Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Нека сме ченгета

Фалшивите ченгета си навличат съвсем реални неприятности - Нека сме ченгета / информация за филма

Let's Be Cops 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Фалшивите ченгета си навличат съвсем реални неприятности

12.8.2014  |   синефиш.бг
Джъстин Милър (Деймън Уейънс Мл) и Райън О'Мали (Джейк Джонсън) не са постигнали нищо в живота, откакто са завършили училище. Джъстин се трепе във фирма за видеоигри, където шефовете му предпочитат зомби екшън, вместо предложената от него полицейска ролева игра. Райън все още лежи на лаврите си като колежански спортист и безуспешно прескача от работа на работа, като връх в кариерата е появата му в реклама за лекарство срещу херпес.

Но животът им се преобръща, когато по погрешка отиват на парти, което мислят, че е маскен бал. Те избират да се появят с полицейските униформи, които Джъстин използва за рекламния клип на своята видеоигра. След като стават за посмешище на забавата с официален дрескод, те забелязват промяна по улиците на отношението към тях: жените им налитат, лошите момчета изпълняват всяка тяхна заповед, барманите ги черпят с напитки... и всичко това, понеже ги взимат за истински ченгета. За Райън това е идеален шанс, докато срамежливият и страхлив Джъстин е уплашен от идеята, че ще бъдат разпознати и заловени. Скоро Райън купува и полицейска кола със сигнални лампи и радио с полицейските честоти, така че да могат да се отзовават на реални обаждания по спешния телефон.

Носенето на полицейска значка прави чудеса и в любовния живот на Джъстин. Симпатичната сервитьорка Джоузи (Нина Добрев) от ресторанта, който момчетата посещават често, започва да го харесва. Поведението им на улицата обаче не се нрави на гангстера Моси Девич (Джеймс Д'Арси) и неговата банда, което ги включва в списъка за елиминиране.

Истинската полиция също е забелязала Джъстин и Райън и коравият детектив Бролин (Анди Гарсия) ги поставя под специално наблюдение.

В това време Джъстин и Райън се оплитат в опасна игра на котка и мишка, където мафиоти и лоши ченгета са основни играчи, а нашите двама герои трескаво се опитват да спасят кожите.

Идеята за „Нека сме ченгета“ се ражда, когато режисьорът / съсценарист Люк Грийнфийлд решава за Хелоуин да се облече в полицейска униформа - избор, който има неочаквани последствия.

 „Дизайнерът по костюмите, с когото работих по онова време, ме снабди с истинска полицейска униформа и заедно с един приятел обиколихме Лос Анджелис, - спомня си Грийнфийлд. - Усещането за сила и власт беше невероятно, а и се оказа доста лесно да заговарям жените на улицата."

 Заедно със съ-сценариста и изпълнителен продуцент Никълъс Томас, Грийнфийлд развива идеята, която ще се превърне в „Нека сме ченгетата“. „Доста бързо оформихме проекта, - казва Томас. - Изпратихме го на 20th Century Fox и те го харесаха."

„Двамата главни герои имат проблем с парите и самочувствието си, - казва Грийнфийлд. – И изведнъж се превръщат в героите на квартала. Забавният им маскарад ескалира до опасна точка, където се забъркват с неподходящите хора."

Двамата сценаристи създават главните герои до известна степен по собствен образ. „Аз съм Джъстин, - казва Грийнфийлд. - Той влага много страст в работата си по видеоигрите, както аз в моите филми, само че се страхува да бъде директен и авторитарен. Райън пък е базиран до известна степен на Ник Томас - по-прям и смел, и е по-вероятно да ни въвлече в беда."

Първото нещо, което създателите на филма правят след като получават зелена светлина за проекта, е да изберат изпълнители за главните роли. Спират се на двама комедийни актьори, които са близки приятели и в живота.

„Деймън и Джейк са много добри приятели, всеки следи кариерата на другия и му е голям фен. И разбира се дават мило и драго да се снимат заедно във филм, - казва Грийнфийлд. - Да изберем именно тях беше невероятен късмет. Те през цялото време се смееха и се шегуваха точно като героите си. Образите, които публиката вижда на екрана са много близки до това, което Деймън и Джейк са в действителност. Беше фантастично преживяване."

„С Джейк се разбираме толкова добре, че неусетно пренасяме във филма част от нашата връзка, - казва Деймън Уейънс Мл. - Героите ни Джъстин и Райън са като братя, или по-скоро като семейна двойка, постоянно се карат и сдобряват. С Джейк се сработихме, защото се разбираме отлично и извън снимачната площадка. Винаги си правим смешки и имаме еднакво чувство за хумор. Много ни помогна и дадената ни от екипа свобода за експерименти и импровизации."

Джейк Джонсън е много развълнуван от възможността да се снима с най-близкия си приятел. „С Деймън участвахме в пилотната серия на „New Girl" и се разбирахме чудесно, - казва Джонсън, който в момента се снима в „Jurassic World." - Дадохме си обещание да направим нещо заедно. Определено той е една от основните причини да участвам в този филм."

По време на подготовката за филма, Грийнфийлд съветва двамата актьори да се запишат на курсове за полицаи, но да свикнат с тежките физически натоварвания. „Исках да знаят най-основното от това да бъдеш полицай, но не повече; точно както техните герои. - казва режисьорът. - Излязоха на обход с истински служители на закона, и се научиха да стрелят с пистолет. Деймън е доста атлетичен и бързо стана добър стрелец. Джейк обърна по-голямо внимание на стрелбата с пушки и пистолети, под ръководството на нашият консултант от полицията. А Роб Ригъл, който е бивш морски пехотинец, вече знаеше как да се борави с оръжия. "

Макар и изпълнен с луди каскади и екшън, най-важният компонент на „Нека сме ченгетата“ е тясната връзка между Джъстин и Райън, приятели от цял живот, които може и да спорят постоянно, но винаги могат да разчитат един на друг.

В помощ на фалшивите полицаи е полицаи Сегарс, изигран от комедийния ветеран Роб Ригъл ("Внедрени в час"), който заформя неочакван съюз с двамата си фалшиви колеги. „Поят герой е истински полицай, който просто се опитва да служи и защитава", - казва Ригъл.

Сегарс може и да е пълна противоположност на двамата шегаджии, които се преструват на ченгетата, но когато нещата стават болезнено реални за фалшивите момчета в синьо, той изразява възхищението си от Джъстин и Раян. „Това не са полицаи и вероятно дори не са добри граждани, - казва Ригъл, - но когато попаднат в заплетена ситуация и им се налага да направят избор дали да си тръгнат или да останат, те показват най-доброто от себе си и Сегарс застава до тях. Това е един доста добър момент във филма."

Друг неочакван съюзник на Джъстин и Райън е Пупа, доминиканец, гангстер с расти и татуировки. Пупа е изигран от Кийган-Майкъл Кий, и е главорез от бандата на престъпен бос. Пупа е заловен и разпитван, дори „измъчван“ от нелепите ченгетата. „Да, те ме връзват за една дъска за гладене и после се опитват да ме „давят“ в мивка. От цялата мъчение моят герой просто получава освежаваща глътка вода. Не ги бива много да водят разпит". – разказва Кий.

Началник на лъжеполицаите е коравият и опасен детектив Бролин, изигран от Анди Гарсия. Грийнфийлд отдавна се възхищава на работата на актьора, включително вълнуващото му изпълнение в полицейския трилър „Вътрешни афери" и на хита „Недосегаемите". „Истината е, че за този филм Анди трябваше да бъде смешен и забавен, - казва Грийнфийлд. - Трябваше да посмекчим героя му, защото се очертаваше един доста гаден тип. Имахме нужда от доказан професионалист за тази роля, и Анди показа, че е точният човек."

Гарсия отбелязва, че му допада най-вече „тънкият хумор в сериозния образ на Бролин и финия баланс между опасно и забавно".

„Нека сме ченгета“ е заснет в Атланта, и действието се развива в Лос Анджелис. „Истинско предизвикателство е да се намерят архитектурни елементи в Атланта, които да отговарят на кварталите на Лос Анджелис", - казва изпълнителният продуцент Джеремая Самюълс.

  Дизайнера на продукцията Уилям Арнолд вижда, че дребните детайли ще са решаващия фактор, който ще превърне метрополиса на Джорджия в Града на ангелите. „В Атланта растителността е много буйна, докато голяма част от Лос Анджелис е суха местност с палмови дървета, - обяснява той. - Исках да се премахнат всички типични за Атланта неща, като сгради с червени тухли и цъфтящи дървета. За щастие, открих пространство в центъра на Атланта с обширна търговска част, която имаше перфектната комбинация от по-стара архитектура и паркинги, които могат правдоподобно да служат за декор на улиците на Холивуд, като Сънсет Булевард, Селма Авеню или Кауенга Булевард."

Ключов елемент в дизайна са полицейските униформи, за които се грижи дизайнера на костюми Дебра Макгуайър, която е създала облеклото за емблематичния телевизионен сериал „Приятели" и на други хитови комедии. За Макгуайър най-голямото предизвикателство е било да направи тежките полицейски костюми подходящи за горещите снимачни дни в Атланта.


„Като цяло полицейските униформи са доста неудобни, - казва тя. - Те са изработени от дебел полиестер. Направих униформите на Деймън и Джейк от най-лекия памук, който може да си представите, но дори тогава, когато сложат бронежилетка и пистолет на колана, екипировката доста натежава. Нарекохме го „полицейска мода" и проектирахме костюмите така, че да изглеждат стегнати и тромави в началото, след това се изгладят и да стоят естествено, също както момчетата се чувстват все по-комфортно в ролята на полицаи.“

Каквито и предизвикателства да срещат, създателите на филма са се старали да се получи комедия с взривно действие и ексцентрични образи. „Всичко работи в пакет - екшън, комедия и приятелството между Джъстин и Райън, - отбелязва Грийнфийлд. – Надявам се „Нека сме ченгета“ да забавлява публиката и да ги зареди с много смях и емоции."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg