Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Слендърмен

Още за филма - Слендърмен / информация за филма

Slender Man 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Още за филма

23.8.2018  |   синефиш.бг
През лятото на 2017 г. малък снимачен екип обикаля из мрачни стари градове на северозапад от Бостън, подготвяйки се за снимките на филм за тайнствено същество, за което всеки от екипа е чувал легенди, но всъщност не знае почти нищо. Междувременно от екипа създават рeалистично малко градче – с къщи, училище, болница, гробище и заобикаляща го гора, намират перфектните млади актьори и навлизат в ужасяващото царство на Слендърмен.

Една вечер по време на снимките, продуцентите, режисьорът и актьорите се събират около едно виртуално огнище, за да споделят своите очаквания, чувства и страхове около тази паранормална фигура и как митовете за нея са повлияли върху много надежди и страхове през 21 век.

„Слендърмен е с неестествено висока фигура, приличащ на призрак, и му е приписвано изчезването на много хора, предимно деца, от преградията или места в близост до гори, и никой не знае какво се е случило с изчезналите“, започва продуцентът Брад Фишър. „Понякога може да бъде забелязан на снимки; не може да разберете веднага, че е там, докато внезапно не го разпознаете в ъгъла на кадъра. Неговата поява може да бъде определена като „Внимавайте какво си пожелаете“ – предупреждение към всички, особено към децата, които водят скучен живот в предградията и решават да подразнят тъмните сили и внезапно са изправени пред нещо доста ужасяващо“.

„Представете си един висок мъж с костюм, но лицето му не се вижда!“, размишлява продуцента Сара Сноу. „Това е присъствието на властта, която ви преследва, а това може да бъде нещо наистина плашещо“.

„Мисля, че въображението може да бъде наистина страховито и обсебващо“, казва актрисата Джулия Голдани Телес, която е в ролята на разумната и решителна Хали. „Понеже Слендърмен не изразява никакви емоции, може да си представите каквото си поискате. Във филма всички момичета имат различни идеи за това какво могат да получат от него. В интернет има форуми, посветени на това какви хора вярват в неговото съществуване; те се превръщат в някаква общност и начин, по който хората предизвикват и разпалват страховете си. Някои хора се забавляват в измислянето на подобни истории. А други хора, според мен, асоциират страховете си с тях. И това става все по-обсебващо“.

„Като тийнейджър, който още не е намерил истинското си аз, за мен е много трудно да разбера истината, защото е много лесно да се объркаш в света, в който живеем“, продължава актрисата Аналийс Басо, която играе тъжната, но измисляща разни неща Кейт, „и смятам, че Слендърмен е метафора на опасностите от това да бъдеш разяждан от съмнения. Нещата не са само бели и черни, има и много сиви, но е много трудно за един млад човек, чиято психика не е толкова силна, да се ориентира в този сив свят, защото не може да прогледне през мъглата. Трябва да си подготвен да преминеш през този объркващ етап, което е доста трудно“.

„Слендърмен е толкова много неща“, казва Джаз Синклер, която играе милата и чувствителна Клои. „Той е един силует, който се появява от гората, и е митично същество, което атакува вашите слаби страни. Не можете да го хванете, защото той е в съзнанието ви“.

„Мисля, че хората са любопитни за неизвестното“, казва Алекс Фитцалан, който играе популярния красавец Том. „Слендърмен е първата истинска звезда на ужасите, създадена в интернет, което според мен е много яко. Той е съвсем оригинално творение и още от появата си вдъхновява толкова много истории. Той е като Фреди Крюгер на нашето поколение и неговият чар се състои в това, че той принадлежи на това поколение, не на предходното“.

Испанският актьор Хавиер Ботет, който играе заглавния герой, отбелязва, че „Слендърмен е като празен лист хартия. В това се състои силата на този герой, защото можеш да му припишеш всичките си страхове. Когато разбрах, че ще го играя, бях много въодушевен, защото докато работих по филми на ужасите през последните няколко години, се забавлявах най-много, когато нещо се внушава. Киното през последните години показва много невероятни неща, както и много чудовища в един филм. Харесва ми, когато има нещо, усещаш го, но можеш да го видиш само за няколко кратки секунди. Зрителите се нуждаят от пространство, което да запълнят със своите собствени страхове“.

При Слендърмен са налице тези елементи на наблюдение, но той „със сигурност се осланя на съществуващите понятия в митологията“, казва изпълнителният продуцент Луис Селерсън. „Знаем за легендарния Шарен свирач и други средновековни и по-съвременни вярвания за нещо, което може да отведе децата ви. Мисля, че сме най-ужасени от това, което може да подкопае основите на обществото ни. Идеята нещо да отвлече децата ви, да ги промени, така че да не можете да ги познаете, или просто да изчезнат, така че да не знаете какво се е случило с тях, е толкова страшна не само за нас като индивиди, но и за обществото като цяло“.

Създателят на Слендърмен Ерик Крудсен (известен още като Виктор Сърдж) се присъединява към актьорите и екипа със своето мнение за героя си: „Едновременно е лесно и трудно да го опиша. Лесно е да се опише неговото присъствие и в по-малка степен неговите действия, но да се опишат неговите мотиви е невъзможно. Именно в това е целият смисъл! Той е като същество без начало. Може да му припишете каквото ви хрумне или което смятате за по-страшно. И мисля, че с това привлича вниманието на масовата публика. Може да си мислите, че сте наясно с правилата, например чие съзнание ще обсеби или как ще започне да ви преследва, но той може да преобърне всичко с краката нагоре и да поеме в съвсем друга посока. И точно затова е толкова страховит. Защото не знаете какво иска... и как ще го постигне.

Не знаем неговите мотиви. Ако смятаме неговите действия за нещо ужасяващо, те са нещо ужасяващо. Ако някой ги смята за нещо безопасно или нещо добро, това е негово усещане. Искам Слендърмен да бъде нещо извън тези понятия, извън понятията за добро и зло. Той изглежда толкова ужасяващо, защото е съвсем непознат за нас“.

„Той е като вирус в компютъра ви“, добавя актрисата Джоуи Кинг, която играе особнячката Рен, „но може да го занесете на сервиз и ще ви го оправят. Ще изчистят вируса и компютърът ви ще бъде наред. Но няма как да изчистите вируса, обсебил съзнанието ви. Така че ако отидете на лекар и кажете: „Аз видях Слендърмен“, ще ви посъветват да отидете на психиатър; няма да ви кажат: „Нека видим какво не е наред с мозъка ви“ и каквото и да правите, той ще си остане там. Той е като вирус, от който няма спасение“.

„Мисля, че това е добро сравнение“, добавя продуцентката Сара Сноу. „Не можеш да се отървеш от един вирус. След като си го прихванал, остава завинаги. Може да има начини да ограничите ефекта му, но не и със Слендърмен. След като веднъж ви е обсебил, спасение няма. Погледнете нещата така: Слендърмен съществува в интернет, но докато не го допуснете в живота си, той си остава в интернет. След като се свържете с него, той се превръща в реалност. Той става неизменна част от вашия живот. И независимо дали е усещане или физическо присъствие, той винаги ще стои в ъгъла на вашата спалня“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg