Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тъмна дарба

КАСКАДИ И ЕКШЪН - Тъмна дарба / информация за филма

The Darkest Minds 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

КАСКАДИ И ЕКШЪН

30.7.2018  |   синефиш.бг
За да пренесе свръхсилите на децата от книгата на големия екран, Нелсън си  сътрудничи плътно с Джил.
 
„Джен действаше много бързо, което беше страхотно“, казва Джил. „Тя се научаваше на много неща в движение. Казваше, че така й харесва и ни затрупваше с въпроси: Какви са параметрите? Какво можем да направим тук? Как може да стигнем от тук до тук? Да работиш с някой, който наистина иска да се научи, ни помогна много, защото със съвместните усилия на всички, нещата се получаваха“.

„Джен знаеше какво иска. И имаше отговор за всеки въпрос, който й задавахме. Затова снимачният процес премина напълно гладко“.

„За уменията на червените използвахме истински огнепръскачки. Те бълват огън, точно като стари огнепръскачки от времето на Втората световна война. Те са заредени с течно гориво, което се изстрелва на висока скорост и струята може да достигне от 2 до 2,5 метра. И във филма червените всъщност бълват огън, като има буфер между устите им и мястото, където огънят се възпламенява и изгаря всичко по пътя си“.

За сцените с каскади Джил обяснява: „Идеята е, че макар всичко да изглежда като в един апокалиптичен свят, за героите това не е краят. Искахме те да усещат и някаква надежда. Искахме те да знаят, че се борят за един по-добър живот. Затова в тези екшън сцени героите се стараят да разучат своите сили и как да ги прилагат в действие. Те се научават как да правят всички тези толкова различни неща“.

„Стараехме се да регулираме динамиката на действието, така че най-големите екшън моменти да не са в началото на филма. Изграждаме тези свръхсили и екшън моменти така, че в третата част да е най-големият екшън. Това е един вид пътуване за всички нас, защото героите разкриват своя потенциал, след като се срещат с други като тях и разбират кой какво може да върши“.

„Тогава се оказва, че те са малко изплашени един от друг, защото не знаят дали единият няма да предаде другия. Така че трябва да се научат да си имат доверие. След като се научат да се доверяват, те ще могат да си помагат, за да достигнат мечтаната цел. Но техните преследвачи са винаги по петите им и лошата страна на всичко това е, че те никога не могат да са сигурни кой е техен приятел и кой е техен враг“.

„Една от най-предизвикателните сцени за нас беше в края на третата част, където имаше доста бълващи огън герои. Те бълваха огън на разстояние поне два метра. За тази сцена използвахме истински преносими огнепръскачки, заредени с дизел и бензин. Репетирахме сцената в продължение на няколко месеца, преди да я заснемем изцяло, заради всички сложни детайли по нея“.

Джил събира най-добрите каскадьори за сцените извън пътя, наемайки ветерана координатор на каскадите и негов брат Анди Джил, както и своя стар приятел и каскадьор Гари Химс.

Прибягвайки до триковете, приложени от тях в поредицата „Бързи и яростни“, Джил и екипът му използват истински коли в движение, особено в сцените с преследването с Гуендолин Кристи. Прибягват и до помощта на различни платформи, които имитират различни части от съответната кола и улесняват снимките.

„Благодарение на своя огромен опит, Джак Джил и неговият екип създадоха невероятно зрелище. Мисля, че издигнаха този филм на друго ниво и сме много щастливи, че работихме заедно“, споделя Ливайн.
 

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg