Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Марсианецът

САМ НА МАРС - Марсианецът / информация за филма

The Martian 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

САМ НА МАРС

25.9.2015  |   Press Release
Седейки сред скалите и прахта на Снимачна площадка 6, Мат Деймън е на път да завърши последния снимачен ден. Краят на февруари е и всички останали актьори са приключили работа преди две седмици. „На Марс сме само аз и Ридли", - шегува се Деймън.

Необичайната динамиката да работи сам в почти всичките си сцени е ново преживяване за Деймън: „Този филм е по същество има три отделни, но свързани помежду си сюжетни линии. Уатни е нещо като Робинзон Крузо. Аз наистина харесвам героя си и се възхищавам на начина, по който историята възхвалява смелостта и находчивостта на тези астронавти. Както Дрю (Годард) каза, това е любовно писмо до науката."

Да работи в гравитационната орбита на Ридли Скот е друг неустоима примамка за Деймън. „Той умее да извлича изпълнения от актьорите, които са прекалено хубаво, за да са случайност. Той е готов да прекрачи правилата, ако това ще предаде по-голяма емоционална връзка към публиката. Той рисува върху много по-голям платно, отколкото повечето хора, с които съм работили. За мен е много вълнуващо да участвам в нещо от този мащаб."

Деймън се споменава, че Скот на практика е имал в главата си цялата продукция, преди да започнат снимките. „Той позволява актьорите да видят филма през неговия поглед, което е невероятно полезно при изпълнението."

Почти пет седмици сам на снимачната площадка, Деймън трябва не само да изнесе историята на плещите си, но на моменти да пренесе на гръб значително количество оборудване. Неговото неизчерпаемо настроение и страхотно чувство за хумор стимулира целия екип по време на някои интензивни и напрегнати ситуации.

Чрез голяма част от снимките той казва, че съзнанието му е било заето да разсъждава върху покъртителните разстояния, които хората преминават, за да спасят Марк Уатни.

„Той символизира нещо повече от един живот. Той въплъщава пионерските инстинкти на човечеството и надеждите ни за бъдещето. За мен бе истинска привилегия да изиграя този герой."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg