Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Емоджи: Филмът

ЗА ФИЛМА - Емоджи: Филмът / информация за филма

The Emoji Movie 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ФИЛМА

10.8.2017  |   синефиш.бг
Хората никога не са били толкова свързани, колкото в наши дни. Благодарение на смартфоните ние никога не губим връзката помежду си и във всеки един момент може да открием всеки човек, където и да се намира по света. А благодарение на едно просто изобретение сме в състояние да комуникираме с хора, отделени от нас чрез езикови бариери, граници, та дори и океани...
… в крайна сметка всеки знае какво означава , нали така?

Сега Sony Pictures Animation ни отвежда в свят, скрит във вашия телефон, за да се потопим в едно жизнерадостно приключение в Емоджи: Филмът.

„Емотиконите в телефона ни помагат да се изразяваме, когато нямаме време, когато не сме му мислили много или когато ни е страх от комуникация“, казва Тони Леондис, един от сценаристите и режисьор на Емоджи: Филмът. „Когато получа емотикон със сърца вместо очи от майка ми, това наистина означава нещо – кара ме да се засмея. В този технологичен свят, човешките сърца все пак успяват да намерят път едно към друго“.

„Всички използват емотиконите, те са част от ежедневието ни“, казва продуцентката Мишел Раймо Койате. „Винаги съм харесвала анимационните филми, отвеждащи ни в свят, с който си имаме работа всеки ден, но за който никога не сме се замисляли“.

Най-важното в Емоджи: Филмът е – каква изненада – един телефон, чийто собственик е тийнейджърът Алекс. А най-важното в този телефон е Текстополис, където живеят всички емотикони. „Текстополис е шумна и оживена общност, която има едно основно предназначение: да помага в комуникацията на Алекс“, казва Леондис. „Емотиконите се будят сутрин, отиват на работа и всеки има специална и много важна роля“.

Всички емотикони трябва да бъдат нещо конкретно – съответната емоция, която изразяват. Без значение какво чувства в момента, Усмивка винаги трябва да се усмихва, Плач винаги трябва да плаче, дори и когато е спечелил от лотарията, а Коледното дърво трябва да... си изглежда коледно.

Но тук някъде се намира Джийн – емотикон, който още от раждането си може да изразява всяка възможна емоция, а това постоянно му създава проблеми.

„В света на емотиконите, които по начало могат да изразяват само една емоция, появата на емотикон, умеещ всякакви емоции, звучи като потенциална заплаха“, казва Леондис. „Подобна е и ситуацията в нашия свят, където ако си различен, това те превръща в заплаха за някои хора“.

„Това, заради което Джийн ми стана толкова симпатичен, беше неговото чувство, че нещо не му е наред. Не, че е различен, а че е развален, и че трябва да се поправи“, казва Койате. „Когато поема на това пътешествие, за да се „вкара в правия път“, той разбира, че не е развален, а напротив – това, че е различен, го прави по-силен. Това е най-голямата метафора във филма и мисля, че това е универсално правило“.

Заедно със своя приятел Дай 5, Джийн се заема да издири хакерката емотикон Терабайт, която му обещава, че може да го поправи, стига да намерят път към Облак. Естествено, това пътуване променя Джийн, но не така, както е очаквал.

„Джийн преминава през няколко фази: в началото има съмнения в самия себе си, след това трябва да се приеме такъв, какъвто е, и най-накрая изпитва гордост от това, че е различен“, допълва Леондис. „Да се гордееш със своите различия е нещо, което е много важно, още повече в наши дни“.

Пътуването на Джийн води до усложнения в истинския живот. Алекс се опитва да се осмели да изпрати съобщение на момичето, което харесва. Ако обаче не изпрати правилния емотикон, това може да провали шансовете му завинаги. Когато приключенията на Джийн „претоварват“ телефона, Алекс решава, че единственото решение е да...изтрие цялото му съдържание.

„Предизвикателствата пред Джийн и Алекс донякъде много си приличат“, казва Леондис. „Едно момче се опитва да се разбере правилно с едно момиче, но не знае как да изрази възможно най-точно своите емоции. А Джийн притежава всички тези емоции, но му казват, че трябва да ги потиска и той също си няма представа какво трябва да направи“.

Пътуването на Джийн го отвежда до някои от най-популярните приложения в цял свят – включително Candy Crush Saga, Dropbox, Instagram, Just Dance, Spotify, Twitter, WeChat и YouTube. Преминаването през всяко приложение се превръща в преминаване през различни светове за трите емотикона, поели на път към Облак. Популярни приложения като Crackle, Facebook, Shazam, Snapchat и Twitch също намират място във филма. 

„Попадаме в Candy Crush, където Джийн е застрашен от това да бъде изтрит – неговия най-голям кошмар“, обяснява Койате. „После преминаваме през Just Dance, където Джийн трябва да покаже в какво го бива най-добре. Попадаме и в  Spotify, тук Джийн е на вълната на различни музикални плейлисти. В YouTube пък хиляди клипове се въртят на всички екрани около него, а в Instagram е заобиколен от снимки, оживели на 360-градуса.”

„Невероятна привилегия е да можеш да се забавляваш в тези различни светове, които са част от живота на много хора в наши дни“, казва Леондис. „Всяко приложение, на което се спряхме, трябваше да предизвика Джийн и да го накара да израсне емоционално по време на това пътуване. Но тъй като са толкова популярни, тези приложения със сигурност ги има в телефона на всяко хлапе. Ето как обединихме в едно любимите приложения и нашата история, в която всичко опира до комуникации и едно момче, което просто се чувства различно“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg