Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Два патлака

ПОДБИРАНЕТО НА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ - Два патлака / информация за филма

2 Guns 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ПОДБИРАНЕТО НА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

02.9.2013  |   синефиш.бг
Един от малкото актьори, които могат напълно да се превъплатят в сложния образ на Боби Тренч е двукратния носител на Оскар® Дензъл Уошингтън. Ушингтън иска роля наситена с хумор, като тази на агент Тренч. „Исках да се откъсна тежките роли. Сценарият определено ме разсмя.”, споделя актьорът. „Боби прави всичко необходимо за да се свърши работата. Според него няма правила, правиш каквото трябва, на всяка цена. Мисля, че е честно ченге, което не живее по правилата.”
Това, че през годините работи и от двете страни на закона, позволява на Боби без усилие да преминава от единия свят в другия. „Боби, героят ми под прикритие, може да ти осигури всичко от което имаш нужда: Шевролет от 63-та, вино от 59-та, хижа в Хималаите. Каквото и да е, той „познава един човек”, обяснява Уошингтън. Въпреки това, и Боби може да бъде заблуден. „През половината филм, Боби и Стиг се лъжат един друг. Аз не съм този за когото съм му се представил и той не е това, което твърди.”
Уолбърг е щастлив, че двамата най-накрая ще работят заедно. „Имаше химия помежду ни. Това беше идеалният материал, с който да се проявим в различна светлина. Хората ще се изненадат колко забавен може да бъде Дензъл. Обикновено виждаш Дензъл да се усмихва един или два пъти във филм, в този обаче го виждаш доста повече.”
Едно от малкото неща които Боби не разбира е връзката му с висшестоящия му офицер – агент Деб Рийс, чиято роля изпълнява Пола Патън. Деб се разкъсва между чувствата си към Боби и желанието да остане сама. Привличането между Деб и Боби е осезаемо в залата за разпити, където Боби е разпънат на кръст от висшестоящия си офицер и Марлон Джесъп заради последната си среща с Папи Греко.
В периода на предпродукцията Кормакур и Мастърс работят заедно върху изграждането на героинята отвъд образа на фатална жена. „Балт искаше да изгради реалистичен контекст около Деб, за да е разбираемо какво чувства след като цяло десетилетие наблюдава как наркодилърите се измъкват от правосъдието – какво е да имаш усещането че си застанал пред лавина с лъжица в ръка и до какъв избор би могло да те доведе. Тя може да е двулична, но подобно на мъжете, го смята за оправдано предвид ситуацията, в която се намира.”
От друга страна, фактът, че Греко трябва да се споразумява с кого ли не, за да прекара продукта си през границата, не означава, че той е равнодушен към несправедливостта. Той печели време, играе играта и плаща на мистериозен партньор в Tres Cruces Savings & Loan.
Едуард Олмос, който изпълнява ролята на опасния наркобос споделя, че бил впечатлен от сценария: „Това е изключително добре написана история, която ще намери отзвук в публиката. Това което ме привлече в нея е хумористичния, но честен поглед върху приноса на различни части от американската правителствена администрация към действителната ситуация с наркотрафика.”
Злодеите в „Два патлака” действат от двете страни на нарковойната, като най-показателен в това отношение е Ърл, сътрудника на ФБР, наричан от всички „божието копеле”. Ърл обича да проповядва на жертвите си. Ролята на Ърл изпълнява Бил Пакстън. „Когато прочетох сценария бях заинтригуван от централната тема за честта. Хареса ми идеята за всички тези честни мъже, които са лоялни към всички тези почтени организации, но на края се оказва, че единствените честни хора са Боби и Стиг, защото те са благородни един към друг.”
След банковия обир, в който нашите герои измъкват 40 млн. Долара от джобовете на ЦРУ, на сцената се появява Ърл за да „стимулира подобаващо” всеки, изпречил се на пътя му и да оправи нещата. Всички, включително ФБР избягват да му застават на пътя, особено когато играе на руска рулетка с плячката си. „Той може да работи, може и да не работи за ЦРУ.”, обяснява Пакстън. „Ърл е като независим контрагент, на който понякога разчитат когато стигнат до задънена улица. Не обичат да го викат, защото им коства много бумащина. Бих го описал като „хрътка”.
Човекът, който дърпа конците на Стиг е Куинс, морски офицер и командващ агентите под прикритие на ЦРУ към Морски военновъздушен корпус Кристи. Стиг не подозира, но Куинс може да се окаже далеч не толкова праволинеен, колкото изглежда. „Действието е гарнирано с големи дози хумор и напомня на „Смъртоносно оръжие”, твърди екшън филм ветерана Джеймс Марсдън, който е в ролята на Куинс.
Тъй като Куинс държи бъдещето на Стиг в ръцете си, агентът под прикритие настръхва всеки път когато се появи Куинс. „Те влизат във флота по едно и също време, но моят герой бързо се издига в академията. Той си пада малко социопат и обича властта. Той е кукловода, мозъка на заговора. Куинс разполага с груба сила зад гърба си, но има моментил, в които не се колебае да изцапа униформата си.”
Фред Уард изпълнява ролята на Адмирал Туи, единственият човек, който според Стиг може да стигне до дъното на случая.

ПОД ПРИКРИТИЕ

Въпреки че Уошингтън и Уолбърг не са новаци в екшън жанра, те са наясно, че знанията за работата под прикритие ще изисква обучение от експерти. С техническия консултант на Отдела за борба с наркотиците Ричард Уудфорк и техническия съветник на военноморските тюлени Джейми Уол, екипът и актьорите научават за нарковойната повече отколкото са предполагали.
„Да наблюдавам Ричард беше изключително важно. Имах възможност да му задавам въпроси като: как да не бъдеш прострелян. Мисля, че много от тези мъже и жени в известен смисъл са пристрастени към силните усещания, защото попадат в много опасни ситуации.”, споделя Уошингтън.
В ролята на агент Деб Рийс, Патън установява, че да работиш за Отдела за борба с наркотиците е далеч по-различно от това, което си е представяла. „Ричард ме запозна с една невероятна жена, която подробно можех да разпитвам за работата й. Тя е работила дълги години за Отдела за борба с наркотиците и е разбила много наркокартели като агент. Имах възможността да науча не само за работата й, но и за личния й живот. Женският опит като агент в отдела е доста по-различен от този на мъжете. Иска се много кураж да ръководиш наркосделка. За да се сближи с целите си и за да ги накара да повярват, че една от тях тя не може да си позволи да е груба и отблъскваща. Тя използва женствеността си за да се внедрява и остава напълно уверена в силите и интелигентността си.”
Да се научат да мислят и действат като двойни агенти не е единственото предизвикателство, пред което се изправят актьорите. На екшън звездите им се налага да обират банки, да биват изхвърляни от движещи се камиони и да избягват валящите върху им куршуми. Брилятно координирани от Дарън Прескът и Уейд Алън, тези сцени бледнеят в сравнение с момента, в който трябва да се движат сред разгневени бикове.
Тъй като папи Греко има ранчо в Сонора, Мексико, много от сцените във филма, от първата среща с наркобоса до експлозивния финал, се резиграват именно там.
„Не бях очарован от висенето с главата надолу. Дензъл също не искаше да виси с главата надолу дълго. Така че, заснехме основното и се махнахме оттам. Да работиш с добитък е съвсем друга работа.“, обяснява Уолбърг за сцената, в която двамата герои са вързани да висят с главата надолу, докато наркобоса ги налага с бейзболна бухалка.
Въпреки, че двамата дресьори на бикове Маршал ДеСудж и Реджиналд Пърис се грижат за сигурността на екипа и актьорите, Ушигтън споделя, че би предпочел именно те да висят с краката нагоре по време на разпита. „С бик който да сумти срещу теб, е трудно да опазиш тайните си.“, допълва той.

 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] PC Mania
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велчо Стефанов
Среден резултат: 70/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg