на г-ца Макгъф.

В същото време максимално практично, но не неморално или нечовечно да реши “проблема”. Може би ще има най-много учудени зрители от родителската реакция. Тяхното поведение би трябвало да бъде пример за това, че нищо чак толкова страшно не може да се случи с детето ви, за да го отблъснете или да не му помогнете. “Джуно” е за другата възможност, за премислената реакция, за значимото в живота. И за това, че той винаги продължава.

Важното е какво научаваме от грешките си. Джуно се запознава с любовта. Нека си пожелаем да бъдем смели и прями към прозренията си и когато чувстваме нещо да го казваме на глас. Защото понякога заради шума по улиците и лошите мисли на хората, “получателите” може да не чуят мислите ни.


Още рецензии
Добрите момчета на Ридли
Пингвинско приземяване в Африка

„Училищен мюзикъл 3” или да попеем дружно за последно

Малко истинска любов
Бонд, Астън Мартин, Крейг. Една невероятна комбинация
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Руси амбиции и неволи
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 27.11.2010, 11:03
Оценка: 0
0 гласа

бива филма

 
 
 
lus Неутрално
2 17.11.2010, 07:44
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg