Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Секретен отряд

Продукцията - Секретен отряд / информация за филма

Push 2009
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Продукцията

18.2.2009  |   синефиш.бг
Обстановката на Секретен отряд — свят, в който обикновени хора, способни на изумителни деяния, са изпитвани и контролирани от тайна правителствена агенция — възбужда любопитството на режисьора Пол Макгуайгън, и го кара да се разрови из интернет за допълнителна информация. “Написах в търсачката "Телепатични експерименти"," казва Макгуайгън. “Резултатът бе изумителен. Годината е 1949, а Студената война тъкмо започва. Хората започват да правят експерименти на какво е способен мозъкът.”

Макгуайгън научава, че в първите години след Втората световна война, идеята за използване на телепатите за събиране на информация става все по-привлекателна за правителствата на САЩ и Съветския съюз.

“Замислете се,” казва Глен Уилямсън, продуцент на Секретен отряд и президент на Back Lot Pictures. “Имате човек, който наистина вижда в бъдещето или умее да манипулира мислите на другите. Това е огромно преимущество за контрашпионажа.

„Филмът взима основите си от тези реални експерименти,” отбелязва Уилямсън. “Досиетата още са засекретени, така че не знам точно колко от случилото се ще научим някога. Най-мрачната част е по време на нацистка Германия, но впоследствие, по време на Студената война, и съветското, и американското разузнаване провеждат експерименти с хора, които са притежавали подобни умения.”

В Секретен отряд, зловеща правителствена агенция преследва хора със специални умения, за да използва силите им за своите цели. “Дивизията е организация, на която е възложено да наблюдава хората с паранормални умения,” казва Уилямсън. “Но те са пренесли всичко на следващото ниво – опитват се да контролират и манипулират тези телепати.”

Създателите на филма вярват, че реалността зад филмовата история го отделя от другите филми за супергерои. “Искахме да разкажем фантастична история по начин, който я прави съвсем истинска,” казва Макгуайгън. “Хареса ми идеята да вдъхнем живот на всички тези хора с изключителни сили.

Но филмът не е само за свръхествените умения,” продължава той. “Филмът е за естествените сили — неща, които хората наистина могат да направят. Например, има документирани случаи на хора, които умеят така нареченото "дистанционно гледане". Ако такъв човек мине със самолет над, примерно, американското посолство, той може да усети планът на сградата, както и да разбере коя стая за какво се използва.”

За Макгуайгън е важно героите да изглеждат реални хора от истински свят. “Исках хората да се привържат емоционално към тях. Имаме всички специални ефекти, но за мен, те са само малка част от историята. Това е екшън филм, но е по-силно базиран върху героите, отколкото повечето екшън филми..”

Уилямсън добавя: “Има истинска история около Ник и как той е обърнал гръб на света. Каси е героинята, която го изважда от изолацията, и връзката им става истинска и човешка. Това е страхотно пътешествие, но е изпълнено с човешка връзка, каквато има в най-добрите филми. То е изпълнено с неочаквани ситуации и истинска драма.”

Едно от решенията на Макгуайгън помага фокусът да остане върху героите – това е да използва пестеливо компютърната анимация. “Не исках да снимам пред зелен или син екран,” казва той. “Исках да го направя истински, през камерата. Можеш да научиш много от великите филмови творци на миналото. Те не са имали компютърна анимация. Използвали са само въображението си. В крайна сметка, единството пред зелен екран е шофиращи хора, защото трафикът в Хонг Конг се движи с много бавна скорост.”

Крис Еванс, който играе Ник Гант, телекинетик криещ се в Хонг Конг, смята сценарийния свят за очарователен. “Когато го прочетох за първи път, повярвах на всичко,” казва той. “С Пол се чувахме всеки ден, търсейки ниво на истинност за филма. Той непрекъснато ми напомняше, че трябва да има неголяма липса на вяра, за да може публиката да изживее пътешествието с нас.”

Създателите на филма ни показват свят, който прилича на този, в който живеем, но има няколко собствени правила. “Има много страхотни моменти във филма, където просто не си сигурен какво става,” твърди Уилямсън. “Героинята на Дакота Фанинг вижда образи от бъдещето. Тези образи са важни за случващото се, но не са кристално ясно, а може и да са подвеждащи като спомените.

Тази идея ни помогна да покажем ограниченията на какво могат и какво не могат хората,” казва продуцентът. “Една от причините да гледаме филми е, че те ни отвеждат в различен свят, независимо дали е напълно измислен или е леко променен спрямо реалния. Ние искахме светът на Секретен отряд да бъде като нашия свят, но със засилен визуален стил. Така че това хем е нашия, хем не е нашия свят.”
Младата звезда на филма Дакота Фанинг определя Секретен отряд като екшън филм, но казва също: “Това е много лична история. Дано хората я намерят за забавна. Действието е много бързо и има много екшън, а визуалната част е изумителна.”

Другата звезда Еванс добавя: “Не отправяме дълбоки послания. Това е филм само за развлечение – като множество от любимите ми филми. Има страхотен сценарий, страхотен екшън и страхотни герои.”

 
 
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Иван Атанасов
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Даниел Симеонов
[+] 24 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Димитър Стайков
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Ивайло Петков
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Петя Славова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 55/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg