Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Геобуря

ДЖЕЙК - Геобуря / информация за филма

Geostorm 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ДЖЕЙК

13.10.2017  |   синефиш.бг
Построихме тази система от спътници, за да контролираме времето, но някой обърна системата срещу нас.

Девлин споделя, че една от първите дискусии по отношение на подбора на актьорите във филма се завърта около факта, че глобалното затопляне е глобален проблем. „Искахме да направим филм, който да намери отзвук по целия свят, затова имахме нужда от интернационално звездно присъствие“.
   
Така роли във филма получават актьори от различни страни, включително роденият в Шотландия Джерард Бътлър, британецът Джим Стърджис, австралийката Аби Корниш, мексиканецът Еухенио Дербес, румънката Александра Мария Лара, германката Зази Бийц, нигериецът Адепепо Одуйе, египтянинът Амир Уакед, роденият в Ирландия Робърт Шийхан, кубинецът Анди Гарсия, както и американците Ед Харис, Талита Бейтман и Даниел Ву, като последният е първо поколение американец с шанхайски корени.

Девлин разбира, че Бътлър има голям интерес към ролята и е въодушевен да му я предложи. „С Дийн бяхме на едно и също мнение за това, че макар и да е възрастен, всъщност това е история за съзряването на Джейк Лоусън“, отбелязва Бътлър. „Необичайният му характер комбинира различни черти на характера: той е донякъде хлапе чудо, различно от всички останали, луда глава и изгубена душа. Той е истински гений, но и си остава дете. За мен беше предизвикателство да го изиграя,  особено заради замесването му в този безспирен екшън“.
   
Тъй като е ръководил първоначалната конструкция и инсталация като главен координатор на Climate ISS, Джейк е единственият човек, който познава до последния детайл Dutch Boy. Въпреки, че е необходимо известно убеждаване от страна на своя отчужден брат Макс, Джейк най-накрая се съгласява да поеме мисията, и е сигурен, че може да намери и да реши проблема. Но се оказва, че има много повече, отколкото дори самият той предполага, както ще открие, след качването си на борда на космическата станция. И за да стане още по-лошо, Джейк трябва да докладва на своя по-малък брат. 
  
„Макс е човек, който използва мозъка си, за да се измъкне от неприятности, докато Джейк предпочита да служи с юмруците си“, обяснява Гуйо за разликите между двамата братя, които предпочитат да не се срещат повече, но са принудени от обстоятелствата да работят заедно.

Джим Стърджис играе служителя на Белия дом, който е натоварен с озаптяването на твърдоглавия си по-голям брат. Бътлър отбелязва: „Много ми харесаха сцените с Джим. С него всеки момент е интересен и той е толкова отдаден по време на снимки. Сюжетната линия с братята е любимата ми във филма. Още от самото начало тези момчета се подлудяват един друг, въпреки че не са си говорили от години. Но те са братя, така че в крайна сметка са готови да умрат един за друг“. 
Е, може и да им се наложи.

„Макс Лоусън наистина е административно парвеню от най-високите нива в Белия дом“, казва Стърджис за своя герой, асистент на държавния секретар. „Той е на ти с техниката, справя се перфектно с компютрите и с това да се движи в политическите кръгове, но контролирането на брат му е нещо съвсем друго“. 

„За негова изненада той е натоварен с главната задача да разбере какво се е объркало в космоса“, продължава той, „и никой член от семейството не очаква с нетърпение такова обаждане за нещо като семейна сбирка. Проблемите на братята са от преди години и се въртят около съперничество, ревност, омраза. Заради всичко това съвместната работа се оказва сериозен проблем за Макс, който все още трябва да се доказва по време на работа. Той се нуждае от съдействието на Джейк, за да впечатли своите началници, един от които все пак е президентът на САЩ“. 
Девлин смята, че братята „притежават много сходни качества, но самите те не го осъзнават. Макс е повече по мисленето, а Джейк го бива повече в действие. И двамата обаче имат черти от другия в характерите си, което създава интересна динамика, защото това, което единият вижда в другия е нещото, което не харесва в себе си“.

Макс все пак харесва някой и това е агентката на тайните служби Сара Уилсън. Двамата се впускат в една абсолютно забранена връзка, независимо от последиците – те ще бъдат уволнени, ако истината излезе на бял свят.
Аби Корниш, която играе ролята, споделя: „Сара е толкова забавна, защото е силна, бърза, интелигентна и женствена. Тя е сурова жена, която защитава президента, но има и забавна, чувствителна и деликатна страна, която разкрива в отношенията си с Макс. А тази връзка в работна атмосфера и то в рамките на Белия дом носи усложнения от само себе си“.

„Сара има силно чувство за справедливост, което излиза извън рамките на следването на заповеди“, отбелязва Девлин. „Когато мистерията се разгръща, тя осъзнава, че има жизненоважна роля, която може да противоречи на работата, която се е заклела да върши. Тя трябва да направи своя избор и от този избор ще проличи колко силен човек е“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg