Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Човек от стомана

АКО КОСТЮМЪТ МУ СТАНЕ - Човек от стомана / информация за филма

Man of Steel 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

АКО КОСТЮМЪТ МУ СТАНЕ

13.6.2013  |   синефиш.бг
Щитът със „S“ по средата вероятно е най-разпознаваемият фамилен герб в историята. Вече почти век той изобразява силата и куража на супер героят, който гордо го носи на гърдите си. Първоначално „S“ идва от Супермен и се превръща в хералдически символ на дома Ел, символизирайки "надежда". По същия начин членовете на съвета на Криптон носят своите собствени грифове, както прави Зод и другите членове на елита на Криптон, като знаците не се основават на земна символика.

За дизайнерите на костюми Джеймс Ачисън и Майкъл Уилкинсън, задачата да модернизират глифа и костюма са две от най-вълнуващите предизвикателства, с които се сблъскват. Те подхождат към задачата смело и с уважение. Символите са разпознаваеми по целия свят и затова е от огромно значение да бъдат интегрирани естетически към останалата част на филма, която Снайдър и неговият екип създават.

Уилкинсън разказва подробно еволюцията на костюма: „Освен традиционното обяснение, че костюмът е направен от плата, в който родителите му са го увили като бебе, ние добавихме идеята, че всички жители на Криптон носят дрехите като защитен слой. Следователно, когато виждаме Джор-Ел или на членовете на съвета или войниците, всички те имат един и същ тип костюм под различни слоеве дрехи и доспехи. И всеки носи глиф на фамилията си."

След като е установен произхода на костюма, от дизайнерите зависи да представят познатия по света „костюм Супермен". Първоначалната концепция започва с Ачисън и неговия екип, които рисуват десетки версии на костюма, на които червени шорти стават все по-малки и по-малки, докато един ден тях просто ги няма. Процесът е завършен с блестящия дизайн на Уилкинсън, илюстриран с помощта на Кейт Кристенсен и Уорън Мансър. След няколко месеца на развитие и множество прототипи, те смятат, че са намерили костюм, който има основните елементи, но модернизирани, и се възползва от всичко, което съвременната технология може да предложи: дигитално 3D сканиране на тялото, компютърен дизайн, най-новите тъкани.

Превръщането на костюма на Супермен и на останалите жители на Криптон от проект в реалността се оказва малко по-сложно. Например, въз основа на сканираното тяло на Кавил, екипът на Уилкинсън прави реплика в реален размер и скулптурира тялото, добавяйки подплънки под костюма. Те се състоят от латексова пяна с брилянтно хромово покритие, за да е разтеглив костюма. След това се прави покритието върху костюма от специален мрежест материал, върху който с печатна техника се симулира ризница с метален ефект, която да изглежда добре по време на снимките. Компютърно генерирания глиф "S" е произведен чрез програми за 3D чертане и 3D принтиране.

Въпреки високите технологии на дизайн и производство, които участват в процеса, Снайдър уверява, че реално "Той си има червено наметало, има" S "на гърдите си, носи син костюм и червени ботуши. Той е Супермен."

В действителност от самото начало на Криптон е характерно носенето на мантии, под които останалата част от одеждите не са толкова колоритни: Джор-Ел носи много тъмно сиво-син костюм, Зод носи черно, целия съвет на планетата е в мрачни цветове. Това показва, че те са „обременени от историята, придържат се към културните ограничения, които пречат да търси нови решения на проблемите.", казва Уилкинсън.

Така че в техните тежки дрехи виждаме, буквално бремето на техния свят и бившето величие, което вече не съществува. „Ние създадохме наши собствени тъкани, за да покажем визия на чуждоземни текстури - гравирахме кадифе, с бродерия и ситопечат, за да повдигне тъканта, и се надяваме да сме предали усещането за грандиозна култура, която преди много години е била в разцвета си", - добавя той.

На Земята необходимостта да Кларк да не се набива на очи и да умее да изчезва се отразява в дрехите му. „Той носи дрехи на много слоеве, - казва Уилкинсън. – Отначало той се слива с хората – носи брада, спусната качулка, не е разпознаваем. Има намек за нещо по-голямо, но то не си проличава, докато не поставя костюма на Супермен. Тогава се вижда началото на неговата трансформация. Той има съвсем различен силует и дрехата му наистина влияе на движенията му. Сега той наистина не е като останалите хора. Той е Супермен"

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Strangera.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
100/100
 
Мартин Тонев
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Нова телевизия
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Петя Славова
Среден резултат: 72/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg