Отличената с множество награди актриса Линда Еванс е олицетворение на красотата и грацията за американските зрители в продължение на повече от пет десетилетия – от ролята й на Одра Баркли в сериала „Голямата долина“ до тази на блестящата Кристъл Керингтън в „Династия“ и до „Кухнята на Ада“, което печели през 2009 г. в Лондон, Англия. Линда е носител на „Златен глобус“ за най-добра женска роля в телевизионна драматична поредица и е отличена с пет награди „Избор на публиката“ за най-добра актриса. Тя е номинирана и за награда „Еми“за изключително изпълнение на главна женска роля в драма сериал. За нейния принос към телевизионната индустрия, Линда получава звезда на Алеята на славата в Холивуд.
След сериала „Династия“ Линда се мести от Холивуд на Северозапад, където започва едно изключително пътешествие на себеопознаване. Тя се завръща към актьорската професия, като често участва в проекти като театралната постановка „Легенди“ и спечелва състезанието „Кухнята на Ада“, докато работи под ръководството на главния готвач с три звезди Мишлен – Марко Пиер Уайт.
Охолният и разточителен живот на актрисата се конкурира с този на Кристъл Керингтън. Тя е обядвала с кралици и президенти, била е ухажвана от богати и известни мъже, а днес това, което Линда цени най-много, е мъдростта, натрупана по пътя.
За книгата на Линда „Рецепти за живот“ След смайващия й дебют в ролята на Одра в „Голямата долина“, Линда Еванс продължава да очарова милиони телевизионни зрители по света с таланта, сърдечността и красотата си. И при всичко това, тя остава естествена, земна и изключително духовна личност. В „Рецепти за живот“ Линда отваря сърцето, миналото и кухнята си. Тя откровено споделя най-различни случки (магически моменти, смесени и с болезнени такива), снимки и рецепти, на които тя и нейните близки са се наслаждавали. Линда разкрива интересни факти за детството си, семейните връзки, невероятния й живот в Холивуд, приятелствата, които е изградила и ни кани да надникнем в романтичните й връзки със знаменитости. Чрез тази запомняща се, трогателна и вдъхновяваща история, тя показва как всички тези съставки са се комбинирали, за да превърнат Линда в жената, която е днес.
Предана на себе си, актрисата сърдечно и откровено поднася възхитително угощение, което феновете на „Династия“ ще оценят. Изпълнена с над 40 рецепти – някои, от които предавани от поколения (хот дог яхнията на мама), някои, научени от известни приятели (рачешки дип на Джон Уейн), някои, вдъхновени от изтънчени ресторанти от пътешествия по света (телешко филе по бургундски на Ина Гартен), а други – от триумфиращото й участие в „Кухнята на Ада“ (сьомгата на Ада) – книгата „Рецепти за живот“ е едновременно интригуващо пътуване и скъпоценно съкровище от рецепти за чудесния живот на една обичана жена.