Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Най-великият шоумен

ХОРА ОТ МИНАЛОТО, ПЕСНИ ОТ БЪДЕЩЕТО: БЕНДЖ ПАСЕК И ДЖЪСТИН ПОЛ ЗА МУЗИКАТА - Най-великият шоумен / информация за филма

The Greatest Showman on Earth 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ХОРА ОТ МИНАЛОТО, ПЕСНИ ОТ БЪДЕЩЕТО: БЕНДЖ ПАСЕК И ДЖЪСТИН ПОЛ ЗА МУЗИКАТА

20.12.2017  |   синефиш.бг
    Приемайки задачата да напишат песните за Най-великият шоумен, Бендж Пасек и Джъстин Пол бързо осъзнават, че това е нещо, което не са правили досега. Желанието на Майкъл Грейси е да запълни лентата с мелодии и думи, пропити от емоции излезли извън времето, но и с модерни поп и рок препратки, които да накарат съвременните зрители да поемат на фантастичното пътешествие на Барнъм и неговите артисти. С музиката си, те трябва да срещнат минало и настояще.

    Пол си спомня: „Страстта на Майкъл бе толкова заразителна. Енергията му ни вдъхнови и бяхме привлечени от този свят, изпълнен с цветове и живот, с въображение и мечти. Идеята да разкажем история от миналото със съвременна музика бе ужасяваща в началото, но и беше интригуващо предизвикателство. Пишейки тези песни ние изследвахме смесица от стилове, която може би иначе никога нямаше да опитаме“.

    Пасек добавя: „Тъй като създадохме песни, които да разкажат една история за отваряне към света на чудесата, имахме възможността да влеем в творческия процес точно това чувство на радост. Най-великият шоумен смесва много неща, които обичаме и включва в себе си всичко, което само мюзикълите като форма на изкуството могат да ни дадат. В него има емоции, които завладяват сърцето по начини, по които думите не могат, и всичко е свързано с поп музиката. Така че да комбинираме тези влияния, докато създаваме песни, които музикално и лирично да описват героите, беше наистина невероятно за нас“.

    През цялото време Грейси се изявява като партньор в творческия процес. „По принцип не пишем музика, докато има друг в стаята. Малко сме потайни относно работата ни“, признава Пасек. „Но Майкъл беше като трети сътрудник в почти всяка песен и участваше в написването, от зараждането на идеята до финалния резултат. Той наистина ни накара да сме мотивирани най-вече от героите, за да открием уникалния глас за всеки един от тях“.

    Това се случва много преди La La Land и Пасек и Пол, все още неизвестни имена, знаят, че задачата им е да се докажат. Затова специално приветстват увереността на Грейси в техните способности. „Майкъл наистина ни подкрепяше и понеже разговаряхме с него за всеки емоционален елемент, успяхме да създадем нещо, което да представи всеки един от екипа в перфектната светлина“, споделя Пол.

    След като песните и актьорският състав са вече ясни, Пасек и Пол репетират с тях все едно са на Бродуей. „Наистина репетирахме все едно предстои изпълнение на живо“, обяснява Пол. „Репетиционната ни в Бруклин бе всичко, за което бихте си мечтали: в едната стая се репетираха танците, а в другата се изпълняваха песните. Единствената разлика с Бродуей беше, че разполагахме с малко студио, в което започнахме постепенно да записваме парчетата. Беше сюрреалистично да наблюдаваш как тези невероятни филмови звезди излизат на сцената с танцувалните си костюми и започват да пеят“.

    Записите също са напрегнати. „Записът на песните беше процес на количество, да съберем тонове с материал, а актьорите бяха неуморни“, споделя Пасек. „Идваха за по три-четири часа, пееха песните си отново и отново, понякога куплет по куплет. Идеята бе да изкараме най-доброто от най-доброто, за да сме сигурни, че ще съответстват на невероятната енергия, струяща от екрана“.

    Освен песните на Пасек и Пол, Джон Дебни, двукратен носител на Оскар, също допринася за създаването на филма, написвайки саундтрака за него. Пол споделя: „Джон създаде цялостна музикална палитра и красиви мелодии, които се свързаха с нашите песни по един особен начин. Той взе това, което направихме, и го интерпретира чрез собствения си талант, за да създаде още един красив пласт към историята“.
     

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg