Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Суша

Суша

Parched 2017
Споделете:  
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЪОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ
 

Водата е жизненоважна за живота и без нея не можем да оцелеем повече от 3 дни. Но количеството й на земята е ограничено. Едва 3% от водата на планетата е питейна, а по-малко от  1% е достъпна за ползване от хората. Другите 2% са на полюсите. В наши дни над милиард жители на планетата нямат достъп до чиста питейна вода и това ни изправя пред суровата действителност: пред бъдеще, в което в много части на света има недостиг на питейна  вода, тя е с висока цена и не разполагаме с нея.

„Суша“ е игрално-документална поредица от четири епизода с фокусиран върху героите разследващ подход към историята с цел да стане ясно кой има реалния контрол върху световните водни ресурси. В „Суша“ ще видим комбинация от разследваща журналистика и развлекателен наратив в дълбоко ангажиращия стил на Джигсоу. Поредицата ще бъде шокираща, откровена и въздействаща като кино продукция, а зрителите ще достигнат до ново плашещо усещане за това колко е застрашен най-ценният ресурс на планетата.

Престъпници, жертви и герои са главните действащи лица във всеки от епизодите, като са подкрепени от експертни мнения, реални сцени и ценни архивни кадри. В първия епизод на поредицата ще тръгнем по петите на мощни бизнес фигури, под чийто контрол са водните ресурси в тормозената от суша Калифорния и отвъд нея, докато те завземат контрола над още ценни водни ресурси, сключвайки нечисти сделки. Втория епизод разследва как индустрии за милиарди долари използват пари и манипулация в замяна на отворен достъп с цел да замърсят важни водоизточници и подземни залежи.

В третия епизод поредицата разкрива как големите банки печелят от сделки с водни ресурси и създават нова индустрия, която облагодетелства отбран елит. Последният епизод на „Суша“ чертае тревожни сценарии от близкото бъдеще, когато войните за водни ресурси ще бъдат реалност и държавите ще преразпределят границите си с претенции за контрол над сладководните източници: Антарктика и Гренландия.

Коментари (0)
|
Коментирай »


Жанр: Документален, Сериал
САЩ / 2017 / 0 минути

РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА РЕЙТИНГ НА ФИЛМА
Критиците: Няма рецензии.
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
0
Гласувай:
МНЕНИЯ


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


Суша (2017)

Parched
 
 

Трейлъри

 

Момичето на моите мечти,The girl from my dreams - Момичето на моите мечти Диванът на Сталин,Stalin’s Coach - Диванът на Сталин Призраците на Исмаел,Ismael's Ghosts - Призраците на Исмаел
Мълчаливо сърце,Silent Heart - Мълчаливо сърце Кухня. Последната битка, - Кухня. Последната битка Епоха на първите, - Епоха на първите
Марджъри Прайм,Marjorie Prime - Марджъри Прайм Ледоразбивач, - Ледоразбивач Златната петорка, - Златната петорка

  1. 4.
    Роден,Rodin - РоденРоден Трейлър, с български субтитри
  2. 5.
    Блейд Рънър 2049,Blade Runner 2049 - Блейд Рънър 2049Блейд Рънър 2049 Удължена тв реклама
  3. 6.
    Съдбовна нощ, - Съдбовна нощСъдбовна нощ Трейлър 
Cinefish.bg Cinefish.bg