Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Моята голяма гръцка свалка

ЗА АКТЬОРИТЕ - Моята голяма гръцка свалка / информация за филма

My Life in Ruins 2009
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА АКТЬОРИТЕ

20.5.2009  |   синефиш.бг
НИЯ ВАРДАЛОС (Джорджия) е изпълнител на главната роля и сценарист на един от най-касовите независими филми и романтична комедия номер едно в историята „Моята голяма луда гръцка сватба”. Други нейни участия включват опонентката на Кони и Карла Тони Колет и „Животът ми в развалини” – романтична комедия, заснета в Гърция, с участието на Ричард Драйфус, която се подготвя за екран от студията „Фокс”. Наскоро тя приключи режисьорския си дебют с филма „Мразя Деня на Свети Валентин” – романтична комедия, в която тя участва отново с партньора си от „Моята голяма луда гръцка сватба” Джон Корбет.

Открита от Рита Уилсън и Том Ханкс, които продуцират филма по неин оригинален сценарий, Вардалос изигра главната роля на Тула – булката.

Вардалос получи номинация за „Оскар” за най-добър оригинален сценарий, номинация за „Златен глобус” за най-добра актриса в мюзикъл или комедиен филм, номинация за награда на SAGA за изключително изпълнение, номинация за награда на WGA за най-добър оригинален сценарий. Тя спечели наградата „Независим дух” за най-добро дебютно изпълнение и наградата на публиката за любим комедиен филм.

Вардалос пише сценария, участва и продуцира следващия си филм „Кони и Карла”. В момента се прави постпродукция на режисьорския й дебют „Мразя Деня на Свети Валентин”, на който тя е сценарист и изпълнител на главна роля. Наскоро засне „Животът ми в руини”, който ще бъде пуснат по екраните през 2009 г. от Fox Searchlight. Тя пише също така сценария на „Hello, My Name is Harry Brwon“ за Том Ханкс и студиата „Юнивърсъл”.

Вардалос е гостувала в няколко телевизионни програми, включително в „Шоуто на Дрю Кери” и „Обуздай ентусиазма си” и е била водеща на „На живо в събота вечер”. Като певица, тя е записала бродуейския мюзикъл „Джорджи” и приспивна песен за албума „Неочаквани сънища”.

Вардалос е изпълнителен продуцент на документалния филм „A Taxi Odyssey“ и диктор във филма на IMAX „Greece: Secrets of the Past“. Тя е била гост лектор В Университета на Южна Каролина и WGA и ръководи курс по писане на сценарии за момичета в неравностойно положение. Работи с благотворителни организации в полза на децата, First Book, Amber Watch, LAM и изследването на СПИН.

Вардалос е родена и отраснала в Уинипег. Тя посещава театралната школа на Райърсън в Торонто. Постъпва на работа в офиса на „The Second City”, за да може да гледа шоуто всяка вечер. След две седмици една актриса се разболява 15 минути преди ефира. Вардалос убеждава продуцентите, че познава шоуто, за да я пуснат. На другия ден е наета и става изпълнител и сценарист на „The Second City“ в Торонто и Чикаго, като печели в Чикаго наградата „Джеф” за най-добра актриса.

Вардалос живее в Лос Анджелис със съпруга си – актьорът Иън Гомес.

РИЧАРД ДРАЙФУС (Ърв) е актьор, носител на „Оскар”, който отнася статуетката за първата си главна роля в романтичен филм като безработен актьор в „The Goodbye Girl“. Той участва в класически американски филми като „Абсолвентът”, “American Graffiti”, „Близки срещи от третия вид” и „Челюсти”. Драйфус е актьор легенда и вдъхновява всички на снимачната площадка.

Всички актьори са единодушни, че работата с Драйфус е била основното, което ги е привлякло за участие във филма. Трудно е да не чуеш в главата си музиката от „Челюсти”, когато видиш Ричард за пръв път. В момента, в който камерите се включват, той се превръща в Ърв. За работата си с актрисата в другата главна роля Драйфус казва: „Много е приятно да се работи с Ния.” Относно снимките сред руините Драйфус казва: „Не е малко нещо да си актьор. Актьорите са артисти, които се боят да се нарекат така, а изкуството е родено тук.”

Три от филмите на Ричард Драйфус са включени в списъка на стоте най-добри филма на Американския филмов институт. На 29-годишна възраст Драйфус печели „Оскар” за най-добър актьор в “The Goodbye Girl”. След 29 години за ролята си на учител в “Mr. Holland’s Opus” получи номинации за „Оскар” и „Златен глобус” за най-добър актьор.

През целия си живот Драйфус се прочува не само с актьорската си игра, но и с активната си политическа и социална дейност. Той участва в предизборни кампании на кандидати и дава показания в защита на националната служба пред комисии в Конгреса. Заедно с Колумбийски университет и Центъра за стратегически и международни проучвания той организира конференция в Страсбургския институт в Австрия за израелски и арабски журналисти, включително представители от арабски, американски и европейски новинарски мрежи като Ал Джазира, СNN и ВВС. Той е съучредител на L.A.Works – Център за доброволна обществена дейност без стопанска цел в Лос Анджелис. Драйфус членува и в Съвета за връзки с чужбина и е сред учредителите на Съвета на директорите на Националния конституционен център във Филаделфия.

Драйфус защитава схващането, че е необходима по-голяма гражданска ангажираност в САЩ и гражданските права трябва да се изучават във всяко американско училище. Затова през 2005 г. става старши асоцииран член на колежа „Сейнт Антъни” при Оксфордския университет в Англия. При престоя си там той прави проучвания и помага за изработването на нова учебна програма за американските държавни училища – К-12, в която се изучава политическата власт в една републиканска демокрация. „Отсъствието й показва колко невротично може да бъде едно общество.”

Той изнася лекции за необходимостта от гражданска ангажираност в Школата по икономика в Лондон, Оксфордския университет, Кеймбриджкия университет, Държавната телевизия на Ню Йорк, Университета „Джеймс Мадисън”, Школата по управление „Джон Ф. Кенеди” при Харвардския университет, Йейлския университет, Хуманитарния университет в Бронкс (Ню Йорк), Националния прес клуб при Националната асоциация на директорите на прогимназиални училища.

Освен най-новите си ангажименти, Драйфус е изпълнителен продуцент, сценарист и водещ на специално предаване на АВС, отличено с награда, в чест на 200-годишнинета от Конституцията – „Странно, не изглеждаш на 200”, конституционен водевил.

Драйфус е роден в Бруклин, Ню Йорк. Премества се с родителите си в Лос Анджелис, където скоро разбира, че иска да прекара живота си като актьор. Кариерата му започва на 9-годишна възраст в Центъра на еврейската общност в Лос Анджелис. След формално обучение прекарва две години като съвестен опонент на Виетнамската война и отбива алтернативна служба, като работи в окръжната болница на Лос Анджелис.

Драйфус започва да играе на 9 години с ролята на Херцл – основателят на ционизма. Той прави дебют в игралното кино през 1967 г. с малка роля в „Valley of the Dolls“, след което има кратко участие в „Абсолвентът”. След няколко филма, през 1973 г., той сензационно представя образа на амбивалентен тийнейджър от колежа в класиката „American Graffiti“, което му носи похвали и внимание. Това е началото на поредица звездни изпълнения във филми като „Челюсти”, „Близки срещи от третия вид”, „The Goodbye Girl“ и „Mr. Holland’s Opus”. През последните години Драйфус се върна към театралните си корени с главни роли в “The Hands of Its Enemy”, “The Normal Heart”, продукцията на Бродуей на Ädeath and the Maiden“ с участието на Глен Клоуз и Джийн Хекман и “Three Hotels” с Кристин Лати и форума на Марк Тейпър в Лос Анджелис.

През 2000 г. той е удостоен с награда за цялостно творчество на Холивудския филмов фестивал. През 2008 г. ще участва в два големи филма – „Животът ми в руини” с Ния Вардалос и в ролята на Дик Чени в „W“ на Оливър Стоун. За повече информация за неговите роли в киното, телевизията и на Бродуей, вижте биографията му на адрес www.imdb.com.

Драйфус има четири деца – Емили, Бенджамин, Хари и Кейси, и живее със съпругата си Светлана в Сан Диего.

АЛЕКСИС ГЕОРГУЛИС (Попи) е голяма звезда в родната си Гърция и за него международният му дебют с Ния Вардалос е сбъдната мечта. „Беше такъв ужас”, вълнува се Георгулис. На снимките в Испания вниманието привличаха американските звезди Ния Вардалос и Ричард Драйфус, но в Гърция е шоуто на Алексис. Там Георгулис изглежда има статута на рок звезда.

Алексис има многостранни таланти. Той участва и е съсценарист в телевизионния сериал „Kinoumeni Ammos“, режисьор на пиеса в Гръцкия национален театър. Работи и в театър „Кивотус” през 2004, където режисира черната комедия „The Shape of Things“ на драматурга Нийл Лабът. Георгулис е и талантлив изпълнител на блус и е учил инженерство в Националния технически университет в Атина.

Георгулис изучава актьорско майсторство в драматичната школа „Джасмин”, основана от великия гръцки актьор Василис Диамантопулос. Той е роден през 1974 г. в гръцкия град Лариса. От 1988 г. до 1993 г. взема уроци по китара в консерваторията на Лариса. През 1993 г. постъпва в Националния технически университет в Атина, за да стане инженер. През 1996 г. започва да взема уроци по актьорско майсторство в драматичните школи „Stagecraft“ и „Theater of Changes“. През това време взема допълнително уроци по фонетика. През 1997 г. завършва с отличие драматичната школа „Джасмин”, основана от великия гръцки актьор Василис Диамантопулос.

През този период си партнира с танцова група „Heresis“ в изпълнение на „Кармен 33“ (1997) и „Завръщането” (1998), участва в телевизионните сериали „Алиса в страната на чудесата” (1997 Канал ЕТ) и „Смъртна агония” (1998 Канал ЕТ), както и в късометражния филм „No one’s Rose”.

През 2001 г. участва в ситкома „You are my mate“, който постига голям успех и го прави много популярен сред гръцката публика. Оттогава е водещ актьор.

ТV

АЛИСТЪР МАКГОУАН (Нико) е талантлив актьор, сценарист и продуцент. Завършил е Школата за музика и драма „Гилдхол” в Бартбикън, Лондон, през 1989 г., където следва заедно с Ивън Макгрегър и Дениъл Крейг. Елистър започва работа като комик по клубовете, включително в „Комеди Стор”, Лондон, където се прочува с отличните си въплъщения. От 1992 г. до 1996 г. той озвучава много от образите в „Spitting Image“ – британско комедийно шоу, включително на Тони Блеър, принц Чарлс и Хю Грант.

След това Макгоуан има кратко участие с Кони Фишър в първата лондонска постановка на мюзикъла „They’re Playing Our Song”, направен по книга на Нийл Саймън, който се разиграва в шоколадената фабрика Саутуоркс Мение от 25-и юли до 28-и септември.

ИЪН ОГИЛВИ (г-н Тюлън). „Невероятна харизма, този мъж е суперзвезда”, са епитетите, които използва Харълд Уилямс, за да опише Иън. Огилви е и успешен автор на детски романи. Той вече е завършил кариерата си и се е оттеглил донякъде, когато се заражда проектът. Получава писмо от режисьора Доналд Петри с въпрос дали проявява интерес към един филм. „Поговорихме малко за филма. Много лесно стана”, казва Огилви. За героя си Огилви признава: „Той е най-простият член на семейството. Женен е за жена с труден характер и имат сърдита и намусена тийнейджърка. Никой от тримата не знае защо е тръгнал на тази екскурзия.” Но накрая сем. Тюлън постига разбирателство, както и всички други във филма. „Това е един приятен филм”, казва Огилви.

Иън следва в Кралската академия за драматично изкуство, след което започва кариерата си на актьор. Тя включва филми, сценични изяви и участия в американски телевизионни сериали като „Melrose Place“, „Спасители на плажа”, „Диагноза „Убийство” и „Дарма и Грег”.

КАРЪЛАЙН ГУДЪЛ (г-жа Тюлън) има екранни изяви с Манди Мур в хитовата комедия на Гари Маршъл „Дневниците на принцесата”. Сред други американски филми има два със Стивън Спилбърг – като Мойра в „Хук” и като Емили Шиндлер в „Списъкът на Шиндлер” на режисьора Бари Левинсън, и партнира на Джеф Бриджис в приключенския филм на Ридли Скот „White Squall“.

Гудъл е очарована от възможността да работи с Ния. „Влюбих се в „Моята голяма луда гръцка сватба”. Мисълта, че Ния ще участва, ми даде сили и ме накара да пожелая да се включа”. За образа си на д-р Тюлън тя казва: „Тя е едно бляскаво чудовище с голямо желание да се учи. Държи на всяка цена да е права.”

Театралните участия на Гудъл включват главни роли с престижния Кралски шекспиров театър, Кралския национален театър и Кралския двор. В момента снима „Дориън Грей” на Оливър Паркър с Колин Фърт.

РЕЙЧЪЛ ДРАЧ (Ким) е 7-годишен ветеран от „Saturday Night Live” и е желано попълнение в актьорския състав. „Когато Рейчъл се яви на кастинга, ролята й не беше изяснена, тя сама изгради грозния американски образ, който накрая стана много симпатичен.” Мария Бото смята, че Драч е истински комедиен гений.

След като завършва в Дартмут през 1988 г., Рейчъл се мести в Чикаго и постъпва в прочутата група „Second City“, сред чийто възпитаници са легендите Джон Белуши, Крис Фарли и Бил Мъри. Там работи с Тина Фей и се запознава с Ния Вардалос. Рейчъл се появява в четири издания на „Second City Touring Company“ и получава наградата на Джоузеф Джеферсън за най-добра актриса.

Рейчъл напуска „Saturday Night Live”, за да се включи в екипа на 30 Rock и сега се радва на успешна филмова кариера.

Рейчъл Драч участва в екипа на „Saturday Night Live“ седем години. Сред запомнящите се образи са тийнейджърката от Бостън Денис, Деби Даунър и учителите „любовници+ с Уил Феръл. Тя започва от театър „Second City“ в Чикаго, където пише и изпълнява роли в четири ревюта на голямата сцена. За последните две получава наградата на Джоузеф Джеферсън за най-добра актриса в ревю. Други нейни комедийни участия включват „Improvolympic“ в Чикаго, ASSSCAT 3000 в театър UCB в Ню Йорк и скеч шоуто „Драч и Фей” с Тина Фей, което се представя в „Second City“,  на фестивала на комедията в Аспен и в UCB. Други телевизионни участия включват „King of Queens“, „Фрейзър”, „Монк” и „30 Rock“. Участва в игралите филми „Down with Love“, „Click“ и „Мразя Деня на Свети Валентин”, също с Ния Вардалос.

ХАРЛАНД УИЛЯМС (Големия Ал) прави филмовия си дебют в хитовия „От глупав по-по-глупав: когато Хари срещна Лойд” и продължава да бъде комедиен хит на малкия и големия екран. Харланд е свързан по уникален начин с колегата си Иън Огилви, тъй като и двамата са автори на детски книги.

Вардалос се притеснява малко от импровизациите заради предишните участия в „Second City“ в Чикаго. „Когато станеше така, аз постоянно питах ще предложи ли реплика, по-добра от тази, която съм написала.”

Уилям е участвал в озвучаването на анимационните сериали „Гари и Майк” по Comedy Central и „Ned’s Newt” – анимация за деца в събота сутрин, както и е гостувал често в други анимационни предавания. Харланд е най-известен от хитовите си комедии “Half Baked” и “There’s something about Mary” .

БРАЙЪН ПАЛЕРМО (Марк) е участвал в телевизионни сериали като „Антураж”, „Монк” и „Приятели”, и в игрални филми като „Агент XXL 2”.

По-рано Брайън участва с Харланд Уилямс в телевизионното шоу „Слава богу, че си тук” за известни изпълнители в сцена, в която не знаят какво става. Това лесно може да се случи с такъв голям екип, но „в голям екип беше толкова забавно. Всички акценти бяха страхотни”, казва Палермо. На въпроса как се справя режисьорът Доналд Петри, той отговаря: „Доналд е толкова търпелив. Има 20-членен екип, международен екип, трябва да ползва преводач през половината време и да организира всичко”. Героят на Брайън Марк е пристрастен към работата и към своята къпина, но накрая осъзнава, че трябва да живее в настоящето. Работата по филма е чудесна, а за сътрудничеството си с Ния Палермо възкликва: „Тя е удивителна. Може би през останалото време от годината е кошмар, но сега е фантастична.”

Палермо завършва университета в Ню Орлиънс с бакалавърска степен по драма и комуникации. Макар да е участвал в много групи за импровизации и скечове, Палермо смята обучението си за особено полезно за развиване на комедийните му и импровизаторски умения. Той работи в “The Groundlings” като преподавател и изпълнител повече от 10 години.

Зрителите го познават от многобройните му телевизионни изяви. Палермо е гостувал в „Антураж”, „Монк”, „Герои”, „Gary Unmarried“, „Приятели”, „Уил и Грейс”, „Crossing Jordan“, „Curb Your Enthusiasm“, „Малкълм” и много други.

Може би най-известен е от ролята на Джеймс в „Significant Others“ по Браво ТV – популярен импровизиран ситком за двойки на терапия. Или като един от участниците в комедийното шоу по NBC „Thank God You’re Here” с водещ Дейвид Алън Грайър.

Палермо се появява в комедията на голям екран „Thank You for Smoking“ и в „Татковата градина” с Еди Мърфи. Той участва и в „Агент XXL 2” и „Футболен татко” със свой колега от Groundlings Уил Феръл.

Току-що завърши снимките на филма „Животът ми в развалини” с Ния Вардалос и Ричард Драйфус.

Извън сцената Палермо е сценарист на анимационния сериал „Histeria!“ от две години и е писал сценарии за „Disney’s The Weekenders” и “Dave the Barbarian”.

В свободното си време Палермо обича да ходи на походи, на къмпинг, да се гмурка и да пътува, особено до Карибите. Понастоящем живее в Лос Анджелис със съпругата си Мишел и непослушния си син Дашил.

САЙМЪН ГЛИЙСЪН (Кен). Саймън играе съпруга от двойката, тръгнала на объркана обиколка из Гърция. Екранната му съпруга е негова съпруга и в живота. На въпроса дали това ще бъде проблем той отговаря: „Шегувахме се с Доналд, че това може да е краят на брака ни.” Саймън казва, че с жена му Натали О’Донъл са знаели за участието на Ния и Доналд, познавали са работата им и са знаели, че ще се снима в Испания и Гърция. За Саймън това е достатъчно да приеме. „Да имам свободен достъп до Делфи и Олимпия. Мисля, че всички бяхме очаровани.”

Саймън, който е австралиец, живее понастоящем в Обединеното кралство със съпругата и дъщеря си. Глийсън е участвал в постановки на Кралския национален театър и на Уест енд в Лондон. Има участие в популярната сапунена опера на ВВС „EastEnders“, където играе гаджето на Си Джей Флетчър Сид Кларк, и в австралийската сапунена опера „Съседи” в ролята на Макс Крофорд.

Театралните участия на Саймън в ОК включват „The Silver Lake“ (на фестивала в Уексфорд под режисурата на Кийт Уорнър), „Southwakr Fair“ (в Националния театър под режисурата на Никълъс Хайтнър), „The Far Pavillions“ (театър Шафтсбъри под режисурата на Гейл Едуардс), „Certified Male“ (на фестивала в Единбург) и „Three Sides“ (в театър Финбъроу). Театрални участия в Австралия: „Les Miserable“, Джолсън, австралийската премиера на „Putting it Together“ и “Songs For a New World“, Шут!, „Историята на Джони О’Кийфи”, Фейм! И „Мама миа” (Литълстар), в които е номиниран за награда Хелпман. Саймън е съсценарист и участва в „Get Here“ за театър Йорк, Ню Йорк.

Саймън участва в много австралийски пиеси, включително „Narbour“ и „The Republic of Myopia“ с театралната трупа на Сидни и накрая „Eureka“ (Театърът на Негово величество, под режисурата на Гейл Едуардс).

Телевизионните му участия включват епизоди от „Kombat Opera“ (BBC 2), Сид в „EastEnders“ (BBC), „Blue Heelers“ (Южен Кръст, Австралия), „Seachange“ (ABC) и „Съседи” (Грундис).

Наскоро Саймън приключи снимките на първия си игрален филм „Животът ми в развалини” (Плейтон) заедно с Ричард Драйфус, Ния Вардалос и съпругата си Натали О’Донъл. „Животът ми в развалини” ще тръгне по екраните през 2009 г.

НАТАЛИ О’ДОНЪЛ (Сю) се включва с желание в екипа на „Животът ми в развалини”. „Начинът, по който Ния улавя образите, главната сюжетна линия първо е романтична, но после се превръща в комедийна. Мисля, че този филм има същия дух като „Моята голяма луда гръцка сватба”.

Героинята на Натали Сю и екранният й съпруг Кен са на сватбено пътешествие и пътуват между руините в постоянно опиянение. Актьорският състав е бонус за Натали: „Шансът да снима американски филм и рангът на хората, участващи във филма” затруднява реалната брачна двойка. В един момент дъщеря им Моли се появява на снимачната площадка с тях. На въпроса дали е било трудно да работи толкова близо със Саймън тя отговаря с шега: „Саймън постоянно ми правеше забележки.” Но първоначално я притеснява големият екип. „Като чухме, че ще бъдем 20 души и ще сме заедно всички по цял ден, се притеснихме. Но между нас имаше приятелство, което ни помогна да издържим.”

МАРИЯ АДАНЕС (Лена) казва за разучаването на сценария: „Чух, че ще има филм с Ния Вардалос – комедия. Режисьорът ще е Доналд Петри, тъй че това беше чудесно. Знаех, че той е режисирал „Как да разкараш гаджето си за 10 дни” и „Мистичната пица”, преди това е бил актьор.”

Мария описва героинята си Лена като забавна сладурана. „Лена е човек с разбит живот. Току-що се е развела и отива в Гърция да търси свободата. Тя е много секси и в края на филма се замисля за това и си задава въпроса дали се е държала смешно.” Освен антиките и изпълнените с комизъм сцени, които се разиграват сред руините в Гърция, „филмът показва любовта, самотата и това колко е трудно да намериш човек, с когото да споделиш живота си”, казва Аданес.

В родната си Испания Аданес е най-добре известна от ролите си в „Pepa y Pepe“ и „El tiempo de la felicidad“ – историята на едно семейство, което се сбогува с едно незабравимо лято и „La dama boba“ по произведението на Лопе де Вега. Паралелно тя гради и театрална кариера. Най-добре известна е работата й по „El principe y la corista“ заедно с Емилио Гутиерес Каба, за което получава наградата „Ерцила” и е номинирана от Съюза на артистите за най-добра актриса. Най-скорошното й участие е в „La Senorita Julia“.

РАЛФ НОСЕК (Барнаби) твърди, че макар работата с Ния и Доналд да е била великолепна, си е помислил: „Ще бъде много трудно. Първата ми реплика е в 80-ата сцена, което наистина е много трудно.” Барнаби е получил удар и губи способността си да говори. Ударът е засегнал и двигателните му способности, макар че в края на пътуването настъпва подобрение. Ралф смята, че целта на филма е публиката да се посмее добре.

За работата с такъв голям международен екип Ралф казва: „Американците говорят ужасно много, но всички са страшно забавни. Обичам ги.” Той е и театрален актьор. Ралф е отличен през 1987 г. с наградата на лондонските театрални критици (драматичен театър) за най-добър поддържащ актьор за изпълнението си в Curtains.

ШИЙЛА БЪРНЕТ (Доркас) се вълнува много преди снимките. „Хората плащат много пари да отидат на местата, на които бяхме, а те наистина бяха изумителни.” Шийла описва героинята си Доркас като „малко луда. Тя е много деликатна, мила и много стара. Но взема разни неща от магазините, без да плаща.”

Шансът да работи с Ния, която Бърнет описва като най-милата жена, която познава, и режисьора Доналд Петри, е удивителен. „Беше прекрасно изживяване да отидем в Испания и Гърция с чудесен екип и всички са толкова мили.”

Шийла Бърнет е учила балет и актьорско майсторство на много ранна възраст в „Италия Конти” – школата, от която са излезли такива имена като Ноел Кауърд и Терънс Ратигън. Първото й шоу в „Уест Енд” е на пиесата „The Boyfriend“ в театъра в Уайндхемс, която се поставя четири години. След това играе ролята на мис Туийд в „Става нещо” на Агата Кристи в „Амбасадорс” и после се връща там в ролята на мис Призм в пиесата „The Importance of Being Earnest“. Първата й телевизионна изява е в „The Saturday Crowd“ с Лесли Краутър, три сериала от по 13 епизода за ІТV, което я отвежда до участие в „Аладин” в Паладиум и в Кралското вариететно шоу. Наскоро Шийла завърши работата си по сериал за детския канал на СВВС, наречен „Хотел „проблем”, който ще се излъчи другия януари и участва в „Животът ми в развалини”, който тръгва по кината другата пролет. Има още много какво да се каже, но Шийла смята, че това е достатъчно.

ДЖАРЕБ ДУПЛЕ (Гейтър) е млад американски актьор, участвал в няколко комедии, включително „Епичен филм”, „Meet the Spartans“ и „Drillbit Taylor“ и в телевизионните сериали „Спешно отделение”, „Антураж” и „Монк”. За тази роля се явява на прослушване пред режисьора Доналд Петри и признава, че е бил леко притеснен. „Доналд присъства на прослушването и ме притесни. Влязох, прочетох си текста и той ме попита как се справям с импровизацията. Казах, че съм уверен, когато импровизирам, но после не ми се обадиха два месеца.”

Джареб описва героя си като младеж, който си живее живота щастливо. „Трябва да се живее на мига. Той иска да види света, иска да преживее всичко възможно на този етап.” Джареб признава, че и той самият притежава такива качества. „Не ми се наложи да се преобразявам много, за да изиграя Гейтър.

Джареб Дупле, роден и учил в Мелбърн, Флорида, започва театрална подготовка, докато учи в колежа. В края на първи курс той получава роли в много постановки, усвоява няколко чужди диалекта и бързо се отличава като отличен певец и танцьор. След като завършва, ентусиазмът отвежда Джареб в Северна Каролина за кратък ангажимент, където продължава да се включва в няколко нови продукции в местния театър.

Джареб се връща в Орландо, където го чакат много нови и вълнуващи възможности. Неговите остроумие и чар му печелят признание сред директорите на кастинги и само след месеци Джареб преминава към телевизията. След като получава няколко роли в независими филми, той възлага на настоящия си мениджър Шарън Лейн да му помогне да се премести в Лос Анджелис.

В рамките на две години амбициозният млад Джареб успява да се прочуе в Лос Анджелис. Гостува на сериали като „Монк” и „Антураж”, както и в продукцията на Дисни „The Suite Life“, което го превръща в телевизионна знаменитост.

През 2007 г. Джареб получава главна роля в „Епичен филм” на New Regency, където играе Начо Либре. Непосредствено след това е избран на кастинга за „Drillbit Taylor“ на Парамаунт и за главната роля на Дилио в „Hunting and Fishing“ на 20th Century Fox.

Следващата година Джареб е на път да се утвърди в развлекателния бизнес. Ще го гледаме през 2009 във филма на Fox Searchlight Pictures „Животът ми в развалини”, където изпълнява ролята на добросърдечен, но ексцентричен сърфист. Веднага след това той започна работа по „Трансформърс 2” на DreamWorks под режисурата на Майкъл Бей. Съвсем наскоро влезе в екипа на „The Prankster“, чийто сценарист и режисьор е Тони Видал, за да изиграе ролята на напористия Блото. Неговото излъчване също предстои през 2009 г.

Джареб все още участва в импровизаторски групи, включително The Groundlings и много комедийни трупи. През свободното си време обича да ходи на фитнес, както и да похапва.

СОФИ СТЪКИ (Кейтлин)
е избрана за ролята след прослушване, макар да признава, че е била малко неспокойна. „На първия кастинг си мислехме, че е много трудно, че ще има много кандидати. А кастингът беше една от най-лесните части от работата по филма.” Героинята на Софи е много по-намусена от самата актриса, но екранната й майка Карълайн Гудъл е толкова ефективна, че младата актриса, твърди, че това й е помогнало да играе. Кейтлин израства невероятно много от началото до края, дори проявява интерес към любовта, след като успява да се отпусне и да се наслади на факта, че в крайна сметка е на почивка.

ИГРАЛНИ ФИЛМИ

„Животът ми в развалини” Кейтлин Канзаман, продуценти Доналд Петри и Том Ханкс, „Началото на мрака” Sarah Sheep Productions Ltd. Джон Фосет, „Capture the Castle“ Young Cassandra BBC Films, Tим Файъл, „Doctor Sleep“, Heather Kismet Films Ник Уилинг

 
 
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
10/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Даниел Симеонов
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Ивайло Петков
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Калина Гарелова
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Петя Славова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 41/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg