Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Чапи

ЗА КОСТЮМИТЕ - Чапи / информация за филма

Chappie 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА КОСТЮМИТЕ

26.2.2015  |   синефиш.бг
Диана Цилърс, която е работила съвместно с Бломкамп в Сектор 9, ръководи проектирането на костюмите. Тя казва, че въпреки че действието се развива в един и същи град, дизайнът на костюмите се черпи по съвсем различен начин в двата филма. „В Сектор 9 имахме един много специфичен стил на центъра на Йоханесбург. Сега Нийл не искаше да правя това отново, по-скоро клоним към външния вид на гангстер от източния американски бряг. „Цилърс, съвместно с отдела за реквизит, помогна с обличането на Чапи, когато гангстерите дават на робота вериги и бижута. Деон от друга страна, нямаше специфичен облик. „Той е представител на една специфична част от Йоханесбург, Кемптън Парк, където много хора работят в областта на отбранителната промишленост, - казва тя. – Те имат старомоден стил - не наистина ретро, но определено консервативен, без пищност."

Винсънт също има гардероб, който издава неговия характер. „Нийл описва образа му като австралийски животновъд с вид на човек, който има и военна жилка, - казва Цилърс - Хю беше много игрив. Стрирахме от нещо като карикатура и стигнахме до място, което е по-реално. Но въпреки това Хю има абсолютно уникален вид - прическата му, късите панталони и чорапите."

Един от начините да се покаже как костюмът може да определи героя е в разликите между гардеробите на Янки - част от гангстерска трио с Нинджа и Йоланди - и Хипо, гангстерския бос. „Опитахме се да дадем на Янки усещане за гангстер от ЕлЕй - то беше много специално не-южноамериканско излъчване. Ние тримата, Нийл, Хосе и аз, си сътрудничихме за окончателния вид, а Капа Рубано от отдела за грим и прически добави някои невероятни татуировки. Хипо от друга страна е типичен южноафриканец, много в стил Йоханесбург, и с прическата и татуировките Сара подчерта това. Опитахме се да направим дрехите им подходящи, а и в двата случая, татуировките са предназначени специално за героите.“

Разбира се героите с най-уникален вид са Нинджа и Йоланди. „Техният външен вид е установен отдавна, и Нийл специално искаше те да бъдат във филма техните персони. Така че ние ангажирахме Габи Де Герсини, която е направила стайлинга на всичките им музикални клипове. Това беше много важно както за нас, така и за тях - да бъдат самите себе си."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg