Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Числото 23

Актьорите - Числото 23 / информация за филма

The Number 23 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорите

10.7.2008  |   синефиш.бг
         За водещата роля в “Числото 23”, Шумахер и продуцентите избират актьор, с който са работили над “Батман завинаги” през 1994 г. –международната суперзвезда Джим Кери. Богатият списък от роли на актьора го прави съвършения избор за двойствената роля на Уолтър Спароу, но продуцентите могат само се надяват, че той ще приеме това амплоа, така различно от досегашната му кариера в комедията.

         “Джим се е доказал като майстор в много различни жанрове", отбелязва продуцентът Бо Флин. "Този трилър изглежда като естествена прогресия на неговата кариера, тъй като главната роля има комична украска и оригинален поглед над човешкия живот".

         “Мисля, че хората започват да гледат на Джим Кери под друг ъгъл", казва режисьорът Шумахер. "Някак, в нашата култура, блестящите комици не са почитани както драматични актьори, което е лудост. Джим несъмнено е една от големите звезди на комедията, но той има много други страни, и смятам, че този филм го доказва".

          Продуцентите вярват, че Кери ще обогати ролята по свой начин, но те дори не подозират, че актьорът има лична връзка с числото 23.

         “Преди една, две години, промених името на моята компания на ‘JC 23’, защото имах вид мания с това число от много отдавна", казва Кери. "Един от приятелите ми в Канада ми сподели, че е обсебен от това число. Сметнах го за абсурдно, но изведнъж започнах да го виждам навсякъде и осъзнах, че 23 – тия псалм казва, че не трябва да живеем в страх. Затова използвах цифрата в името на компанията си".

         “Когато получих сценария, това беше пълно съвпадение", казва Кери. “Споделих с приятел за странното ми усещане за цифрата 23, а той ми каза, че е попаднал на сценарий със заглавието – “Числото 23”. Прочетох го и бях зашеметен – страница по страница, историята ставаше все по-интересна и напрежението направо ме подлудяваше. Дадох сценария на друг мой приятел като четиво и след час и половина се върнах при него. Той вече го беше прочел и се бе върнал към страница 23, където подчертаваше всяка 23 - та дума, за да види дали няма някакъв скрит знак. Това е ефекта който мисля, че този филм ще има над аудиенцията".

         “Нестандартната идея на “Числото 23” е това, което търся в един филм", отбелязва Кери. "Харесвам оригиналните идеи, които поставят предизвикателства пред актьора, които стават причина за вътрешен диалог”.

         Кери е доволен и от възможността отново да работи с режисьора Джоел Шумахер.

         “Джоел е фантастичен с актьорите, защото ги оставя да работят свободно, за постигането на даден ефект", споделя Кери. "Той е изпълнен с идеи и знае как да ръководи екипа си”.

          След като Кери започва да се вглежда отблизо в двойнствената природата на неговите герои във филма, Уолтър Спароу и Фингърлинг, той развива ясна представа за техните прилики и разлики.

          “Уолтър е съвсем нормален човек", казва Кери. "Той е човекът, който обича семейството, работи и иска да има добър живот. Той не иска проблеми. Но като всеки човек, и в неговата глава протичат процеси, които той не разбира. И 23 сякаш изважда тези неща на повърхността".

          Кери продължава, "но Фингърлиг е детектив и е много различен герой в сравнение с моя репертоар. Той е намръщен, много буен мъж и за мен беше цяло приключение да го представя. Имах възможността да изследвам по-тъмните страни на моята индивидуалност, което наистина беше нещо различно за мен. Фингърлинг минава през всичко. Той не търси проблеми – той ги очаква”.

         За влизането на Джим Кери в роля спомага и блестяща поддържаща роля, представена от Вирджиния Mадсън, носителка на номинация за ‘Оскар’, за нейното участие в “Отбивки”. Актрисата приема двойствената роля на съпругата на Уолтър, Агата и Фабриция, фаталната жена в живота на дедектив Фингърлинг.

         “Агата, жената която Уолтър обича в истинския живот, се превръща във Фабриция в съзнанието му, това много тъмно, сексапилно създание от главите на книгата", разказва Mадсън. "Трябваше да се сблъскам с по-тъмната си страна, което не ми допадаше много. Тя е пълна с ярост и изразява тази ярост чрез сексуалността си и нейния контрол над мъжете. Малко се страхувах да бъда Фабриция, но не се двуомях и преживяването беше много вълнуващо".

         “Вирджиния е много стабилна като актриса", отбелязва Шумахер. "Тя е точно тази театрална актриса на сцената в Чикаго, която е там всяка вечер и се представя чудесно”.

         При първата си среща с режисьора, Мадсън смята, че става въпрос само за ролята на Агата. Но когато разбира, че ще трябва да изпълни две различни роли, актрисата не е сигурна в успеха си. "Но от друга страна трябваше да престана да живея безопасно и да се впусна в това малко страшно приключение”.

         Най-важното е, че Мадсън успява да създаде специфична връзка с Кери, която служи като спойка за сцените между Уолтър и Агата, и Фингърлинг и Фабриция.

         “Ролите на Вирджиния и Джим са много изтощителни, защото те представят различни страни на един мъж и една жена", отбелязва Шумахер. "Те играят различни хора по различно време във филма и се справят блестящо. Личеше си, че и двамата бяха много щастливи да работят заедно".

         Към Мадсън и Кери се присъединяват и актьорите : Дани Хюстън в ролята на професор Исаак Френч или още Д-р Майлс Феникс; Логън Лерман, като сина на Уолтър и Агата, Робин както и Фингърлинг-младши; Рона Митра в ролята на трагичната самоубийца блондинка, както и в ролята на мрачната сянка от миналото на Фингърлинг, вдовицата Дибкинс.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg