Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Другата в мен

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Другата в мен / информация за филма

The Brave One 2007
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

10.7.2008  |   синефиш.бг
НИЙЛ ДЖОРДАН (Режисьор/сценарист) е написал и режисирал едни от най-провокиращите киноленти на обществена тематика в модерното кино. През 1993 г. той печели Оскар® за Най-оригинален сценарий и получава втора номинация за Оскар® за Най-добър режисьор на „Играчка плачка”. Филмът му донася и награда “BAFTA” за Най-добър британски филм, награда „Независим дух” за Най-добър чуждестранен филм, наградата на Лондонските филмови критици за Най-добър сценарист и за Най-добър режисьор, награда на Ню Йоркските филмови критици за най-добър сценарий за филм, и награди на Американската и Британската  гилдия на писателите за Най-оригинален сценарий за филм, измежду други награди.

Джордан наскоро написва, режисира и продуцира „Закуска на Плутон” по романа  на Патрик Маккейб и с участието на Силиан Мърфи в ролята на Патрик „Котето” Брейдън, кабаретен певец-травестит попаднал в безредния Лондон от 60-те и 70-те години. Джордан печели награда за Ирландски филм и ТВ награда за  Най-добър режисьор и Най-добър сценарий ( заедно с Маккейб) за работата си над филма, в който също участват Лиам Нийсън и Стивън Риа.
Роден в Ирландия, Джордан реализира първия си режисьорски дебют през 1982 г. с трилъра “Angel”, за който получава награда на Evening Standard за Най-обещаващ дебют. Филмът също така отбелязва първият му съвместен проект с актьора Стивън Риа, който оттогава се появява в почти всички филми, които Джордан режисира. По-късно през 1984 г. Нийл написва и режисира “The Company of Wolves”, за който печели наградата на Лондонските филмови критици за Най-добър режисьор. Следва и филма „Мона Лиза” от 1986 г., който е посрещнат с възторг от критиците, с участието на Боб Хоскинс в номинираната с Оскар® роля, и за която също така печели и и номинация за BAFTA за Най-добър режисьор, Най-добър оригинален сценарий и Най-добър филм.
Първите холивудски студийни филми на Джордан са „High Spirits” с Питър О’Тул и Лиам Нийсън, и „Ние не сме ангели”, който е базиран по Дейвид Мамет и събира звездите Робърт Де Ниро и Шон Пен. Завръщайки се в родното си място, той написва и режисира кинолентата от 1991 г. „The Miracle”, дълбоко личен филм за неговите първи житейски истории.

През 1992 г. неговият „Играчка-плачка” с неочаквания си обрат в кулминационния момент, се превръща в един от най-обсъжданите филми на годината и носи на Джордан световно признание. По-късно той режисира дискусионния ‘Интервю с Вампир”, базиран на най-продавания роман по Ан Райс, с участието на Том Круз и Брад. След успеха на този филм, той написва и режисира „Майкъл Колинс” с участието на Лиам Нийсън в главната роля на революционера от ИРА, за която Джордан печели „Златен лъв” за Най-добър филм на филмовия фестивал във Венеция.

Джордан, съвместно с ирландския романист Патрик Маккейб, адаптират романа „Малкият касапин” за широкия екран.  Филмът от 1997 г. донася на Джордан награда „Сребърна мечка” за режисура на Берлинския филмов фестивал ‘98.  През 1999 г. Джордан пише и режисира два много различни филма:  трилъра „Видението” с участието на Анет Бенинг и Робърт Дауни Мл. и романтичната драма „Краят на аферата”, по романа на Греам Грийн, с участието на Ралф Файнс и Джулиан Мур, която печели Оскар® за ролята си. За този филм Джордан получава и награда BAFTA и Evening Standard Film за Най-добър сценарий,  също така номинации за BAFTA, Evening Standard и Златен глобус® за Най-добър режисьор, и още една номинация за BAFTA за Най-добър филм. Други заслуга на Джордан са филма „Добрият крадец” с участието на Ник Нолти. В допълнение към работата му в киното, той е бележит писател. 

ДЖОЕЛ СИЛВЪР (Продуцент), един от най-плодовитите и успешни продуценти в историята на киното, е продуцирал над 50 филма, включително и революционната трилогия „Матрицата”, хитовия франчайз „Смъртоносно оръжие” и екшъните „Умирай трудно” и „Хищникът. Към настоящия момент, каталогът от филми на Силвър е спечелил към $10 милиарда долара в световни приходи от всички източници.

Силвър наскоро продуцира научно-фантастичния трилър „Нашествието”, с участието на Никол Кидман и Даниел Крег.  В момента продуцира широк спектър от киноленти, една от които е празничната комедия „Fred Claus”, с участието на Винс Вон и Пол Джиамати под режисурата на Дейвид Добкин, както и приключенския екшън „Speed Racer”, написан и режисиран от Лари и Анди Уашовски, които работят със Силвър над трилогията „Матрицата”.

Силвър наскоро сключва сделка за своята продуцентска компания Dark Castle Entertainment, която му дава зелена светлина и творчески контрол над всички филми, продуцирани под този банер. Първият филм на Dark Castle, продуциран под новата структура , е “Whiteout,” един трилър, режисиран от Доминик Сена с участието на Кейт Бекинсейл. В продукция в момента е филмът “RocknRolla,” режисиран от Гай Ричи с участието на Жерар Бътлър.
Формирана от Силвър и Робърт Земекис в духа на покония импресарио на ужасите Уилям Касъл, Dark Castle продуцира поредица от хитове през 1999 г. и рекордните продажби на “House on Haunted Hill”, последван от „13 призрака” през 2001 г., „Призрачен кораб” през 2002 г., „Готика” през 2003 г. и ‘Къщата на восъка” през 2005 г.  По-рано тази година Dark Castle пусна на екран „Черна жътва” с участието на Хилъри Суонк.

Продукцията на Силвър – „Матрицата” през 1999 събира над 465 млн. долара като с това се превръща в най-успешната продукция на Warner Bros. Pictures. Печели четири награди Оскар® за новаторската си визия и ефекти. Първото издание на DVD е продадено в над 1 милион бройки, като се превръща в символ за нарастващите продажби на DVD технология.

Второта част от трилогията - „Мартрицата : Презареждане” достига над 739 млн. долара бокс офис , с което се превръща в най-успелия филм от категория R /Забранено за лица под 16 год. без придружител/. Третата част от трилогията – „Матрицата: Революции”- за първият си уикенд събира над 203 мил. долара бокс офис. Общо цялата печалба от трилогията в световен мащаб надхвърля  3 милярда долара.

Освен трилогията „Матрицата”, Силвър съща така е продуцент на съпътващия филм „Аниматрицата”, както и на играта „Влез в матрицата”.
Следващи продукции са трилърът „V като Вендета” с участието на Натали Портман, екшън комедията „Целувки с неочакван край” с участието на Вал Килмър и Робърт Дауни Мл., продуцира още филмите – „Ромео трябва да умре” с участието на Джет Ли и Алия; „открити рани” със Стивън Сегал и Ди Ем Екс; „Парола: Риба меч” с Хю Джакман, Джон Траволта и Хали Бери.. 

През 1985 г. Силвър открива своя банер Silver Pictures с хита „Командо”, последван от „Хищникът”.  Silver Pictures затвърдява своите позиции във филмовата индустрия с появата на поредицата „Смъртоносно оръжие” и екшън блокбастърите „Умирай трудно”. Силвър впоследствие продуцира и „Последният бойскаут”, „Разрушителят”, „Ричи Рич,” „Извънредно решение” и „Теория на конспирацията”.

СЮЗАН ДАУНИ (Продуцент) е съпрезидент на Dark Castle Entertainment основана от Джоел Силвър и Робърт Земескис през 1999 г.
Под шапката на Dark Castle Entertainment Дауни продуцира натуралистичният трилър „Черна жътва” с участието на Хилъри Суонк и АнаСофия Роб. Дауни работи като продуцент и над филма на Гай Ричи „RocknRollа” с участието на Жерар Бътлър, Том Уилкинсън, Танди Нютън, Крис „Лудикръс” Бриджис, и над филма на Доминик Сена “Whiteout”, с Кейт Бекинсейл.

Дауни работи също по филмите „Призрачен кораб”;  „Парола: Риба меч”; „От люлка до гроб”; „Готика”; „Къщата на восъка” и др.
ФИЛИП РУСЛО (Оператор) печели награда Оскар® през 1993 г. за работата си във филма на Робърт Редфорд „A River Runs Through It”, като преди това е бил номиниран за работата си по филма „Henry & June” на Филип Кауфман и ‘Hope and Glory” на Джон Бурман, за които също е номиниран за награда BAFTA.
В своята родина Франция печели награда „Сезар” за „Кралица Марго” и „Diva”. Също така печели и BAFTA за работата си по филма на Нийл Джордан „Интервю с вампир”. Международните му награди включват „Сезар” и BAFTA за филма на Жаk-Жак Ано „Мечката”, номинация BAFTA за „Опасни връзки”.
“’Другата в мен” бележи четвъртия проект на Русло с Джордан, включително „The Miracle” и ‘Ние не сме ангели”. Освен това е работил над три филма на Тим Бъртън: „Чарли и шоколадовата фабрика”, „Голяма риба” и „Планетата на маймуните”.

Други негови проекти включват съвместна работа с режисьора Франсис Лорънс „Константин”, „Антоан Фишър” на Дензел Уошингтън;  „Шивачът от Панама” на Джон Бурман”; „Помни титаните” на Боз Якин; “Random Hearts” на Сидни Полак; „Инстинкт” на Джон Търтълтоб, „Народът срещу Лари Флинт” на Милош Форман; „Мери Райли” на Стивън Фриърс; „Съмърсби” на Джон Амиел и мн. др.

КРИСТИ ЗЕЙ (Дизайнер на продукцията) работи над спечелият Оскар „От другата страна”, който е нейния трети филм с Мартин Скорсезе. Други филми, над които е работила, са „Филаделфия”, „Мълчанието на агнетата”, Червеният дракон”, „Семеен човек”. Her film credits also include multiple collaborations with Jonathan Demme on “The Manchurian Candidate,” “Beloved,” “Philadelphia”
Паралелно с работата си по различни филми, тя преподава „Дизаин на филмови продукции” в катедрата по изкуствата към Ню Йорксият университет.

ДАРИО МАРИАНЕЛИ (Композитор) Печели наградата на Акадамията за музиката на фолма „Гордост и предразсъдъци” базиран по едноименото произведение на Джейн Остин. Също така работи по филмитуе „В като Вендета” „ Завръщането”; „Братя Грим”; като композира музика и за много документални и късометражни филми.
Роден е в Пиза , започва да учи пиано във Флоренция , а по-късно и в Лондон. Като прекарва и три години в National Film and Television School което завършва през 1997. Освен композирането на филмова музика Марианели пише и пиеси за симфоничният оркестър на BBC, за Britten-Pears Orchestra, както и за  Royal Shakespeare Company

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg