Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Беулф 3D

ЗА АКТЬОРИТЕ - Беулф 3D / информация за филма

Beowulf 3D 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА АКТЬОРИТЕ

27.1.2009  |   синефиш.бг
Рей Уинстоун (Беулф) може да бъде видян в драмата на режисьора Мартин Скорсезе, получила награда Оскар®, „От другата страна” и във филма на Антъни Мингела „Взлом” редом до Джъд Лоу и Жулиет Бинош.  Следващите му проекти включват четвъртата част на „Индиана Джоунс” на Стивън Спилбърг с участието на Харисън Форд, Шиа ЛаБьоф и комедията на Джон Хилкоут “Death of a Ladies Man” по сценарий на Ник Кейв.
    През 1998 г. Уинстоун печели наградата на Британското независимо кино за Най-добър актьор и получава номинация за награда BAFTA за изпълнението си във филма на Гари Олдман “Nil By Mouth”. На следващата година получава номинация на Британското независимо кино за работата си над драмата на Тим Рот “The War Zone”.  Третата си номинация за Най-добър актьор от Британското независимо кино получава за ролята си в “Sexy Beast”.  В допълнение, споделя награда за Най-добър актьорски ансамбъл от National Board of Review за филма от 2001 г. “Last Orders.”  Неотдавна актьорът е с номинация за Най-добър актьор за наградата на Австралийския филмов институт, за участието му в “Предложението”.
    Роден в Хакни, в източния край на Лондон, Уинстоун е бил шампион по бокс в училище и два пъти представя Англия на бокс-турнири. Той следва актьорско майсторство в училището Coronа, преди да бъде забелязан от режисьора Алън Кларк, и влючен в проекта “Scum”, първоначално създаден за телевизия ‘БиБиСи’, и забранен впоследствие, поради съдържанието на прекалено много насилие.
Измежду филмовите участия на актьора са продукциите : “Quadrophenia”; “Ladybird Ladybird”; “Face”; “The Sea Change”; “The Very Thought of You”; “Agnes Browne”; “Fanny and Elvis”; “Студена планина”, на режисьора Антъни Мингела; и “Крал Артур”, на Антоан Фукуа. В допълнение, Уинстоун е дубльор на гласа на Г-н Бийвър във фантастичния филм – “Хрониките на Нарния”.
Рей Уинстоун работи и в телевизията. Сред неговите най-нови проекти са английските телевизионни филми – “Хенри  VIII” и “Sweeney Todd”.

Антъни Хопкинс (Хротгар) получава Оскар® за своята роля във „Мълчанието на агнетата” (1991 г),  впоследствие е номиниран в същата категория за изпълнението си в „Остатъкът от деня” (1993 г.) и „Никсън” (1995 г.) Също така е печелил наградата за главна мъжка роля на Британската академия за филмови и телефонни изкуства за ролята си в „Остатъкът от деня” . През 1993 г. той играе във филма на Ричард Атенбъро в Shadowlands с Дебра Уингър, спечелвайки многобройни награди на критиката в САЩ и Великобритания. През 1998 г. той е номиниран за Най-добра поддържаща роля за изпълнението си в „Амистад”.
През 2001 г. Хопкинс участва в продължението на „Мълчанието на агнетата”, „Ханибал”, в който той си партнира с Джулиан Мур. Блокбастърът, режисиран от Ридли Скот надхвърля приход от $100 млн. само в САЩ. Участвал е в озвучаването на ролята на д-р Сюс в коледния хит от 2000 г. „Гринч”.
През 1998 г. той играе в „Да срещнеш Джо Блек”, режисиран от Мартин Брест и „Инстинкт” на Джон Търтълтъб.
През 1992 г. той се появява във филма „Имението „Хаурдс Енд” и „Дракула” преди да участва „Легенди за страстта” и The Road to Wellsville.  През 1995 г. прави режисьорски дебют с August, адаптация на „Чичо Ваня” от Чехов, за което композира музикалната тема и играе ролята на Ваня. Играе главната роля в „Да устоиш на Пикасо” и заедно с Алек Болдуин в „Острието”,  „Маската на Зоро”,  режисиран от Мартин Кембъл с участието на Антонио Бандерас и Катрин-Зита Джоунс – юли 1998 г. Роден е на 31 декември 1937 г. в Маргъм близо до Порт Талбот Уелс, той е единствено дете на Мюриел и Ричард Хопкинс. Баща му е банкер. Учил е в гимназията Каубридж. На 17 г. той случайно попада в аматьорски театрална продукция на YMCA и веднага усеща, че се намира на правилото място. Въоръжен с ентусиазъм комбиниран с умения по пиано, той печели стипендия за Уелския колеж за музика и драма в Кардиф, където учи две години (1955-1957).
Постъпва в Британската армия през 1958 г. за задължително военно обучение, служейки повече от две години в Кралската артилерия в Булфорд.
През 1960 г. получава покана за прослушване от Сър Лорънс Оливие, който тогава е директор на Националния театър. Прави филмовия си дебют през 1967 г с ролята на Ричард Лъвското сърце в The Lion in the Winter съучастието на Питър О’Тул и Катрин Хепбърн . Той е номиниран от Британската филмова академия и филмът получава Оскар® за най-добър филм.
Последните два филма на Хопкинс са „Скрити белези” с Никол Кидман и „Александър” редом с Колин Фарел, Анджелина Джоли, режисиран от Оливър Стоун.
Хопкинс скоро може да бъде видян във филма на Miramax „Доказателството” с Гуинет Полтроу, „Най-бързият индианец” на режисьора Роджър Доналдсън, „Цялото кралско войнство” на режисьора Стивън Зейлиън с Шон Пен, Джъд Лоу и Кейт Уинслет, и в криминалния трилър „Пропукване” с Райън Гослинг. Той написва, режисира и композира музиката за своя дебютен филм в независимото кино „Между два свята”, с премиера на фестивала Сънданс през 2007 г. 
    Кралица Елизабет му дава титлата „рицар” през 1993 г., а той получава американско гражданство през 2000 г.


    Джон Малкович (Унферт) – е един от най-търсените актьори в кино индустрията за национални и международни продукции. Работил е с много от водещите режисьори, оставяйки траен отпечатък  в съзнанеито на публиката с изоълненията си във филми: „Играта на Рипли” на Лиляна Кавани, „Да бъдеш Джон Малкович” на Спайк Джоунзи”, „Портрет на една дама” на Джейн Кемпиън”, „Под прицел” на Волфганг Петерсен, „За мишките и хората” на Гари Синийз, “The Sheltering Sky” на Бернардо Бертолучи, „Опасни връзки” на Стивън Фриърс, „Империята на слънцето” на Стивън Спилбърг, “The Glass Menagerie” на Пол Нюман, “The Killing Fields” на Роуланд Джоф и “Places in the Heart” на Робърт Бентън. Той двукратно е номиниран за Оскар® за Най-добра поддържаща роля, през 1985 г. за “Places in the Heart” и през 1994 г. за „Под прицел”. Представянето му в “Places in the Heart” му носи награда и за Най-добра поддържаща роля от Националното общество на филмовите критици и National Board of Review.  През 1999 г той е удостоен с наградата на Ню Йоркските филмови критици за Най-добра поддържаща роля в „Да бъдеш Джон Малкович”. Наскоро взема участие и в епичния филм „Ерагон”, базиран на известния роман.  Следващите проекти, в които участва, са “The Great Buck Howard” с Том Ханкс, “Drunkboat”, “Gardens of the Night”, “In Tranzit”, “Disgrace”, “The Mutant Chronicles” и “Afterwards”.
Малкович се присъединява към чикагския театър “Steppenwolf” през 1976 г. и дебютира на сцената в Ню Йорк, седем години по-късно, в “True West” представяне, което му донася награда Obie. През 1984 г., той се появява, заедно с Дъстин Хофман в Бродуейската възстановка на “Death of a Salesman”, която му донася награда Еми, след реализацията на ТВ-версията следващата година.
      В допълнение към неговата актьорска кариера, той написва и режисира "Hideous Man" и режисира и продуцира “Стъпките на танца”. През 2003 г. неговата френска театрална продукция “Hysteria” получава 5 номинации за награда Молиер, в категорията Най-добър режисьор.

Робин Райт Пен (Уелтоу)
дебютира във култовата класика на Роб Райнър  “The Princess Bride” и оттогава се превръща в една от най-аплодираните актриси в киното.
Райт Пен получава много признания за своите изключителни актьорски изпълнения през годините. Две от нейните първи номинации за Златен глобус и за награда SAG през 1995 г. са за незабравимото й представяне в ролята на Джени редом до Том Ханкс във „Форест Гъмп” на Робърт Земекис, награден с Оскар® за Най-добър филм. Втората си номинация за награда SAG за Най-добра актриса в главна роля получава за филма на Ник Касаветис “She’s So Lovely,” и третата си номинация за Най-добра актриса в категория ТВ филм или мини-сериал за „Empire Falls” на Фред Шеписи. Тя е удостоена с 3 номинации за „Независим дух” за изпълнението си в „Да бъдеш обичан” на Ерин Дигнман с Уилям Хърт; за актьорския екип на Родриго Гарсия „9 живота” и “Sorry, Haters” на Джеф Станцлър. В допълнение, Райт Пен участва и в ролята на изпълнителен продуцент във филма на Дебора Кемпмайър “Virgin”, който получава номинация за „Независим дух” за Най-добър филм в категорията бюджет под 500 хиляди долара, т.нар. награда на e „John Cassavetes".
 Други нейни филмови участия включват „Пеещият детектив” на Кийт Гордън с Робърт Дауни Младши.; „Белият олеандър” на Питър Космински с Алисън Ломан; “Hurlyburly” на Антъни Дразан с Кевин Спейси; “Клетвата” на Шон Пен с Джак Никълсън; „Писмо в бутилка” на Луис Мандоки с Кевин Костнър и Пол Нюман; „Неуязвимият” на М. Найт Шаямалан с Брус Уилис и Самюел Джаксън; “Moll Flanders” на Пен Деншъм с Морган Фриймън; “Toys” на Бари Левинсън с Робин Уилямс. Неотдавна Райт Пен се появява в късометражния “Room 10” режисиран от Дженифър Анистън за класацията на "Reel Women Film Series" на списание Glamour.
Райт Пен скоро играе във „Взлом” на Антъни Мингела с Джъд Лоу; във филма на Дебора Кемпмайър “Hounddog” с участието на Дакота Фанинг, с премиера на кино фестивала Сънданс през 2007 г.

Брендън Глийсън (Уиглаф) наскоро играе в ролята на Alastor “Mad-Eye” Moody в „Хари Потър и огненият бокал” и в „Хари Потър и Орденът на Феникса”.
Глийсън е участвал в повече от 40 филма от неговия дебют във филма на Джим Шеридън “The Field.”  След това получава малки роли в “Into the West” на Майк Нюъл и “Далече, далече” на Рон Хауърд преди да влезе в ролята на Хамиш в спечелилия Оскар® за Най-добър филм „Смело сърце” на Мел Гибсън. Следват участия във филмите на Нийл Джордан „Майкъл Колинс” и „Малкият касапин”, а в последствие и в независимия филм “Angela Moody”, продуциран от Джон Бурман.
През 1998 г. Бурман режисира биографичния филм „Генералът”, поучил овации от критиката, в който Глийсън е в ролята на ирландския герой от фолклора- Мартин Кахил. За актьорското си изпълнение Глийсън печели няколко признания, включително за Най-добър алтьор от Лондонския кръг на филмовите критици. Той продължава да си сътрудничи с Бурман и в „Шивачът на Панама”, “In My Country” и “The Tiger’s Tale”.
Други филмови участия на Глийсън включват „Невъзможна мисия 2” на Джон Ву, “Harrison’s Flowers”, “Wild About Harry”, “A.I.: Изкуствен интелект” на Стивън Спилбърг, „28 дни по-късно” на Дани Бойл, „Бандите на Ню Йорк” на Мартин Скорсезе, „Студена планина” на Антъни Мингела, „Троя” на Волфганг Петерсен, „Селото” на М. Найт Шаямалан, „Царство небесно” на Ридли Скот, „Закуска на Плутон” на Нийл Джордан и “Black Irish”.  На ТВ екран Глийсън e в главната роля в предстоящия филм по HBO “Churchill at War”.
Роден в Ирландия, Глийсън започва да работи като учител, но изоставя тази професия в полза на актьорското майсторство, като първоначално се присъединява към Ирландската театрална компания Passion Machine и бележи множество участия на театралната сцена. 

Криспин Хелиън Глоувър (Грендел) е многостранно развит американски актьор.  Основно е известен като актьор в киното, но също така е издател, кинотворец и писател. Неговата кариера е белязана с чудесните изпълнение на роли на ексцентрици като Джордж МакФлай в „Завръщане в бъдещето” и Уилард Стайлс в „Уилард”. В по-късните години на 1980-те, Глоувър основава собствената си издателска агенция, Volcanic Eruptions, която превръща в продуцентска компания през 90-те.
Първата му филмова роля е през 1983 г. в “My Tutor”. Получава малка роля в “Racing With the Moon” редом до Шон Пен.  Неговият пробив в киното настъпва с ролята във филма на Робърт Земекис „Завръщане в бъдещето, който се превръща в международен хит в боксофиса.  Следва роля в “River’s Edge”.  Образите, които той пресъздава се характеризират със своите странни черти и нетрадиционен начин на мислене.  Изиграва Анди Уорхол във филма на Оливър Стоун „Доорс” от 1991 г. и продължава да влиза в ролите на ексцентрични типове като главните герои в “Bartleby” (2001 г.) и „Уилард” (2003 г.). Наскоро приковава вниманието и на по-масовата публика с ролята си на Thin Man във филмите „Ангелите на Чарли”.

Една от най-вълнуващите и гъвкави млади актриси, Алисън Ломан (Урсула) първоначално приковава вниманието в първата си роля като Астрид в „Белият олеандър”, в който играе редом до Мишел Пфайфър, Рене Зелуегър и Робин Райт Пен.
    Ломан започва актьорската си кариера още на 9-годишна възраст с театрални роли. Други нейни филмови участия включват „Кибритлии” на Ридли Скот, с участието на Никълъс Кейдж и Сам Рокуел, редом до Юън Макгрегър във филма на Тим Бъртън „Голяма риба”, „Бяла пустош” с Джовани Рибизи и във филма на Атом Егоян “Where the Truth Lies” с Кевин Бейкън и Колин Фърт.
Ломан неотдавна взе участие във филма “Флика” на Майкъл Мейър, “Delirious” с Майкъл Пит и “Things We Lost in the Fire” на Сюзан Биер с Бенисио Дел Торо и Холи Бери.

Неотдавна тази година, носителката на Оскар®, удостоена три пъти с наградата Златен глобус Анджелина Жоли (Майката на Грендел)  играе с Дан Фатърмън в изгарящата история за Мариан и Даниел Пърл “A Mighty Heart”.  Преди това си партнира с Мат Деймън в „Добрият пастир”, режисиран от Роберт де Ниро, и с Брад Пит в комедийно-романтичния екшън  „Мистър и Мисис Смит” на режисьора Дъг Лайман.
 През 2004 г. тя се снима в “Крадец на животи” с Итън Хоук, в екшъна “Sky Captain and the World of Tomorrow” с участието на Джъд Лоу и Гуинет Полтроу, както и в “Александър”, където си партнира с Колин Фарел. Същата година тя участва и в озвучаването на анимационния филм “История с акули”.
През 2003 г. актрисата изпълни главната роля в “Лара Крофт: Tomb Raider – Люлката на живота”, продължението на успешния едноименен филм от 2001 г. Същата година Джоли се снима и в драмата “Отвъд граници”, заедно с Клайв Оуен.  
    През 2001 г. актрисата участва в режисирания от Саймън Уест “Лара Крофт: Tomb Raider” и в “Първороден грях” на Майкъл Кристофър, в който си партнира с Антонио Бандерас. Предишната година тя е част от актьорския състав на “Да изчезнеш за 60 секунди” на Джери Брукхаймер заедно с Никълъс Кейдж и Робърт Дювал, и на „Живот или нещо подобно”.
    Превъплъщението й в образа на момиче с психични проблеми в “Луди години” й донася Оскар, трети по ред Златен глобус и още няколко престижни отличия. Филмът, който е по истинската история на Сузана Кейсън, е режисиран от Джеймс Мангълд и блести с участието на друга млада холивудска звезда – Уинона Райдър.
    Преди това Джоли се снима в трилъра “Колекционерът”, заедно с Дензъл Уошингтън, в който изпълнява ролята на млада полицайка, в “Контролна кула” с Били Боб Търнтън и Джон Кюсак. Драмата “Playing by Heart” на Уилърд Керъл й донася награда за дебют, като в това заглавие тя си партнира с цяло актьорско съзвездие – Шон Конъри, Джена Роуландс, Маделин Стоу, Джилиан Андерсън и Денис Куейд. 
    Във филма на НВО “Gia” Джоли изпълнява ролята на супермодел, който умира от СПИН и тя й донася Златен глобус, както и още няколко отличия. Актрисата получава номинация за Еми за превъплъщението си в “Джордж Уолъс” на Джон Франкенхаймър, където е в ролята на Корнелия, втората съпруга на губернатора на Алабама Джордж Уолъс (Гари Синийз).

 
 
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Т. Христов
sivosten.com
[+] PC Mania
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Велчо Стефанов
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Владислав Апостолов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Ивайло Петков
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Калина Гарелова
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Петя Славова
[+] Programata.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Таня Трендафилова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 65/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg