Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Джуманджи: Добре дошли в джунглата

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Джуманджи: Добре дошли в джунглата / информация за филма

Jumanji: Welcome to the Jungle 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

06.12.2017  |   синефиш.бг
„Духът на Джуманджи може да бъде открит в това продължение на познатата история“, споделя Дуейн Джонсън. За актьора/ изпълнителен продуцент и мнозина от неговото поколение оригиналният филм „Джуманджи“ пленява въображението и това се превръща в основа и на новия филм. „Искахме да върнем този дух на изненада, на преодоляване на страховете и себеоткриване – всичко това присъства в Джуманджи: Добре дошли в джунглата“. 

За Джонсън един от основните елементи за постигане на това е да се приближи максимално новия филм към предишния – едно различно Джуманджи приключение, случващо се във вселената на първия филм. „Всички ние обожаваме оригиналния филм и му демонстрирахме своето уважение. Аз винаги съм бил голям почитател на Робин Уилямс и неговото изпълнение, а самият филм бе от голямо значение за мен и моето семейство“, допълва той. „И докато в оригиналния филм джунглата премина в нашия свят, ние отиваме в Джуманджи с този филм“.

Продуцентът Мат Толмак също е ревностен почитател на оригиналния филм и на приказната детска книга на Крис Ван Олсбърг, на която е базирана поредицата. Припомняйки си отново филма от 1995 г., той споделя: „Веднага почувствах, че може да се разкажат още Джуманджи истории. Първата ми мисъл беше: Каква ще е следващата глава в тази история? Какво ще е следващото Джуманджи приключение? Беше съвсем в реда на нещата да продължим това, което започна преди повече от 20 години“.

Толмак и сценаристът Крис Макена решават да сменят концепцията в Джуманджи и я преобръщат с краката нагоре. Вместо да доведат джунглата в нашия свят, Джуманджи: Добре дошли в джунглата отвежда играчите в самата джунгла, но не само това. „Самата игра се развива. Преди се играеше на маса, а сега става въпрос за видеоигра. Играта ще направи всичко възможно, за да бъде играна“, обяснява Толмак. „А видеоигрите са просто идеални за света на Джуманджи: изоставяш предишния си живот, за да станеш някой друг – авантюрист, доктор, герой. Това е чудесна възможност да представим класически сюжети като този да бъдеш себе си и да приемеш същността си, а освен това да успееш да направиш неща, които никога не си смятал за възможни. Играчите трябва да станат такива, за каквито никога не са се смятали, но всъщност може би те не са чак толкова различни. Не случайно се превръщаш в този на пръв поглед толкова различен от теб герой – просто трябва да се впуснеш в това пътешествие, за да разбереш на какво си способен“.

„Нашите главни герои всъщност са тийнейджъри, изиграни от възрастни актьори“, казва Джейк Касдън. Толмак е работил заедно с Касдън по няколко предишни филма и решава, че той е перфектният избор за режисьор. „За героите е дошло време да преоткрият себе си, но това ще се случи в този фантастичен контекст. И докато осъзнаят кои са в истинския живот, те се озовават в телата на други хора в играта – хора, които на пръв поглед съвсем не приличат на тях. Смятам, че това е наистина забавна, но и много интересна идея. Какво ще откриете за себе си, ако прекарате един ден в тялото на някой друг?“

Все пак филмът е комедия с много шеметен екшън. „Обичам такива филми. Винаги съм искал да направя филм, изпълнен с много приключения“, казва Касдън. „Това е една комедия за съзряването, която снимахме на Хаваите, с главозамайващи екшън сцени и много визуални ефекти“.

„Искахме да направим класически филм с екшън и приключения с наистина високи залози“, допълва Толмак. „Залогът е съвсем истински – можеш да умреш в Джуманджи. Знаехме, че във филма ще има страшно много комедийни моменти, но желанието ни беше да ги смесим с екшъна, така че всичко да изглежда съвсем реално и вълнуващо“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg