Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Числото 23

Относно продукцията - Числото 23 / информация за филма

The Number 23 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Относно продукцията

10.7.2008  |   синефиш.бг
         Британският сценарист Фърнлей Филипс научава за загадката около числото 23 от приятел. И както главния герой в “Числото 23”, Филипс бързо бива завладян от енигмата и значението на тази цифра. Филипс поглъща голям обем от литература и намира вдъхновение, за да създаде уникален филм – “Числото 23”.

         “Моят приятел спомена загадката на числото 23, което ме накара да прочета “The Illuminatus Trilogy” на футуриста Робърт Aнтън Уилсън””, припомня си Филипс, който дебютира като сценарист с филма “Числото 23”. “Започнах да се интересувам от числовите феномени, както и от репресията на паметта и хипнозата. Реших да внедря всички тези теми в история".

         Първото нещо, което Филипс прави е да обедини тези идеи и числото 23 в политически трилър. "Но аз не се интересувам много от политика. Доверявам се на истински събития, истински хора", казва сценаристът. "В историята, която създадох става въпрос за мъж, който чете книга, отразяваща неговия живот, която му напомня за далечни картини и събития. Нуждаех се от заглавие за тази книга, и реших да включа “числото 23" в историята”.

         Продуцентите Бо Флин и Tрип Винсън, партньори в компанията ‘Contrafilm’, са впечатлени от сценария на Филипс и го занасят в студиата ‘New Line Cinema’.

         “Въпреки, че това е първия сценарий на Фърнлей, той представяше една оригинална идея, която изследва нови територии", казва Бо Флин.

         Уверени, че разполагат с уникален и вълнуващ сценарий, Флин и Винсън започват да търсят режисьор на проекта. Тяхното търсене започва и свършва с едно име : Джоел Шумахер.

         “Джоуел Шумахер беше единствения ни избор за този филм", споделя Флин. "Преди години, когато с него работихме съвместно над продукцията “Земя на тигри”, аз се възхитих от неговата стилизирана визия, усет за по-тъмната страна на нещата и страхотната симбиоза, която постигаше с екипа от актьори".

         “Сценарият веднага ми допадна, идеята беше свежа и оригинална", отбелязва Шумахер. "Проектът силно ме интригуваше, защото винаги търся нещо, което не е правено досега. Тогава не знаех нищо за феномена на числото 23 и реших да потърся в интернет, където намерих огромен обем информация, свързана с цифрата. Това е цял култ, за чието съществуване не знаех".

         Но това, което предизвиква интереса на режисьора, са не само загадките на нумерологията. “Фърнлей не се ограничава във феномена на цифрата 23; той включва загадката в този много интересен трилър, който ни разказва много повече за човешката природа, отколкото за самото число", отбелязва Шумахер. "Историята показва как дадена манията може да бъде много деструктивна. Мисля, че на повечето от нас това е познато чуство, защото всеки човек страда от своите мании".

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg