Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Признак на живот

Изграждането на Международната космическа станция - Признак на живот / информация за филма

Life 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Изграждането на Международната космическа станция

16.3.2017  |   синефиш.бг
За изграждането на Международната космическа станция за филма, Фелпс и неговият екип провеждат часове научни изследвания за истинския апарат, който обикаля на височина от 248 мили над Земята, извършвайки една обиколка на всеки 90 минути.

Въпреки, че във филма не е уточнено в кое време се развива действието, би трябвало да е днешни дни или в близко бъдеще. С оглед на това, Фелпс състарява текущите модули на апарата и добавя няколко ъпгрейда.

МКС е единствената сцена на действието, което води до увеличаване на напрежението на игра на котка и мишка с формата на живот. „Пространството е клаустрофобично - широко е не повече от два метра и половина, - казва Хоумс. - Става все по-пренаселено с ново оборудване. Всяка повърхност има дръжки или врати на шкафове, за да имате къде да се  прибират нещата. Няма тавани и подове - всичко е потенциален шкаф за съхранение“.

Компонентите на комплекса са модулни конструкции, което позволява на Еспиноза да заснема дълго и непрекъснато от едно място на МКС до друго. А подвижните стени и тавани му позволяват да постави камерата където му харесва.
Истинският МКС е изграден от няколко зони - европейска, руска, японска и американска - някои от които са били в космоса за дълго време, докато други са по-модерни. Във филма МКС е изградена от следните реални модули:

Кибо


Кибо е японския модул - изграден и проектиран за наука; името се превежда като "надежда". В момента няколко експеримента се провеждат на истинския Кибо, а във филма той служи като лаборатория на Дери да провежда експерименти с формата на живот.

"Кибо е сцената на Дери, където всички го гледат как анализира образеца докато са отвън в преддверието, - казва Арион Бакаре. - Вътре има инкубатор, в който той може да създаде подходяща атмосфера, за да тества какво може да направи образеца.“

Този инкубатор служи като първата защитна стена срещу евентуално биологично замърсяване. Втората защитна стена е самата секция Кибо, със запечатани врати за предотвратяване на бягство. Теоретично, това е една безопасна среда, в която може да се разгледа нова форма на живот, като същевременно защитава останалата част от екипажа и на станцията.

Предизвикателство за екипа на филма е да решат как експериментите на Дери ще работят при нулева гравитация. Ръдърфорд обяснява: „Най-големият проблем, когато правиш микробиология при микрогравитация е, че всичко, което правиш ще се разлети. Прекарах известно време в това да си представя  как да изглежда пробата и как да предотвратя всички тези неща да се случат." Въпреки, че тяхното решение е иновативно, то е базирано на истинска наука и вероятно ще работи.

Спокойствие


Това е европейският модул, който служи за медицински център и за място за физически упражнения. Астронавтите трябва да тренират в продължение на няколко часа всеки ден, за да предотвратят влошаване на мускулната форма, така че в Спокойствие има редица тренажори. В допълнение, има медицинска апаратура, с която астронавтите извършват някои експерименти върху себе си, като изпращат резултатите обратно на Земята, и гарантират тяхното постоянно здраве на борда на МКС.

Във филма, Спокойствие е основната база за героя на Джейк Джиленхол, д-р Дейвид Джордан - защото той е лекар на мисията и защото е прекарал повече време в космоса, отколкото всеки друг. Той е прекарал по-голямата част от времето си в този модул и го е персонализирал със собствени фотографии.

Звезда

Този руски модул за управление е най-старият на борда на кораба. В него се помещават контролните конзоли и животоподдържащите системи на станцията.

Изгрев

Друг руски модул. Изгрев е складово отделение, където астронавтите пазят всичко, което им трябва да  използват ежедневно в  базата.

Единство

В реалния живот, Единство е модул за акостиране, който позволява на совалките да се скачат към МКС. За целите на филма, в този модул се помещава кухнята (която върху реалната МКС се намира на Звезда и не е толкова луксозна като версията във филма). Понеже в редица сцени членовете на екипажа ядат заедно, създателите на филма са избрали да разширят това пространство за целите на историята.
В допълнение, отговорникът за реквизита  Бари Гибс и неговият екип, приготвят 5000 пакетчета с храна.

„Може да разгледате някои интересни видеоклипове, където астронавтите ядат храна в космоса. Те могат да го извадят от пакета и то ще полети, а хората могат да пристъпят напред и да го изядат. - казва Гибс. Очевидно е, че това не би било възможно със земната гравитация. - Решихме да са  пакетчета с храна, които бихте отворили в горната част и да ядете с лъжица или да я изстискате."

Хармония


На реалния МКС, астронавтите спят в спални чували, залепени с велкро за стена. За целите на действието, създателите на филма направиха спален отсек Хармония, с индивидуални спални модули - може би най-фантастичният елемент от проекта. Художниците работиха за персонализиране на всеки един от тези модули за отделните герои. (Истинският Хармония е друг модул за скачване и осигурява електрическа енергия.)

Съюз

На реалния МКС има три „спасителни лодки“ - руски космически кораби Съюз, които са средства за евакуация на астронавтите в случай на криза.




 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg