Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Хартиени градове

ХАРТИЕН ГРАД - Хартиени градове / информация за филма

Paper Towns 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ХАРТИЕН ГРАД

07.7.2015  |   синефиш.бг
Адаптацията за голям екран на бестселъра на Джон Грийн ХАРТИЕНИ ГРАДОВЕ (автор на „Вината в нашите звезди") е една история за порастването с главни герои Куентин и неговата странна съседка Марго, която толкова много обича загадките, че самата се превръща в такава. След като го въвлича в среднощно приключение из града, Марго внезапно изчезва, оставяйки загадъчни улики, които Куентин да разчете. Търсенето повежда младежа и неговите схватливи приятели на едно забавно и вълнуващо приключение. В крайна сметка, за да проследи Марго, Куентин трябва да открие дълбокия смисъл на истинското приятелство - и истинската любов.

Куентин Якобсен, или „Кю" е интелигентен ученик, верен приятел и истински романтик. Той е на седемнадесет години и му предстои да завърши гимназия. Кю вярва, че всеки човек получава някакво чудо в живота. Неговото се явява когато е на девет години - в деня, когато Марго Рот Шпигелман заживява с родителите си в съседната къща.

Марго винаги е била авантюрист; Кю – не особено. През годините той има двама най-добри приятели - Бен и Рейдар. От друга страна Марго става все по-дръзка и загадъчна, и се превръща в една от най-готините ученички в гимназията. Така пътищата на Кю и Марго се разделят.

Една нощ, само няколко седмици преди бала, Марго се появява на прозореца на Кю и го повежда на среднощно тайно приключение, което той приема като знак за възродено приятелство - а може би и повече? - с несподелената любов на живота си и истинската му сродна душа. Той знае, животът му е на път да се промени. Така и става.

На следващата сутрин Марго я няма. Тя просто е изчезнала, без да каже дума на никого. А може би не? Кю започва да открива улики, които сякаш са оставени само за него - признаци къде е отишла и защо е напуснала дома си. С разрешаването на тези улики, започва цяло ново приключение. Кю, Бен и Рейдар, както и новите им приятели Ласи и Анджела, тръгват на път да намерят Марго. С разплитане на загадката, Кю открива истинското значение на приятелството и загадъчната личност, която се крие зад външността на Марго.

Третият роман на Джон Грийн Хартиени градове е публикуван от Дътън Букс. Той се превръща в незабавен хит, като дебютира под номер пет в списъка на New York Times бестселъри за художествена литература за подрастващи. Книгата привлича фенове по целия свят, особено в САЩ, Европа, Южна Америка и някои части на Азия.

Читателите се свързват с героите и са заинтригувани от заглавието. Терминът „хартиен град" идва от картографите Ърнест Алпърс и Ото Линдберг към Главното чертожно дружество, които поставят измисления град Агло, Ню Йорк на картата до кръстовището на две черни пътя в южен Катскилс. Те правят така, за да защитят авторските си права. Ако техният фиктивен град някога се появи на друга карта, те могат да заведат дело, че работата им е изплагиатствана.

Но най-голямо внимание на публиката към историята привличат героите и техните взаимоотношения. „Това е историята на Куентин и приятелите му, които търсят Марго в едно епично пътешествие, - казва Джон Грийн. – Всъщност става дума за намиране на по-дълбок смисъл на приятелството и да се научим да си представяме другите хора по-сложни от първоначалните ни впечатления.

Тези теми резонират в младите хора. Всеки тийнейджър знае какво е да си поставен в определена категория и да те разглеждат като едно нещо, когато в действителност ти си съвкупност от много неща. Също така смятам, че публиката ще се свърже с любовните истории във филма. И не на последно място, и най-важното нещо за мен е, че това е един много смешен филм за истинското приятелство. Как истинското приятелство може да ви даде подкрепа, защото романтичната любов не е единственият вид любов."

 
 

Снимки

 

Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта Гунди – Легенда за любовта
Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria



 
Cinefish.bg Cinefish.bg