Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха

ЗА ПРОДУКЦИЯТА - Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха / информация за филма

Rapid Reaction Corps 2 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА ПРОДУКЦИЯТА

27.11.2013  |   синефиш.бг
„КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ 2:ЯДРЕНА ЗАПЛАХА” е изцяло независим и частно финансиран български филм, съвместна продукция между ИНДИ ФИЛМ, ПРО ФИЛМС, ДИНАМИК АРТС и ко-продуциран с ТВ 7 и Монте Мюзик.
Финансирането е осигурено със собствени средства на продуцентите и с безценната помощ на десетки приятели и неоценимата подкрепа в тежки дни на Sony България, верига книжарници Хеликон, Scania, Superhosting.bg, Mazda, Ади фарм, Speedy.net, Jim Beam, Mall of Sofia, адв.Светослав Димитров, Караджъ Турс и много други.

Българското кино в лицето на „КБР 2:ЯДРЕНА ЗАПЛАХА” имат силната подкрепа и от медийни партньори, без които трудно можем да си представим какъвто и да е успех:
TV7 и News7, БГ Радио, City Radio&TV, Vbox7, Cinefish.bg, Метрореклама, в-к „24 часа”, списание „Story”, Атиа принт, в-к „Стандарт”.

Филмът е заснет за 36 снимачни дни и постпродукция, която трае малко над четири месеца. Но всъщност е плод на двегодишна денонощна работа и усилия от малък и сплотен екип приятели, готови да се борят докрай и да докажат, че българското кино може да прави хубави и гледаеми филми, залагайки на светъл хумор и свежи идеи.

През тези 36 дни се снима на много и най-различни места локации – улиците и парковете на София, летище Ихтиман, Аерогара София, частен самолет, Мол София, Дом на киното, в Долна Малина беше изграден декор – Централното управление на MI 6, имаше снимачни дни на знакови места в Истанбул – Синята джамия, Египетския пазар, Света София.

Освен невероятно добрия кастинг на страхотни български актьори, този път в продукцията са привлечени не една и две звезди от други сфери на родния шоу бизнес.

Свои сцени във филма има един от най-популярните и обичани родни изпълнители - Графа (при това с огромен потенциал за продължението). Участие взимат и звездите на Монте Мюзик - Били Хлапето и Лексъс, които на 19 ноември представиха клипа към новото си парче със заглавие...Корпус за Бързо Реагиране. Песента е част от официалния сандтрак на филма.

За чужденците:


В ролята на „големият лош” се появява англичанина Филип Деланси. Като начинаещ актьор е взел участие в „Епизод 1:Невидима заплха”, а оттогава има множество роли в независими британски и френски продукции. Последния филм, в който е участвал, преди да приеме ролята на Карадайн от „КБР2:Ядрена заплаха”, е на американският посланик в Монако във високобюджетния „Грейс от Монако”. Във филма си партнира с Никол Кидман и споделя, че за заснемането на една сцена на прием, в която той разговаря с красивата австралийка, подготовката е отнела две седмици, плюс още пет дни за заснемането.

За участието си в български филм Филип има много какво да разкаже, но в резюме нещата звучат така: „Най-страхотната обстановка и най-сплотения екип, който съм виждал. Вие сте толкова малко хора, работите толкова невероятно добре и в синхрон, че за изключително кратко време постигате почти невъзможното”. И това е ако не е признание и реклама!

Освен него във филма участва и невероятния Тери Рандъл, в ролята на шефа на МИ 6. Но няма как да ви разкажем повече за неговата роля, без да разкрием много от тайните на филма, които ще ви държат залепени пред екрана. Само ще ви кажем, че е блестящ. И ще ви избият сълзи от смях от неговото „сериозно” въплъщение на командващия едно от най-мощните разузнавания в света.

Наред със звездите от първата част и чужденците, във втория филм се изявяват с по-малки роли и цяло съзвездие български актриси и актьори. Сред тях са неповторимата Латинка Петрова, внушителният Станислав Пищалов, изключителният Стойко Пеев, незабравимата Лилия Маравиля, уникалният Асен Блатечки и много, много други.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg