Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Lego Ninjago: Филмът

Да сглобим парченцата - Lego Ninjago: Филмът / информация за филма

The Lego Ninjago Movie 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Да сглобим парченцата

18.9.2017  |   синефиш.бг
На режисьорите, аниматорите и дизайнерите са им необходими приблизително четири години за създаването на „LEGO НИНДЖАГО: Филмът“. Те работят заедно от офисите в Лос Анджелис, на Animal Logic в Сидни, Австралия и в главния офис на LEGO в Билунд, Дания, както са правили и за „LEGO: Филмът“ и „LEGO Филмът: Батман“.

Две от тези години Бийн, който живее в САЩ, прекарва в Австралия, за да е по-близо до екипа аниматори. „В Animal Logic е пълно с различни хора от цял свят, които са истински таланти в анимацията и визуалните ефекти. Атмосферата там е много интернационална“, казва той.

В известна степен аниматорите създават масивна библиотека от виртуални тухли, когато започват работа по първия филм. Всяко парченце е индивидуално изработено, със собствена светлосянка и структура, направено така че да отразява реалистичното му използване и износване и да е готово за изграждането на райони, постройки, превозни средства и хора по популярния LEGO начин. Допълнително са създадени 3463 уникални дигитални блокчета, заедно с 350 уникални дигитални минифигурки, всяка със свой гардероб, както и 100 уникални дигитални камъни. Повече от 100 милиона песъчинки се виждат в един кадър на плажа на НИНДЖАГО, а града и заобикалящите го планини са построени от приблизително 12.7 милиона тухлички. В реалния свят създадената за филма площ с размери приблизително 841 квадратни метра е малко по-малка от основата на Великата пирамида в Египет.

    Много са промените, настъпили след премиерата на „LEGO: Филмът“ през 2014 г. Отговорникът по визуални ефекти Грегъри Джойли казва: „Отказахме се от повечето технологии, които бяхме разработили за първия филм, и издигнахме всичко до ново ниво. Искахме да стигнем по-далеч и да направим още по-големи неща, като добавим още повече сложност. Увеличихме нашата библиотека и подобрихме детайлите за всяко от блокчетата, за да изглеждат съвсем истински, като тухличка, която бихте държали в ръка, независимо дали е нова или е отдавна сред играчките на едно дете. Отидохме дори по-далеч и направихме сканиране с висока разделителна способност на една от мини фигурките, за да сме сигурни, че винаги ще я снимаме от правилния ъгъл“.

    „Не сме спестявали нищо по отношение на визията“, допълва Джойли. „Не сме променяли и физически тухличките. Добавете към това неща от природата като растения и скали, като всичко беше измайсторено до най-дребния детайл. За мен най-вълнуваща беше възможността да направим физически точни ефекти като течаща вода, огън, искри и експлозии“.

    Съчетаването на парченца от LEGO с елементи от истинския свят, например 254 уникални видове растения, е това, което отличава визуално „LEGO НИНДЖАГО: Филмът“.

    „Искахме да направим следваща стъпка и да разширим във визуално отношение LEGO вселената“, казва Макей. „Като деца, всички сме взимали играчките си, за да играем с тях на двора, в пясъчника или на къмпинг. Тази идея е съществена за историята, защото нашите нинджи имаха нужда да се върнат към корените си, за да открият своите вродени сили. Това пътуване към основите им е както по време на обучението им, така и по време на техните приключения в дивата и опасна джунгла, заобикаляща град НИНДЖАГО. Така че беше важно да използваме фотореалистични органични елементи, заедно с фотореалистични пластмасови фигурки“.

В тази връзка Ким Тейлър, един от двамата художници на филма, споделя: „Във филма има много повече външна светлина, с истинско небе, истински облаци и реално слънце. От съществено значение беше фигурките да изглеждат като че наистина са в реалния свят. Направих висококачествени макро снимки, за да видя как ще изглежда стръкче трева или дръвче бонзай от разстояние един сантиметър и открих различни видове съвсем малки растения, скрити между мъхове. Там долу има една съвсем различни градина“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg