Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тролчета

ТОЛКОВА ПЕСНИ И ТАНЦИ - Тролчета / информация за филма

Trolls 2016
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ТОЛКОВА ПЕСНИ И ТАНЦИ

26.10.2016  |   синефиш.бг
Още един важен аспект от личността на тролчетата е музиката. Основен приоритет за създателите на филма и за студиото е да се гарантира, че всички песни ще движат историята напред. „Текстовете са част от разказа, - добавя Дорн. - Ние не искахме историята да спре, само защото една песен започва.“

Мичел и Дорн очертават историята и след това започват да търсят песни, които да отговарят на тона на дадена сцена, които да вникват в личността на героя. Това е процес на „прослушване", който се простира в няколко десетилетия, обхващащи хиляди мелодии.

Първоначално създателите на филма предвиждат да използват помощта само на класически песни, за да се улесни изживяването на публиката. Но когато Джъстин Тимбърлейк се присъединява към проекта (освен че озучава Бранч) и като изпълнителен музикален продуцент, лесно взимат решението да се напишат няколко нови песни, специално за филма.

„Винаги съм искал да наблюдавам как се създава саундтрак за филм, - казва Тимбърлейк . - И си помислих, какъв по-добър начин да се потопя в тази дейност, отколкото когато съм вече участвам в самия филм. Чувствам се по-близо до историята, защото озвучавам главен герой."

Началната песен на ТРОЛЧЕТА  “Hair Up” се изпълнява от Тимбърлейк, Гуен Стефани и Рон Фънчис. Парчето е по музика и текст на Тимбърлейк, Макс Мартин, Шелбак, Сейвън Котеча и Оскар Холтер. Парчето помага публиката да навлезе в историята за мързеливите Берген и, по-специално за младия крал Гриси, Мл.

Следва кратка история за тролската цивилизация със “September,” музика и текст на Ал Маккей, Али Уилис и Морис Уайт, изпълнена от Дъ Аутфит; последвано от жизнерадостно парче, в което Попи и няколко млади тролчета пеят в хармония.
После е компилация "Move Your Feet" (написана от Джаспър Мортенсен), "D.A.N.C.E." (написана от Гаспар Оже, Джеси Чатън и Хавиер де Росни) и “It’s a Sunshine Day” (написана от Стивън Маккарти), изпълнена от Фънчис, Анна Кендрик, Джейнс Кордън, Айона Поп, Стефани, Кунал Наяр и Уолт Дорн. Парчето бележи началото на енергично и шумно празненство по случай рождения ден на крал Пепи.
"Get Back Up Again" е оригинална песен на Бендж Пасек и Джъстин Пол, авторите на предстоящия бродуейския мюзикъл Dear Evan Hansen. Тя е изпята от Кендрик, докато Попи се отправя на пътешествие и се сблъсква с редица плашещи предизвикателства по пътя. Попи е вечен оптимист и песента изразява това по един забавен и позитивен начин.

Бранч се съгласява, макар неохотно, да обединят силите си с Попи и докато двамата се установяват за през нощта около лагерния огън, принцесата дразни намусеното тролче с интерпретации на “Dream a Little Dream of Me” (музика Фабиан Андре и Уилбър Шуанд, текст на Гюс Кан) и “The Sound of Silence” (музика и текст Пол Саймън), която Анна Кендрик изпълнява сама.

Нещата стават малко по-мрачни с изпълнението на “Clint Eastwood” на Gorillaz, следват “Get Lucky” и баладата на Лайнъл Ричи "Hello", изпята от Зоуи Дешанел като прислужницата миячка на крал Гриси, Бриджит.

Във филма има и добре познати песни с нов аранжимент - "Celebration", “Fakeover,”  "Total Eclipse на сърцето", “I’m Coming Out”, “I Feel Love,” на Дона Самър, “Can’t Stop the Feeling,” и много други.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg