Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Навитакът

ЗА КИНОДЕЙЦИТЕ - Навитакът / информация за филма

Yes Man 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА КИНОДЕЙЦИТЕ

07.1.2009  |   синефиш.бг
ПЕЙТЪН РИЙД (Режисьор) печели национално внимание за режисьорския си дебют „Луди амазонки” с Кирстен Дънст.
През 2003г. режисира „Долу любовта” с Рене Зелуегър и Юън Макгрегър.
През 2006г. Рийд поема режисурата на филма „Раздялата” с Винс Вон и Дженифър Анистън.
Рийд започва кариерата си като монтира документални филми.
По-късно режисира различни проекти, включителни тв филми като: „The Computer Wore Tennis Shoes” и „The Love Bug”; музикални видеоклипове и някои от най критикуваните комедии в телевизията, включително: „Mr. Show with Bob and David”, „Upright Citizens Brigade” и „Grosse Pointe”.
В момента Рийд живее в Лос Анджелис, Калифорния.
РИЧАРД Д. ЗАНУК (Продуцент) е считан за един от най-прогресивните продуценти в индустрията за повече от 4 десетилетия. Той е награден с много награди за своите постижения като кинодеец.
През 1990г. заедно със съпругата си Лили Фини Занук, като продуценти печелят Оскар за хита от 1989г. „Да возиш мис Дейзи”, който е номиниран за девет Оскара и печели четири от тях. Наскоро Занук работи като продуцент по четири филма на Тим Бъртън: „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт стрийт”, „Чарли и шоколадовата фабрика”, „Голяма риба” и римейка на „Планетата на маймуните”. В момента снима „Алиса в страната на чудесата” по приказката на Лузи Карол.


ДЕЙВИД ХЕЙМАН (продуцент) е продуцент на всички филми по книгите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър. В момента е в пред-продукция на последната книга „Harry Potter and the Deathly Hallows”.
Миналата година продуцира и хита „Аз съм легенда” с Уил Смит и независимите филми „The Boy in the Striped Pajamas” и „Is There Anybody There” с Майкъл Кейн.
Получил своето образование в Англия и Съединените Щати, Хейман започва своята кариера като отговорник на продукцията за филма на Молиш Форман „Шоуто започва” и филма на Дейвид Лийн „A Passage to India”. През 1986 г. Хейман заминава за Лос Анжелис, за да стане ръководител на продукцията за ‘Warner Bros.‘, къде той работи по такива филми като: „Горили в мъглата” и „Good Fellas”. В края на 80-те, продуцентът става Вицепрезидент в ‘United Artists’.
По-късно Хейман започва работа като независим продуцент на филми като: „Juice”, режисиран от Ърнест Дикерсън и с участието на Тупак Шакур и Омар Епс и „The Daytrippers”, режисиран от Грег Мотола и с участието на Паркър Поузи, Хоуп Дейвис, Стенли Тучи и Кампбел Скот.
През 1997 г. след много години работа в Щатите Хейман се връща във Великобритания и създава ‘Heyday Films’, с намерението да използва неговите уникални връзки в САЩ и Европа, за да продуцира международни филми и телевизионни програми.
През 2003 г. Хейман става първия британски продуцент спечелил наградата ‘ShoWest’ за най-добър продуцент на годината.


НИКОЛЪС СТОЛЪР (сценарист) пише сценариите на много проекти, включително и на „Купон с Дик и Джейн” с Джим Кери. По-късно прави своя режисьорски дебют с хита „Прелъстен и изоставен” с продуцент Джъд Апатоу. Следващият филм, който написва и предстои да режисира е „Get Him to the Greek”. В него ще участва Джона Хил и Ръсел Бранд.
Някои от предстоящите му проекти са: комедията „Gulliver’s Travels”, на който той е сценарист и „Five-Year Engagement”, който той написва и ще режисира.
Столър е роден в Лондон, а израства в Маями. В момента живее с жена си и дъщеря си в Лос Анджелис.


ДЖАРАД ПОЛ & АНДРЮ МОГЕЛ (сценаристи) в момента работят по „Shining City”. Работят заедно и по комедиите „Himelfarb” и „Harvey and Marky: A True Story of Friendship and Betraya”. „Навитакът” е третият им съвместен проект.
Пол също е и актьор и участва във филми като: „Монк” и „Action”.
Могел е роден в Мериленд. Преди да започне работа като сценарист е работил във филмови и телевизионни продукции като сериалите: „Freaks and Geeks” както и филмите „Уондърленд” и „Алфадог”.


ДАНИ УОЛЪС (филмът е базиран на книгата му) е писател и телевизионен водещ в Лондон. Той е автор на бестселърите „Join Me” и „Навитакът”.
Роден в Шотландия, Уолъс започва кариерата си на 14 години като работи в магазин за видео игри. На 22 години става един от най-младите продуценти в BBC, продуцирайки комедии като „The Mighty Boosh”. След това се мести в телевизията.
Следващата му книга ще бъде публикувана края на 2008г.
 

МАРТИ ЮИНГ (изпълнителен продуцент)
в момента работи по комедията на Сет Роген „Observe and Report”. Наскоро работи като изпълнителен продуцент по комедиите: „Остриетата на славата” с Уил Феръл и „Тя е пич”. Други филми, на които е изпълнителен продуцент са: „The Prize Winner of Defiance, Ohio” с Джулиан Мур; „Man of the House” с Томи Лий Джоунс; „Стълба 49” с Хоакин Финикс и Джон Траволта; „Дупки” на режисьора Андрю Дейвис; както и на „Моето куче Скип” с Даян Лейн и Кевин Бейкън.
Преди да стане продуцент, Юинг е работил като мениджър продукция и асистент режисьор. Съ-продуцент е на „Stealing Harvard”, „Месец любов”, „Почти известни” и „Свърталище на духове”.


ДАНА ГОЛДБЪРГ (изпълнителен продуцент) е президент на продукцията в ‘Village Roadshow Pictures’. Наскоро работи като изпълнителен продуцент над екшън-комедията „Умирай умно”, с участието на Стив Карел, Ан Хатауей и Алан Аркин.
От присъединяването си към ‘Village Roadshow Pictures’ през 1998 г., тя е въвлечена в дългия списък от реализирани филми на компанията, сред които се нареждат: всички епизоди на „Бандата на Оушън”; трилогията „Матрицата”; „Тренировъчен ден”; „Реката на тайните”; „Мис таен агент”; „Хората говорят” и „Чарли и шоколадовата фабрика”. Тя работи като изпълнителен продуцент над: драмата „Другата в мен”, с участието на Джоди Фостър и режисиран от Нийл Джордан; анимацията, спечелила Оскар „Весели крачета”, режисирана от Джордж Милър; „Къщата на езерото”, заедно с Киану Рийвс и Сандра Бълок; „Царете на хаоса” с участието на Джони Ноксвил и Шон Уилиямс Скот; както и „Крадец на животи” с Анджелина Джоли.
Преди присъединяването си към ‘Village Roadshow Pictures’, Голдбърг работи три години съвместно с Бари Левинсън и Паула Уейншайн в ‘Baltimore/Spring Creek Pictures’, където е вицепрезидент на продукция. Тя започва своята кариера в шоу-бизнеса като асистент в ‘Hollywood Pictures’.


БРУС БЕРМАН (изпълнителен продуцент) е председател на 'Village Roadshow Pictures’. Компанията е в добри партньорски отношения с ‘Warner Bros. Pictures’.
Филмите продуцирани под това партньорство са: „Приложна магия” със Сандра Бълок; „Анализирай това” с Робърт де Ниро и Били Кристал; „Матрицата” с Киану Рийвс; „Трима крале” с Джордж Клуни; „Звездни каубои” с Клинт Истууд; както и „Мис таен агент” със Сандра Бълок и Бенджамин Брат.
Берман е изпълнителен продуцент и на: „Тренировъчен ден”, за който Дензел Уошингтън спечели Оскар; „Бандата на Оушън” и продълженията му; „Срок за влюбване” със Сандра Бълок и Хю Грант; „Реката на тайните” с Шон Пен и Тим Робинс; „Матрицата: Презареждане” и „Матрицата: Революции”; „Чарли и шоколадовата фабрика” с Джони Деп; анимацията „Весели крачета”; „Другата в мен” с Джоди Фостър; „Аз съм легенда” с Уил Смит; комедията „Умирай умно” със Стив Карел и Ан Хатауей; както и романтичната драма „Нощи в Роданте” с Ричърд Гиър и Даян Лейн. Наскоро работи като изпълнителен продуцент по драмата на режисьора Клинт Истууд „Gran Torino”.
Предстоящи проекти на ‘Village Roadshow’ са: „Where the Wild Things Are” и филма на Гай Ричи „Шерлок Холмс” с Рибърт Дауни, младши в ролята на легендарния детектив.
През 1984г. Берман се присъединява към ‘Warner Bros.’ като вицепрезидент продукция, а четири години по-късно е повишен в Старши вицепрезидент на продукция.
Под щита на Warner Bros.’ Той продуцира филми като: „Невинен до доказване на противното”, „Добри момчета”, „Робин Худ: Принцът на крадците”, „Да возиш мис Дейзи”, „Батман завинаги”, „Под обсада”, „Бодигард”, „JFK”, „Беглецът”, „Дейв”, „Разкриване”, „Версия Пеликан”, „Зараза”, „Клиентът”, „Време да убиваш” и „Туистър”.


РОБЪРТ ЙОМАН (оператор) наскоро засне режисьорския дебют на Дрю Баримор „Whip It!”, който предстои да излезе по кината през 2009г. Работи като кинематограф по „Марсианско хлапе” с Джон Кюсак и Аманда Пийт, както и по „The Darjeeling Limited” с Оуен Уилсън и Ейдриън Броуди.
Йоман печели награда ‘Spirit’ за работата си по драмата на Гюс Ван Сан „Drugstore Cowboy”. Други филми, по които работи са: „Червено око” на Уес Крейвън; „Китът и сепията”, който печели много награди на филмовия фестивал в Сънданс през 2005г.; „Постоянна полунощ” на режисьора Дейвид Велоз; „Догма” на Кевин Смит и „Rampage” на Уилям Фридкин.
Роден в Пенсилвания Йоман израства в предградията на Чикаго. След като защитава степен бакалавър по изкуства в университета в Дюк се записва в Южния университет на Калифорния за степен магистратура по изящни изкуства и филмова продукция.


АНДРЮ ЛОУС (Художник) счита „Навитакът” за третият си съвместен филм с режисьора Пейтън Рийд. Преди това са работили по „Раздялата” и „Долу любовта”. Наскоро работи по филма на Висенте Аморим „Good”, който предстои да излезе скоро тази година и „I Love You, Man” на режисьора Джон Хамбург. Другите филми, по които работи са: „1408” и „Дерайлирал” и двата на режисьора Микаел Хафстрьом; „Отвъд морето” на Кевин Спейси; „Завръщането на Поли; „Дъщерята на шефа”; „Числото 23”; „Телефонна клопка”; „Земята на тигрите”; както и „The Minus Man”.
Преди това е работил като арт директор по филмите: „Колежът Ръшмор” на Уес Андерсън; „Simpatico”; „Да изчезнеш за 60 секунди” и „Парола: риба меч”. Лоус започва кариерата си като асистент арт директор по филмите: „Touch”, „Тя е толкова прекрасна” на Ник Касавитис и по „Джеки Браун” на Куентин Тарантино.
 

КРЕЙГ АЛПЪРТ (монтаж) наскоро работи с режисьора Дейвид Гордън Грийн по комедията „Ананас Експрес” на сценариста и режисьор Джъд Апатоу. Преди това работи с Джъд Апатоу по хитовата комедия „Позабременяла”. Други негови постижения включват филмите: „Борат”, „40-годишният девственик” и „Запознай ме с вашите”. Алпърт започва своята кариера като асистент монтажист и работи по филмите: „Играта на играчките 2”, „Матрицата: Презареждане”, „Хълк”, и „Остин Пауърс 3”.


ЛАЙЛ УОРКМАН (композитор) композира музика за филми и музиката за филма „Супер яки”, „40-годишен девственик” и „Прелъстен и изоставен”. Китарист на повикване, той е поканен от Стинг да свири в неговото шоу в Лондон. Това шоу е последвано от турне в Европа и Южна Америка през лятото на 2006г.
Започва да пише музика за реклами по телевизията, радиото и документални филми. След което се прехвърля на кино филмите. Започва с филма „Made” на режисьора Джон Фавро.
Пише музиката за филма с Уил Феръл „Футболен татко”, след който започват приятелските му отношения с Джъд Апатоу, който след това избира Уоркман да композира музиката на филма му „40-годишен девственик”. След това пише музиката за „Позабременяла” и „Дрилбит Тейлър”.


МАРК ОЛИВЪР ЕВЕРЕТ (композитор), още познат като “E”,  е певец и композитор. Музиката му се чува във филмите „Американски прелести”, „Дупки”, „Позабременяла”, трите филма за „Шрек”, в сериали като: „Шест метра под земята”, „Кварталът на богатите”, „Смешно отделение”, „Розуел” и „Homicide: Life on the Street”.


МАРК БРИДЖЕС (костюми) наскоро работи по номинираната за Оскар драма „Ще се лее кръв” на режисьора Пол Томас Андерсън, с който преди е работил по „Hard Eight”, „Буги нощи”, „Магнолия” и „Гроги от любов”. Следващият му проект е „Land of the Lost” на режисьора Брад Силберлинг, който предстои да излезе през юни 2009г. Роден е и израства в Ню Йорк. Завършва бакалавърска степен по театрални изкуства в университета Стони Брук. Започва кариерата си като продавач-консултант за легендарните ‘Barbara Matera Costumes’ в Ню Йорк. По-късно защитава магистратура по изящни изкуства и дизайн в университета в Ню Йорк и започва да търси работа във филми.
Филми, в които е работил: „Игра по ноти”, „Обичам зелените площи”, „Италианска афера”, „8-ма миля”, „Дрога”, „Синята бездна”, „Светлина от миналото” и „Вече не мога да чакам”.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Cinefish.bg
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Владислав Апостолов
[+] 24 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Димитър Стайков
[+] в-к Дума
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Емил Дичев
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] Позор
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Здравко Григоров, Ангел Хаджийски
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Ивайло Петков
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Петя Славова
[+] Programata.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Таня Трендафилова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 56/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg