Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Алита: Боен ангел

Битката на Алита започва - Алита: Боен ангел / информация за филма

Alita: Battle Angel 2018
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Битката на Алита започва

08.2.2019  |   синефиш.бг
Кино титаните Джеймс Камерън (Аватар) и Робърт Родригес (Sin City: Град на греха) представят Алита: Боен ангел, епично приключение за надежда и борба за власт, базирано на графичната Manga поредица на Юкито Киширо. След като Алита (Роза Салазар) се събужда без никакви спомени за това коя е в един бъдещ свят, който не познава, тя е приютена от Идо (Кристоф Валц), състрадателен киберфизик, който разбира, че някъде в тази празна душа на киборг е било сърцето на млада жена с необикновено минало. Докато Алита се приспособява към новия си живот и опознава опасните улици на Железния град, Идо се опитва да я предпази от грешките в миналото й, докато нейният нов уличен приятел Хюго (Кийън Джонсън) й помага да си припомни забравените умения. Но едва когато жестоките и корумпирани сили, които управляват града, начело с Вектор (Махършала Али), започват да преследват Идо и Алита, тя открива следа от своето минало – тя притежава уникални бойни способности, за които властимащите няма да се спрат пред нищо, за да контролират. Ако успее да им избяга, Алита може да е ключът към спасението на своите приятели, семейството си и света, който обича.


П
рез 23 век Земята е разтърсена от „Падението“, унищожителна война. 300 години по-късно животът кипи в центъра на Железния град, място, в което нормалните хора и технически подобрени техни кибер събратя живеят заедно в сянката на Залем, последният от великите небесни градове. Железният град може и да е мрачен град с фабрики, произвеждащ стоки за невидимия елит, който живее в облаците, но има свой собствен стил и енергия, своите удоволствия и своите вдъхновители. И ето че сега един необикновен герой, тийнейджърка киборг, появила се на бунището, ще открие своята идентичност и ще вдъхне надежда за оцеляване.
    Алита: Боен ангел ни потапя в един свят на безкрайно въображение, спиращ дъха екшън и безгранични емоции. Две от големите имена, променили лицето на кино бизнеса, Джеймс Камерън и Робърт Родригес, обединяват сили за изграждане на свят, в който се вихрят силни жени, за да издигнат тази визуално впечатляваща история до нови висоти. Сега те канят зрителите да нахлуят директно в един невероятно истински метрополис от бъдещето – и във високоскоростната емоционална мисия на Алита да докаже своя човешки потенциал. Всичко това съпроводено от реалистична актьорска игра, уникален дизайн на продукцията и capture performance изпълнения, с невиждани визуални ефекти и заснето в 3D формат. 
    Хипнотичното приключение започва, след като киберфизикът доктор Дисън Идо открива находка, която ще промени живота му и Железния град завинаги: изоставен кибер скелет на момиче, чието тяло може и да е разрушено, но нейният мозък на човек е все още напълно жив. Идо не може да я изостави. Той започва да възстановява този странен киборг и вижда в това възможност отново да се почувства баща – като я наблюдава как се учи, как расте и как попива удоволствията на живота с широко отворени очи. Но сладкото любопитно момиче, което Идо нарича Алита, крие много тайни. Когато Алита случайно открива, че притежава уникални отдавна забравени бойни умения, тя разбира, че трябва да се погрижи за собствената си съдба. Но въпреки тези умения, на Алита й е необходима истинска причина, за да се бори.
    Базиран на поредицата графични романи на Юкито Киширо, Алита: Боен ангел пресъздава митичен пост-апокалиптичен свят, в който един привидно истински град е изпълнен не само с огромни киборги, бързи спортни коли и мрачно правосъдие, но и с истински човешки истории. Актьорския екип, вдъхнал живот на това вълнуващо преживяване влючва Роза Салазар, Кристоф Валц, Дженифър Конъли, Махършала Али, Ед Скрейн, Джаки Ърл Хейли и дебютантът Кийън Джонсън.
    Продуцентът Джон Ландау, който преди това е работил с Камерън по Титаник и Аватар и още от самото начало е продуцент на Алита, казва: „Надяваме се, че сме създали нещо ново за зрителите, което ще ги накара отново да изживеят тръпката от гледането на филми“.
    Основна идея в подхода на Камерън към филма е да накара зрителите да възприемат този красив и хаотичен свят от гледна точка на Алита, след като започва нов живот в клиниката на Идо . Тази идея е развита от Родригес, който се заема да продължи започнатото от Камерън, от своя гледна точка и със своя екип. В работата са замесени и компаниите на двамата, както и отличената с награди Weta Digital, която издига технологията performance-capture, използвана за първи път в Аватар, до нови висоти.
    Родригес отбелязва, че това, което виждаме на екрана в Алита: Боен ангел, е резултат от много различни фантазии, които са синхронизирани, но преди всичко това е представата на Алита за Железния град.
    „Виждате всичко през очите на Алита, очи, заредени с невинност, които откриват красотата във всичко“, казва Родригес. „Искахме да създадем нещо абсолютно реалистично, това чувство за реалност и всички изненади са сред отличителните елементи на всеки филм на Джим Камерън. Удивителното е, че Джим работи по Алита от 1999 г., но дори и досега никой не е правил нещо подобно. Да довършим започнатото от него беше нещо невероятно“.
    „В основата си всичко това е история за момиче, което получава втори шанс за живот“, казва Родригес, „и решава, че този път ще следва сърцето си“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg