Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Два патлака

ОТ НЮ МЕКСИКО ДО ЛУИЗИАНА: СНИМКИ И ЛОКАЦИИ - Два патлака / информация за филма

2 Guns 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ОТ НЮ МЕКСИКО ДО ЛУИЗИАНА: СНИМКИ И ЛОКАЦИИ

02.9.2013  |   синефиш.бг
„Два патлака“ е заснет в Ню Мексико и Луизиана, който замества Тексас. Въпреки, че филмът се възприема като уестърн в класическия смисъл – по-голямата част от снимките на открито са на фона на безбрежни пейзажи от Ню Мексико, шеметното екшън действие е заснето в Ню Орлийнс и околностите му. „Заснели сме множество продукции в Ню Мексико и Луизиана, възползвайки се от данъчните облекчения там. Тези локации не само, че осигуряваха прекрасен фон за „Два патлака“, но и се отразиха добре на бюджета на продукцията.“
Продукцията прекарва над две седмици в снимки в Ню Мексико. Околностите на Санта Фе, равнините на Лами и Ла Баха, осигуряват митични пейзажи, на чиито фон двамата агенти се борят да оползотворят огромното количество пари и разкриват самоличностите си. Същите места служат за фон, когато Боби се олюлява из безпощадната тексаска пустиня и отмъква АТВ от двама слисани местни.
Надлезът на Албакърки при Лийд Авеню и булевард Бродуей се оказва идеалното място за заснемане на колосалното задръстване, което често се наблюдава по граничните пунктове между Тексас и Мексико, където двамата герои са арестувани.
Намирането на подходяща локация за ранчото на Папи Греко – лично кралсто, разположено високо в пустинните равнини на северно Мексико, отнема седмици, макар и самото място да е на около час от Албакърки.
Екипът снима осем седмици в Луизиана, където избраните съществуващи локации обогатяват вътрешния свят на „Два патлака”. Емет е заснел няколко филма в Луизиана и според него там има прекрасни локация за проекта.
В една от ключовите сцени Боби и Стиг са в живописен малък град в Тексас в закусвалнята срещу Tres Cruces Savings & Loan. За късмет полицейското управление също е на отсрещния тротоар.
Боби и Стиг наблюдават банката през прозорците на „Закусвалнята на мама Мейбъл” (където продават най-вкусните понички в окръга). Тези сцени са заснети в Амит Сити, Луизиана. Екипът построява закусвалнята като фасада пред историческа къща. „Този декор беше страхотно предизвикателство, защото не ни разрешиха да закрепим каквото и да било за покрива на историческата къщата зад декора. Извършихме истинско инженерно чудо.”, споделя Майкъл.
Екипът на Майкъл създава напълно интериора на 80-годишната банка, която в момента помещава Търговската камара на Амит Сити.
След като прострелва Боби в рамото, Стиг послушно доставя цялата плячка от удара на Куинс в Сан Антонио. За тези сцени, интериорът на хотел Камино Роял е пресъздаден в луксозния апартамент в хотел Хара, Ню Орлийнс както и в лобито на 100-годишния Ле Павилион хотел, който се намира на няколко пресечки от известния с лошата си репутация Френски Квартал. Животновъдното стопанство на Амит Сити е използвано в пресъздаването на обора в ранчото на Папи Греко. Маястото е използвано и в сцената с нестандартния разпит на Боби и Стиг от решения да възстанови дела си от обира Папи Греко. Сцените във въздушната военноморска база Кристи са заснети във Федерал Сити, бивша военноморска база в Ню Орлийнс.

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] PC Mania
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велчо Стефанов
Среден резултат: 70/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg