Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Мисия Вавилон

Екипът - Мисия Вавилон / информация за филма

Babylon A.D. 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

17.3.2009  |   синефиш.бг

Матийо Касовиц (Режисьор/Сценарист) е един от водещите френски кинотворци през последните 10 години. Вероятно най-известен е с получилият одобрението на критиците „La Haine” от 1995 година, който печели награди Сезар за най-добър сценарий и монтаж, а самият Касовиц е удостоен с приза за най-добър режисьор на фестивала в Кан.

Сред най-популярните заглавия режисирани от Касовиц и популярни на публиката по цял свят са трилърите „Пурпурни реки” с Жан Рено и Венсан Касел и „Готика” с носителката на Оскар Хали Бери.

Касовиц се радва на не по-малко успешна кариера и като актьор. Стивън Спилбърг му дава една от главните роли в своя „Мюнхен”. За изпълнението си в „See how they fall” на Жак Одер Касовиц печели награда Сезар за най-добър млад актьор.

Номинация Сезар за главна мъжка роля му носи образа на разкъсван от вътрешни противоречия свещеник във филма на Коста Гаврас „Амин”. Част от останалите заглавия в кариерата му включват „Петият елемент” на Люк Бесон; „Якоб лъжеца” на баща му, Петер Касовиц; „От Русия с любов” в компанията на Никол Кидман; и международният хит на Жан Пиер Жьоне „Невероятната съдба на Амели Пулен.”

Илан Голдман (Продуцент) оглавява компанията Legende Enterprises. Сред филмите, продуцирани от Голдман, се нареждат носителят на множество награди „Едит Пиаф: Животът в розово”, „Казино” на Мартин Скорсезе и „1492: Завладяване на рая” на Ридли Скот. Мисия Вавилон е второто му сътрудничество с Матийо Касовиц след успеха на „Пурпурните реки”.


Дейвид Валдес (Изпълнителен продуцент) е един от най-заетите и уважавани продуценти във филмовата индустрия. Той се радва на редица успешни сътрудничества с режисьори от ранга на Франсис Форд Копола, Клинт Истууд, Франк Дарабонт и Кевин Костнър.

Някои от по-скорошните му проекти включват „Убийството на Джеси Джеймс от мерзавеца Робърт Форд” с Брад Пит, „Свободна територия” на Кевин Костнър и номинирания за 4 награди Оскар „Зеленият път” на Франк Дарабонт.

Кариерата на Валдес е белязана от 17 съвместни проекта с може би най-уважавания актьор и режисьор в американската филмова индустрия – Клинт Истууд. Сред съвместните им заглавия се нареждат „Идеален свят” с Кевин Костнър; „Новобранеца” със самият Истууд и Чарли Шийн; „Розовият кадилак”; последният филм от поредицата за Мръсният Хари „Dead Pool”; безспорният шедьовър “Непростимо”, носител на Оскар за най-добър филм и най-добра режисура; „Под прицел” с Джон Малкович и Рене Русо и др.

Тиери Арбогаст (Оператор) е един от най-близките сътрудници на известния френски режисьор и продуцент Люк Бесон. Общите им заглавия включват „Артур и минимоите”, „Жана Д’Арк”, „Петият елемент”, „Никита” и „Леон”, за който получава номинация за награда Сезар.

Соня Клаус (Дизайнер на продукция) е била главен дизайнер на продукция за филма на Ридли Скот „Добра година” и художник на декорите по други три проекта на режисьора – „Мрежа от лъжи”, „Небесно царство” и „Гладиатор”, като за работата си по последния е част от номинирания за Оскар екип, създал декорите за историческия епос на Скот. Клаус споделя и наградата за художествено оформление на Националния филмов борд за работата си по мащабната продукция, отразяваща период от развитието на Римската империя.

Клаус е участвала в създаването на декорите по мащабни холивудски продукции като двете серии за приключенията на Лара Крофт, както и на популярните телевизионни мини-сериали „Одисей” и „Мерлин”.

Пол Крос (Дизайнер на продукция) е бил художествен директор на продукции като „Бавачката МакФий” и „Дневникът на Бриджит Джоунс”.

RZA (Песни) е световноизвестен хип-хоп продуцент и изпълнител. Той е част от една от най-популярните рап групи Wu-Tang Clan, като сам продуцира повечето им албуми.

Първият ангажимент на RZA в сферата на киното е композирането на музика към филма на Джим Джармуш „Дух куче: Пътят на самурая” през 1999 година. Впоследствие изпълнителят е ангажиран за шедьовъра на Куентин Тарантино „Убий Бил”, а също и за „Блейд: Троица” с Уесли Снайпс.

Атли Орварсон (Музика) бързо се утвърди като един от водещите композитори на музика за кино и телевизионни проекти, допринасяйки за оригиналното звучене на филми като „Стюарт Литъл 3”, „Ваканцията”, „Карибски пирати: На края на света” и др.

Роден в известно музикално семейство в Исландия, Атли започва да свири на пиано и тромпет от ранна детска възраст. Впоследствие заедно с рок групата Салин издава три платинени и два златни албума в началото на 90-те години на 20 век. През 1993 година Атли получава покана да учи в прочутия колеж Бъркли в Бостън. Впоследствие получава и магистърска степен по филмова музика от Унивеситета на Северна Каролина по Изящни изкуства.

През 1998 Атли печели престижната стипендия за млади композитори „Пийт Карпентър” и се мести в Лос Анджелис, за да участва в програмата, ръководена от легендарния композитор на музика за телевизията Майк Поуст. Скоро Поуст ангажира Атли с работа по сериалите „Закон и ред” и „NYPD Blue.”


 
 
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] сп. Мениджър
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Андроника Мартонова
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Даниел Симеонов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] Позор
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Здравко Григоров, Ангел Хаджийски
[+] Екран
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
20/100
 
Неда Ковачева
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Петя Славова
Среден резултат: 46/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg