Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тъмна дарба

ЦВЕТОВЕ (СИН, ЗЕЛЕН, ОРАНЖЕВ, ЧЕРВЕН, ЗЛАТЕН) - Тъмна дарба / информация за филма

The Darkest Minds 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЦВЕТОВЕ (СИН, ЗЕЛЕН, ОРАНЖЕВ, ЧЕРВЕН, ЗЛАТЕН)

30.7.2018  |   синефиш.бг
По време на снимките на „Тъмна дарба“ стотици деца, облечени в златисти, сини и зелени униформи, бягат по тъмни улички, едва осветени от охранители, които ги сканират. Аларми звучат през цялата нощ, сигнализиращи за размирици, докато войниците преследват децата, притискайки ги до електрическа ограда. Пада сняг и тъмнината поглъща Харис Дикинсън в ролята на Лиъм и Мия Сеч в ролята на Зу. Дикинсън се възползва от своите свръхсили и събаря огражденията.

През цялото това време Аманда Стенберг наблюдава ужасена, припомняйки си тежката съдба на тези деца. Те са една малка част от 2 % оцелели от мистериозно заболяване, убило 98 % от американските деца, и властите ги считат за опасност за обществото.

Сцената изисква голяма прецизност от опитния каскадьорски екип, управляван от Джак Джил, и специалиста по визуални ефекти Майкъл Лантиери, за да пресъздадат напрежението, страха и драматизма, които изпълват атмосферата във филма.

Първо, от екипа трябва да имат ясна представа какви са силите на всяко от децата, за да преценят как ще ги визуализират с помощта на каскадьорите и специалните ефекти.

„Направихме така, че тези свръхсили да са все едно децата наистина ги притежават. Идеята беше на екрана да изглежда, че те наистина могат такива неща, но все още не са се научили да ги контролират“, обяснява Ливайн.

„Искахме да покажем какво би станало, ако вече си на определена възраст и изведнъж се оказва, че притежаваш тези сили и не можеш да ги контролираш и колко плашещо би било това за тези деца“.

„Някои цветове са по-опасни от другите и много лесно подобно цветово разделение може да се приложи и към днешното общество, в което хората стават жертва на предразсъдъци. Мисля, че това е друга част от книгата, в която много хора ще припознаят себе си. Хората, които са били третирани несправедливо, могат да разберат тази книга, в която децата са разделени по цветове и способности“, казва Ливайн.

„Мисля, че това, което някои хора считат за проблем или различие, всъщност може да се окаже необичайна сила“.

Оранжев е цветът на тези, които развиват телепатични способности. Руби, изиграна от Стенбърг, е определена като оранжева и развива способността да чете мислите на хората, да влияе върху техните желания и действия, да променя или изтрива спомени и да променя чувствата на другите. Кланси Грей, изигран от Патрик Гибсън, също е определен като оранжев и притежава телепатични умения.

Златен е цветът на тези, които развиват електрокинетични способности. Зу, изиграна от Мия Сеч, е определена като златна и има възможността да създава и контролира електричество. Тези деца са смятани за едни от най-опасните.

Зелен е цветът на тези, които притежават умствени и интелектуални сили. Макар че в книгата Чъбс е определен като син, създателите на филма решават да го направят зелен, за да може четиримата бегълци да са представители на различни групи. Така във филма Чъбс може да разреши всякакви проблеми и се отличава с фотографска памет.

Син е цветът на тези, които развиват телекинетични способности. Лиъм, героят на Харис Дикинсън, е определен като син и притежава способността да премества предмети като само си помисли това.

Червен е цветът на тези, които развиват пирокинетични сили. Определените за червени лица могат да създават и контролират огъня. В резултат на това те притежават огромен разрушителен потенциал и са смятани за най-опасните деца и съответно са най-голямото предизвикателство пред координаторът на каскадите Джак Джил.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg