Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Мисия Вавилон

Актьорите - Мисия Вавилон / информация за филма

Babylon A.D. 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорите

17.3.2009  |   синефиш.бг

Роденият в Ню Йорк Вин Дизел постепенно се превърна в един от най-търсените актьори на Холивуд.

В момента той завършва работа по четвъртата част на популярната поредица „Бързи и яростни”, която спомогна за утвърждаването му като безспорна звезда на седмото изкуство преди 8 години.

Последната екранна изява на Дизел бе в съдебната драма на Сидни Лъмет „Find me guilty”, която описва истинската история на един от най-известните процеси срещу мафията през последните 20 години. Актьорът получава заслуженото одобрение на критиците за превъплащението си в образа на Джаки Ди Норсио, единственият гангстер решил сам да води защитата си в съдебната зала. За ролята Дизел напълнява с 9 килограма.

Бъдещите планове на актьора включват продуцирането и режисирането на „Ханибал” – филм за легендарния картагенски предводител, който повежда армия от слонове през Алпите в желанието си да нападне и превземе Рим през 3 век пр. н.е. Дизел ще изиграе и главната роля в историческата продукция.

„Умиротворителят” на Адам Шанкман е първият опит на актьора в комедийния жанр, който му носи огромен успех, а приходите от прожекции по целия свят достигат 200 милиона долара.

„Кървав прах” и „Трите хикса” са два от проектите, които го утвърждават като икона на екшън жанра през 21 век.

Филмът, който обаче му носи култов статут най-вече сред феновете на научната фантастика е „Пълен мрак” – в него Дизел играе Ридик, единак, който е принуден от обстоятелствата да се бори с извънземни хищници и да защити група хора от сигурна смърт.

Приключенията на Ридик получават своето продължение в изключително мащабната продукция „Хрониките на Ридик”, на която Дизел вече е и продуцент. Нарастналата популярност на актьора спомага към проекта да бъдат привлечени Джуди Денч, Танди Нютън, Колм Фиори и Карл Ърбан.

Дизел написва, продуцира, режисира и участва в късометражния филм „Multi-Facial”, който изследва какво е да имаш смесен произход в днешно време. Филмът проследява Дизел, чиято майка е бяла, а баща му е афро-американец, по време на редица прослушвания, на които получава отзиви, че е или „твърде бял”, или „твърде черен”, за да получи желаната роля. След като вижда този филм на фестивала в Кан през 1995 година Стивън Спилбърг създава специално за Дизел ролята на редник Карпацо в шедьовъра „Спасяването на редник Райън”.

Мишел Йео (Сестра Ребека) за последно бе видяна на екраните по цял свят в един от най-големите хитове на лято 2008 – „Мумията 3: Гробницата на императора дракон”, който донесе на създателите си 400 милиона долара и дава възможност на Йео да си партнира със звезди от ранга на Брендън Фрейзър и Джет Ли.

Предишни проекти на Йео включват научно-фантастичния трилър на Дани Бойл „Проекта Съншайн” и костюмната драма на Роб Маршал „Мемоарите на една гейша”.

Йео е най-известна на публиката по цял свят с ролята си на майстор на меча във филма на Анг Лий „Тигър и дракон”, носител на 4 награди Оскар, и като очарователната шпионка, партньор на самият Джеймс Бонд, във „Винаги ще има утре”.

Йео се снима във филми още от 1984 година и вече има над 30 продукции зад гърба си, като с ролите си се противопоставя на традиционната представа за жените в азиатското кино и изгражда образи на силни женски характери.
 
Същевременно ролята й в „Тигър и дракон” доказва, че тя не е просто екшън звезда и заслужено получава номинация за водеща актриса на Британската академия за кино и телевизия, а е обявена и за международна звезда на 2001 година на наградите ShoWest.

През октомври 2007 година Йео е удостоена с ордена Кавалер на Почетния Легион от президента на Франция, като признание за приноса й за развитие на културните връзки между Азия и Франция.

Йео се посвещава и на множество благотворителни каузи и е почетен председател на Фондацията за проучване на СПИН, Фондът за борба с рака в Хонг Конг и Института за нарушения на мозъчната дейност. Наскоро Йео стана и световен посланик на кампанията за безопасност по пътищата.

Роденият в Париж Ламбер Уилсън (Дарквандер) изучава театрално изкуство в Центъра по драма в Лондон. Първата си роля в киното получава в „Five days of summer” на Фред Цинеман, в който участва и Шон Конъри. От тогава досега Уилсън се е снимал в над повече от 50 филма при световноизвестни режисьори като Клод Шаброл, Анджей Вайда, Питър Гринауей, Карлос Саура, Андре Тешине и Джон Дюган.

Ламбер участва в двете продължения на изненадващия хит на братя Уашовски „Матрицата” в ролята на мистериозния Меровингий. Той е познат на международната публика от „Фатален срок” на Ричард Донър, „Жената котка” с Хали Бери, „Сахара” в компанията на Матю МакКонъхи и Пенелопе Круз и др.

Едновременно с филмовата си кариера Ламбер Уилсън не спира да участва в постановки на сцените в Лондон и Париж. Театралната му биография включва „Ashes to ashes”, режисирана лично от Харолд Пинтър и партньорства с Маги Смит, Кристин Скот Томас и Карол Буке.

Уилсън продуцира и сам участва в три музикални моноспектакъла. Отделно актьорът има записан и поп албум на френски, „Loin”, излязъл на пазара през 2007 година.

Марк Стронг, родом от Лондон, следва право в Германия преди да се завърне в Англия и да започне образованието си по английска литература и драма. Следва 8 годишен период на придобиване на опит по театралните сцени в цяла Великобритания.

Големият пробив идва през 1992 година със сериала на BBC2 “Our friends in the North”, в който Стронг си партнира с друга бъдеща голяма звезда на британското кино – Даниел Крейг. Постепенно Стронг става популярно лице от телевизионния екран – участва в две от сериите на криминалната поредица „Prime suspect”, в които главна роля има носителката на Оскар Хелън Мирън. Във версията на ITV по романа на Джейн Остин “Ема” играе главната мъжка роля в компанията на Кейт Бекинсейл.

Други по-известни проекти на Стронг за телевизията включват „Inspector Morse” на Дани Бойл и “Kavanagh QC” на Пол Грийнграс.

Международната публика се среща с актьора на големия екран в фентъзи приключението „Звезден прах” с Робърт де Ниро и Мишел Пфайфър, историческия епос „Тристан и Изолда”, „Револвер” на Гай Ричи и др.

Последните проекти на Марк Стронг включват екшън-трилъра на Ридли Скот „Мрежа от лъжи” в компанията на Ръсел Кроу и Леонардо ди Каприо и триумфалното завръщане на Гай Ричи с криминалната комедия „Рокенрола”.

На сцената Стронг участва в постановки по Хенри Милър („Смъртта на търговския пътник”), Патрик Марбър („Отблизо”), Дейвид Мамет („Speed-the-Plow”), а за ролята си в „Дванайста нощ” по Шекспир (сценична версия на Сам Мендес) актьорът получава номинация за наградата „Лорънс Оливие” за поддържаща мъжка роля.


 
 
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] сп. Мениджър
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Андроника Мартонова
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Даниел Симеонов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] Позор
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Здравко Григоров, Ангел Хаджийски
[+] Екран
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
20/100
 
Неда Ковачева
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Петя Славова
Среден резултат: 46/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg