Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Академия за вампири

Екипът за филма - Академия за вампири / информация за филма

Vampire Academy: Blood Sisters 2014
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът за филма

03.2.2014  |   синефиш.бг
Ришел Мийд (писател)
От страниците до екрана:
Да видя книгата да оживява на екрана бе като да взема това, което си представях в главата си, и да го направя още по-голямо и по-добро. Писането и снимането на филми са два различни способа. Аз се специализирам в писане и това ми се отдава добре, но да направиш филм за големия екран, да го направиш невероятно мащабен, това е съвсем различна форма на изкуство, и бях направо изумена какво могат да постигнат Марк Уотърс и неговият екип. Невероятно е да имаш хора, които специализират в тази форма на изкуство, да вдъхнат живот на една книга.

Марк Уотърс (режисьор)
Двете главни женски роли:
Има много малко филми, в които има две силни героини, които не се мразят, а всъщност си говорят една с друга. Най-страхотното у филма е тяхното първично приятелство. Приятелството, което най-много искат да видят поправено всички накрая, е приятелството между Роуз и Лиса.

Дипак Найар (продуцент)
За кастинга:
Постъпихме неортодоксално. Избрахме три неизвестни актьора, като една от идеите ми бе, че се нуждаем от актьори, с които публиката да се асоциира, подкрепяни от добри второстепенни актьори за тържественост.

За АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ:
Чух Марк Уотърс да казва, че вижда филма по-скоро като гимназиален, отколкото като вампирски. Така всичко си дойде на мястото. Действието просто се развива в по-странен свят, но преобладаващо е за гимназията, което го прави уникално различен от останалите филми за вампири, където те излизат само нощем и вечно нещо дебне зад ъгъла. В АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ те излизат нощем, за да учат, и това променя динамиката на жанра.

Сюзън Монтфорд (продуцент)
За привлекателността на АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ:
Имаме връзка между две момичета, а смятам, че всеки тийнейджър разбира, че когато намериш първия си най-добър приятел и имате невероятна връзка, той става най-важния човек на света за теб. Филмът наистина показва това първо изживяване с най-добрия ти приятел, независимо дали е момче или момиче.

Дон Мърфи (продуцент)

За сценариста и режисьора:
Мисля, че подхождайки към книгите и този проект, ние се придържахме към факта, че това е филм за гимназисти, които по една случайност са вампири. Един от най-страхотните гимназиални филми на всички времена е Heathers, по сценарий на Даниел Уотърс, а имахме късмета друг от най-страхотните гимназиални филми на всички времена да е Гадни момичета, режисиран от Марк Уотърс. Затова правилният подход към филма е като към гимназиален филм, в който просто има вампири.

Майк Прегър (продуцент)
За феновете на книжната поредица:
Има огромен брой фенове, и то по целия свят. Нашият екип от самото начало се придържаше към запазване на света, използване на всички елементи от историята, и запазване на героите максимално възможно. Смятаме, че постигнахме тази цел, и феновете ще останат наистина доволни.

Даниел Уотърс (сценарист)
За новия поглед към вампирския жанр:
Да си признаем, всички сме гледали вампирски филми. Отдавна сме минали точката, в която хората възклицават "Господи, тези зъби се изострят и те пият кръв! Пълна лудница!" Затова имах друг подход, и най-много ми хареса, че и книгата имаше същия подход - "Я, те са вампири, но ходят на училище." - което прибавя проблеми от истинския живот като училищния тормоз, но по алегоричен начин. Отиваш с нагласата да гледаш вампирски филм и се натъкваш на тези истински емоции, а когато нещата стават прекалено много като във филм на Джон Хюс, започват да излизат зъбите. Така държиш публиката в напрежение. Това определено не е обичайния вампирски филм.

Франк Уолш (дизайнер на продукцията)
За изгледа на снимачните площадки:
Исках да създам контрастиращи визии, смесвайки старото и новото. Целта ми бе да смеся препратки към различни периоди. Например, килиите са готически, подземни клетки, а искахме да имаме високотехнологична обстановка там, затова ги направихме като искрящ диамант. С тренировъчното поле исках да пресъздам дизайнерски дух на цялата сцена. За нощните снимки на открито трябваше да измисля нещо, което можем да осветим, а аз бях твърдо решен осветлението да се превърне в дизайнерски елемент.

Джеймс О"Донъл (координатор на каскадите)
За новаторските и динамични бойни сцени:
Едно от нещата, които Марк Уотърс искаше, бе да разработим боен стил, който би могъл да бъде научен чрез истински тренировки. Искахме нещо ново и свежо, а това винаги е трудно. Затова трябваше сериозно да помисля каква би била философията на вампирския бой. Особено когато си стригой, главния враг. Едни от нещата, които обмислих, бе айкидо, което уча от много години, джиу-джицу, крав мага, както и няколко бойни умения, използващи саби. Стригоите се бият като слонове - не можеш да ги удариш, не би им направило впечатление. Те са директни, просто хукват срещу теб, затова разработихме стил на битка около движещ се слон. Ние създадохме правилата на стила, заедно с някои основни хватки, които впоследствие развихме в цялостно изкуство.

Развиването на хватките и техниките:
Измислихме основни хватки с кол и с голи ръце, както и атаки срещу стригоите. Имаме много основни стойки за защита на врата, което в общи линии е първият отговор на стригойска атака - да си пазиш врата. Това е малко като да видиш агент Смит в "Матрицата" - не се бий с него, а бягай, освен ако не сте трима. Имахме едно правило, че трябва минимум трима пазители, за да бъде победен един стригой, затова измислихме различни начини за подобен бой и ги използвахме във филма. Единственият пазител, който може сам да победи стригой, е Дмитрий, който е бог. В същото време, той е много скромен и гледа традиционно на бойните изкуства. Всичките ни техники притежават функция и философия. Пазителите имат владимирски поздрав, който използват в началото и края на всяка битка. Инкорпорирахме колкото можеше повече от книгите в този стил. Беше много вълнуващо и задоволително.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg