Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Билет за отвъдното

Убийците помежду ни: подбора на актьорския състав - Билет за отвъдното / информация за филма

A Walk Among the Tombstones 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Убийците помежду ни: подбора на актьорския състав

16.10.2014  |   синефиш.бг
Създателите на филма са единодушни, че ролята на Мат Скъдър, бившето ченге от нюйоркската полиция може да изпълни единствено Лиъм Нийсън. Самият Нийсън е привлечен от самотата и доброволното отшелничество на героя на фона на бруклинската сурова зима. „Ако харесам героя на хартия, доста често съм склонен да приема ролята. Привличат ме герои, които са индивидуалисти, които се оправят сами. Подобни персонажи са мъжествени и тайнствени. Скъдър е до голяма степен индивидуалист. Той е обезверен, но все още с чувство за морал и достойнство, останали му след годините полицейска служба.”
   
„Когато насочиш обектива към Лиъм, нещо се случва. Той е толкова одухотворен. Скъдър не е толкова мрачен, колкото изпълнен със съжаление и тъга. Лиъм успява да изрази всичко това и да превърне Скъдър не просто в екшън герой.”
   
Дан Стивънс също изследва с желание мрачната страна на героя си Кени Кристо, чиито свят се сгромолясва когато открива съпругата си брутално убита. Блок избира да не превръща наркотрафиканта в злодея в историята, което прави задачата му по-трудна. Кени всъщност помага на Скъдър да изясни собствените си морални противоречия. „Има и по-лоши хора от Кени, такива, които отвличат и убиват жени, така че понятията за морал малко се променят.”, обяснява Стивънс. „Образът на Кени ни помага да разберем какво означава да си от лошите и да вършиш лоши неща.”, допълва той.
   
Кени и брат му Питър, чиято роля изпълнява Бойд Холбрук, започват да продават наркотици за да изплатят студентските си заеми. В последствие обаче те поемат по различни пътища – Питър става зависим от продукта, който продава, докато Кени превръща трафика в доходоносен бизнес.
   
Скъдър е свикнал да се сблъсква ежедневно с бруталността на живота и да се справя с това както може. Въпреки че именно Питър наема Скъдър, двамата братя никак не са близки. „Отношенията с Кени не са гладки. Питър е наркоман и не се навърта около Кени. През цялото време ние сме доста хладни един с друг.”, добавя Холбрук.
   
Най-значимата връзка, на която ще станем свидетели във филма е тази между Скъдър и Ти Джей, бездомният тийнейджър, когото бившият полицай среща в библиотеката още в  началото на разследването. Ти Джей е принуден да се оправя сам след като майка му го изоставя в болницата след поредното заболяване. Той се превръща във важен съюзник за Скъдър в откриването на убийците.
   
Ролята на младия следовател изпълнява рапарът Астро, изгрял след бляскавото си представяне в Екс Фактор. „Мат Скъдър идва в библиотеката, където спи бездомният Ти Джей. Мат и Ти Джей се заговарят. Ти Джей разбира, че Мат е частен детектив.“, разказва за героя си Астро. „Беше истински откачено когато ми казаха, че ще работя с Лиъм Нийсън. Той е любимият актьор на майка ми. Да работя с него беше супер.“, споделя младият изпълнител.
   
Изборът на злодеи е не по-малко важен за филма. Дейвид Харбър, който изпълнява ролята на Рей, водещият в дуото убийци, споделя, че серийните убийци са смущаващо интересни: „От една страна те са ужасяващи образи, но от друга определено са свободни.“
   
Адам Дейвид Томпсън, който е в ролята на Албърт, описва героя си като „изпълнителя“ в тандема. „Докато Рей “ манипулира жертвите, то Албърт се наслаждава на самото убийство. Въпреки, че Рей и Албърт играят садистична игра на котка и мишка със Скъдър, те също имат свое сиво ежедневие. „Интересното в сценария е, че показва ежедневния живот на Рей и Албърт. Те не убиват хора по цял ден, имат свое ежедневие.“ Този аспект допринася за разтърсващото въздействие на филма. Фактът, че злодеите могат толкова лесно да се впишат в обществото плаши. „Смущаващи са не кръвта и а убийствата, а разкриващият се светоглед на злодеите. Te водят толкова обикновен живот.“, обяснява продуцентът Армбръст.
   
Основният актьорски състав в трилъра се допълва от Себастиан Роше като руския наркодилър Юри Ландау, който търси помощта на Скъдър, когато Рей и Албърт отвличат дъщеря му Лусиа; Марк Консуелос, който допуска приятелката му, Лейла Алварез да бъде отвлечена; и Олафур Дари Олафсон като гробищния пазач Джеймс Логан, който е свързан с една от жертвите на Рей и Албърт.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg