Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Виктор Франкенщайн

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Виктор Франкенщайн / информация за филма

Victor Frankenstein 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

30.11.2015  |   синефиш.бг
Снимките на ВИКТОР ФРАНКЕНЩАЙН продължават 60 дни на територията на Обединеното кралство. По време на продукцията, Великобритания преживява някои от най-тежките бури в съвременната си история, които правят нощните снимки на открито изключително предизвикателство за актьорите и екипа.

Продукцията се отнася творчески към обстоятелствата и използва бурите като фон за една от най-емблематичните сцени във филма - създаването на чудовището, а за снимачна площадка се спира на вътрешността на замък, който се превръща в лабораторията, където Виктор вдъхва живот на своя „експеримент“.

Високият 60 фута цилиндричен декор с отворен покрив, е построен за четири месеца в Лонгкрос Студиос, Съри. А откритите сцени са заснети в замъка Дънотър, впечатляваща разпадаща се крепост на скален връх с изглед към морето в Абърдийншър, Шотландия.

Актьорите и екипът се подслоняват сред стените от безмилостните дъждове, но липсата на покрив (улесняващо попадението на мълния, която да даде живот на чудовището), прави снимачната площадка едно много мокро място.

С напредване на снимките, декорите постоянно се унищожават от експлозии, пламъци и най-вече водата, която драстично се излива върху тях нощ след нощ.

Този и всички останали снимачни декори са създадени от художника на продукцията Ив Стюарт (трикратно номинирана за  Оскар за работата си в „Речта на кралят", „Клетниците" и "Topsy Turvy"). Даниел Радклиф казва, че тя  е „истинска природна сила и брилянтен професионалист. В нейната работа винаги има „фактора Уау ". Вв смисъл, че когато погледнеш творенията й, си казваш: „Боже, този декор е огромен и наистина впечатляващ!" Но отношението й към детайлите също е невероятно, като например, пръснати из лабораторията на Виктор."

Стюарт си представя апартамента/ателието/лабораторията на Виктор като масивно помещение, отразяващо епохата на индустриалната революция, когато машините често са били с размера на сгради. Тези сцени са заснети в помпената станция Кроснес в Лондон, която е построена през 1865 г. като част от спешно необходимата канализация на викториански Лондон.

Според някой индустриалната революция обикновено се свързва с фабрики, пушек, сажди и още повече сажди, но Стюарт смята, че „под тях се скрият огромно богатство от цветове и палитрите."

Стюарт проектира и сцените в цирка, където се срещаме с Игор за първи път – но това е викториански цирк. Тя казва: „На повърхността цирка изглежда весел, прекрасна, колоритен, но всъщност там бедният Игор води ужасяващ живот на робство, от който Виктор го спасява."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg