Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Ананас Експрес

За кинодейците - Ананас Експрес / информация за филма

Pineapple Express 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За кинодейците

20.10.2008  |   синефиш.бг

ДЕЙВИД ГОРДЪН ГРИЙН (Режисьор) печели много награди за своя режисьорски дебют „Джордж Уошингтън”.
 По-рано тази година излезе най-новият му филм със Сам Рокуел и Кейт Бекинсейл „Снежни ангели”.
 Други негови филми са: „Undertow”, в който участва Дърмът Мълрони и Джейми Бел и „All the Real Girls”, който спечели две награди на филмовия фестивал в Сънданс през 2003г. В него участват Пол Шнайдер и Зоуи Дешанел.
 Грийн е роден в Арканзас, отрасва в Тексас, а в момента живее в Ню Орлеанс.

ДЖЪД АПАТОУ (Продуцент/Сюжет) прави своя режисьорски дебют с летния хит на 2005г. „40-годишният девственик”, последван от филма на Universal „Позабременяла”. Следващият му филм, на който ще е сценарист, режисьор и продуцент е „Funny People”, с участието на Адам Сандлър, Лесли Ман и Сет Роугън. Снимките на комедията започват през септември.
  Апатоу наскоро завърши работата си по хитовата комедия „Зохан - стилист от запаса” като съ-сценарист. Той е продуцент на филмите: „Прелъстен и изоставен”, „Супер яки”, „Рики Боби:Лудият на макс”, „Водещият историята на Рон Бъргънди”. Апатоу е продуцент на предстоящия филм „Year One”.
 Постиженията на Апатоу на малкия екран включват печелилите награди „Freaks and Geeks” и „Undeclared”, който е обявен от списание ‘TIME’ за един от десетте най-добри сериали за 2001г. Апатоу също е сценарист, режисьор и продуцент на сериала „The Larry Sanders Show”. 
 Роден в Сиосет, Ню Йорк, Апатоу мечтае да стане професионален комедиант още от малък. Още докато е в гимназията, той създава свое собствено радио шоу, където интервюира комици, на които се възхищава като Стив Алън, Хауърд Стърн и Джон Кенди.

ШОНА РОБЪРТСЪН (Продуцент) последно работи по летния хит „Прелъстен и изоставен", в който участват Джейсън Сегал и Кристен Бел. Лятото н 2007г. бе разтърсено от два филма на Робъртсън: „Позабременяла” по сценарий и режисура на Джъд Апатоу и „Супер яки” на режисьора Грег Мотола и с участието на Джона Хил, Сет Роугън и Бил Хейдър.
 По-рано продуцира „40-годишният девственик”. Филмът спечели повече от 100 милиона долара в американските класации и направи звезда Стив Карел. Преди това е изпълнителен продуцент на комедията с Уил Феръл „Водещият: Историята на Рон Бъргънди”.
 Робъртсън е съ-продуцент в комедията „Запознай се с нашите”, в която участват Бен Стилър и Робърт де Ниро.
 Родена в Торонто, Канада, Робъртсън се мести в Лос Анджелис през 1992г., където почти веднага си намира работа във филмовата индустрия.

СЕТ РОУГЪН & ЕВАН ГОЛДБЪРГ (Изпълнителни продуценти /Сценаристи) израстват заедно в Канада и пишат своя сценарий „Супер яки”, когато са 15-годишни. Този филм, в който и двамата са изпълнителни продуценти беше пуснат по кината през 2007г. и спечели над 120 милиона долара.
 Роугън е съ-сценарист на филма „Дрилбит Тейлър” и съ-продуцент в „40-годишният девственик”. Роугън и Голдбърг са изпълнителни продуценти и на „Позабременяла”.
 Следващият проект на екипа като сценаристи и изпълнителни продуценти е „The Green Hornet”, който предстои да излезе през юни 2010г.

Роденият в Северна Каролина ТИМ ОР (Оператор) учи кинематография в училището за изкуства в Северна Каролина. Номиниран е за награда ‘Independent Spirit’ за филма „Джордж Уошингтън” на режисьора Дейвид Гордън Грийн.
Преди да се премести заедно със семейството си в Лос Анджелис през пролетта на 2006г., Ор прекарва последните няколко години в Ню Йорк като работи над няколко филма и реклами.
Други филми, по които работи са: „Поздрав от Манхатън”, „Вярвай му”, „ Флирт за една нощ”, „Dandelion”, „Imaginary Heroes”, „Undertow”, „Off the Black” и други.
 Наскоро Ор работи по филма на Дейвид Гордън Грийн „Снежни ангели” и по филма на Майк Уайт „Year of the Dog”. В момента снима „Observe and Report” на режисьора Джоди Хил с участието на Сет Роугън.
 
„Ананас Експрес” е третия филм, в който КРИС СПЕЛМАН (Художник) работи като художник. Преди това е работил по „Супер яки” и „The SpongeBob SquarePants Movie”. В момента работи по филма на Джоди Хил „Observe and Report”.
Като декоратор е работил по филмите: „The Man Who Wasn’t There”, „Големият Лебовски”, „Д-т Т и жените”, „Магнолия”, „Татковата градина”, „Психаротерапия”, „October Sky”, „Индианец в шкафа”, „Вътрешен човек” на Майкъл Ман и други.
 Освен в „Супер яки” Спелман работи с Джъд Апатоу в сериалите „Freaks and Geeks” и „Undeclared”, както и по филмите „Позабременяла” и „Heavyweights”.
 Роден в Ню Орлеанс, Спелман се мести в Лос Анджелис след колежа. Там се среща с художника Денис Гаснър и декоратора Нанси Хай, които стават негови ментори.

КРЕЙГ АЛПЪРТ (Монтаж) работи и преди с Джъд Апатоу по хитовата комедия „Позабременяла”. Други негови постижения включват филмите: „Борат”, „40-годишният девственик” и „Запознай ме с вашите”. Алпърт започва своята кариера като асистент монтажист и работи по филмите: „Играта на играчките 2”, „Матрицата: Презареждане”, „Хълк”, и „Остин Пауърс 3”. Неговата работа ще видим в предстоящия филм „Yes Man”, с участието на Джим Кери. 

ДЖОН ДЪН (Костюми) съвсем наскоро направи костюмите за биографичния филм за Боб Дилан „I’m Not There” на режисьора Тод Хейнс и с участието на Крисчън Бейл и Кейт Бланшет, както и за телевизионния сериал “Mad Men” по AMC на режисьора Матю Уайнър. Ще видим неговата работа във филма на Даян Инглиш „The Women”.

Преди това Дън работи по филмите: „Factory Girl” с участието на Сиена Милър и Гай Пиърс; „Прекършени цветя” на режисьора Джим Джармуш и с участието на Бил Мъри и Шарън Стоун и „Дух куче: пътят на самурая” с участието на Форест Уитакър.
 Други филми, по които работи: „Казино” на режисьора Мартин Скорсезе, „New York Stories”, „City of Hope”, „Birth” с Никол Кидман и по „Обект на желание” с Дженифър Анистън и Пол Руд.

ГРЕЪМ РЕВЕЛ (композитор) за пръв път привлича вниманието към себе си, правейки музиката за австралийския трилър „Dead Calm”, за който печели австралийската версия на Оскар-ите.
Ревел продължава да пише музика за филми, работейки заедно с прословути режисьори като Джон Ву, Робърт Родригес, Тед Дем и Майкъл Ман.
Филмите, по които работи включват: „Странни дни”, „Гарванът”, „От здрач до зори”, „Баскетболни дневници”, „Трудна мишена”, „Ръката, която люлее люлката”, „Вещи в занаята”, „Светецът”, „До края на света”, „Китайска кутия”, „Парламентьорът”, „Вътрешен човек”, „Червената планета”, „Тежки престъпления”, „Двойна печалба”, „Дрога”, „Подводен патрул”, „Лара Крофт: Томб Рейдър”, „Косвени жертви”, „Деърдевил”, „Град на греха”, „Приключенията на Шаркбой и Лавагърл” и много други.
 Съвсем наскоро приключи работа по филмите: „Руините” с Джена Малоун и Джонатън Тъкър, „Улични Крале” с Киану Рийвс и Форест Уитакър, както и по предстоящия „Days of Wrath” на режисьора Селиа Фокс. Ревел прави музиката за първия сезон на сериала „От местопрестъплението: Маями” на режисьора Джери Брукхаймър.


 
 
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Владислав Апостолов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] Позор
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Здравко Григоров, Ангел Хаджийски
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Калина Гарелова
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Нова телевизия
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Нова телевизия
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Нова телевизия
[+] Programata.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Таня Трендафилова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 56/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg