Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Ергенският запой Част III

всичко за филма - Ергенският запой Част III / информация за филма

The Hangover Part III 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

всичко за филма

27.5.2013  |   синефиш.бг
Изминаха две години, откакто Фил (Брадли Купър), Стю (Ед Хелмс) и Дъг (Джъстин Барта) живеят щастлив, тих и спокоенживот. Татуировките са премахнати с лазер, досиетата са изчистени.Последната информация, която достигна до тях за причинителя на катастрофи ЛеслиЧоу (Кен Джеонг), е че се намира в тайландски затвор.И откакто го няма пред очите им, момчетата са почти възстановени от техните нощни обиколки по покривите на Лас Вегас, отвличания, престрелки и преследвания от наркобосове.Единственият член на Глутницата, който не е доволен, е Алън (Зак Галифианакис).Черната овца на групата е зарязал лекарствата си и се е отдал изцяло на естествените си импулси, което за Алън означава – безграници, без цензура, без присъда, докато силите на личностната му криза не го карат най-накрая да потърси помощта, от която се нуждае.
И кой по-добре от тримата му най-добриприятели може му помогне да влезе в правия път.Този път няма ергенско парти.Няма и сватба.Какво би могло да се обърка?Но когато Глутницата тръгва на път, рискът е много голям.
„Ергенският запой Част III" е епичният завършек на несравнимата одисея за безпаметно хулиганство и поредица кофти решения, които приключваттам, където започна всичко: Лас Вегас.
По един или друг начин ... всичко свършва тук.

Warner Bros. Pictures и Legendary Pictures представят „Ергенският запой Част III"–третата и последна комедия от касовата поредица на режисьора Тод Филипс. Участват звездите Брадли Купър, Ед Хелмс, Зак Галифианакис и Джъстин Барта в ролите на Фил, Стю, Алън и Дъг. Кен ДжеонгеЛеслиЧоу; Хедър Греъм е първата съпруга на Стю, Джейд, а Джефри Тамбор е бащата на Алън, Сид. Към актьорския състав се присъединява Джон Гудман в ролята на новият кошмар на момчетата, Маршъл.
Тод Филипсе режисьор и съсценарист заедно с Крейг Мейзин, с когото са работил съвместно във втората част от поредицата. Продуценти на филма са Филипс, Дан Голдбърг иТомас Тъл; аСкот Бъдник, Крис Бендър и Джей К. Спинк са изпълнителни продуценти. Филмът отново събира ключови членове на творческия екип на Тод Филипс от първите два филма: оператор е Лорънс Шер, монтажист Дебра Нийл-Фишер, костюмите са наЛуси Мингенбах. Към тях се присъединяват Махер Ахмад („Гангстерски отдел") като художник на продукцията и монтажистътДжеф Грот („ПроектътX"). Композитор е Кристоф Бек, който еавтор на музиката и за първите два филма.


ЗА ПРОДУКЦИЯТА

АМИАЛЪН?

През 2009 г. сценаристъти режисьор Тод Филипс организира невиждано до тогава ергенско парти и кани целия свят да се присъедини към него, представяйки група момчета, известни вече под името Глутницата. През 2011 г. той вдигна залога още по-високо и ни показа колко далеч може да стигнат те зад граница.
Като едновременно задават и отговарят на един дяволски прост въпрос: Какво може да се обърка?,и двата предишни филма „Последният ергенски запой“ и „Поредният ергенскизапой", не само разбиват граници и бокс офис рекорди, забавлявайки милиони зрители по целия свят, но и оставят незаличима следа в поп-културата. Умопомрачителните фрази на г-н Чоу все още се използват в разговори между приятели, а фенове от Балтимор до Босна отиват на рецепцията в казиното Caesars Palace в Лас Вегас, за да поискат „апартамента от „Ергенски запой“ или задават култовия въпрос на Алън, „Това истинският дворец на Цезар ли е?".
    „Отиваме към един наистина епичен финал“, казва Филипс, като сега действието връща Фил, Стю, Алън и Дъг и техния противник Чоуза подобаващ завършек към първоначалното местопрестъпление: Лас Вегас, където нещата за първи път се объркаха толкова много.
Това, коетомомчетата симислят, че се случва във Вегас, е само малка част от сюрпризите, които са им подготвили създателите на филма. Екипът на филма смята, че публиката трябва да се изненада толкова, колкото и самите герои. „Има много екшън и комедия, обири, пътуване, дори елемент на мистерия. Засегнали сме някои скрити тенденции, които не са били изследвани досега, но винаги са били част на предишните два филма, - продължаваФилипс. – Всичко се събира на едно място и приключва с финал, който следва своя собствена логика."
Сценаристът Крейг Мейзин, който за първи път работи с Филипспо сценария за „Последният ергенски запой ", разказва как са достигнали до тази логика. „Ние се върнахме към предишните два филма и открихме недовършена сюжетна линия, която свързвавсичкитечастии водии трите истории към финала.Последиците от нещо, което се е случило в началото и е останало почти незабелязано,повеждат момчетата към вероятно най-трудното и предизвикателно пътешествие."
Проектиран по-скоро като приключение, отколкото като съдебно-медицинско разследване, както бяха предишните два филма, „Ергенският запой Част III" разчупва познатата структурата, като поражда в зрителите гръмък смях и ги приковавана ръба на седалките с изненадващи развръзки и обрати.
Вместо загуба на паметта, финалният филм залага на яснотата, действието е напълно на фокус, защото този път не става въпрос за конкретен запой. Последната част се завръща към извора на всички запои, причинени от Алън, които са в основата на действията на героите през последните шест години.
Брадли Купър, който се завръща като неофициалния лидер на групичката - Фил, казва: „Има малки части от историята, които с анонсирани в в началото, и сега се превръщат в основни парчета от по-голямото цяло. Ако говоря като фен на филма, за мен най-хубавият и смешен момент, е когато нещата се разясняват и всичко си идва на мястото."
Част III не се плашиот тъмната страна, нито се страхува да води по ръба хумора във филма. Филипс споделя: „При нас всичко започва мрачно, по този начин засилваме комедията. Нещата стават все по-интересни и реални, а напрежението се засилва. Героите се чувстват „като риба на сухо“, попадат на места и в ситуации, каквито никога не са си представяли, и е много забавно да гледаме как се борят да намерят изход."
„Тод е нашият капитан. Ние просто го следваме в битката, - казва Ед Хелмс, който се завръща в ролята си на вечно паникьосания зъболекар Стю. - До този момент може да се каже, че героите са отишли до ада и обратно... но в добрия смисъл.Имат и няколко белега.Стю например получава една от онези непростими татуировка, да не говорим за липсващия преден зъб, който няма как да си го върне.Но аз много обичам историите и момчетата, затова бях развълнуван да прочета сценария за „Ергенският запой Част III", за да видя какво са им приготвили.Обръщах страниците и си мислех: „Няма начин, шегуваш ли се? Откъде се появи това?"
По същия начин и голяма част от зрителите познават героите достатъчно добре, за да ги следватвъв всяка една ситуация, вярвайки, че по някакъв начин ще се справят.Илипоне ще си прекарат неповторимо, докато се опитват.„В крайна сметка смешните моменти, които се случват в тези филми са невероятно много, - заявява Кен Джеонг, който се завръща като носителя на лош късмет Чоу. – А сега зрителите ще получат отговори на всички въпроси, които са ги тормозили. Искатеда знаете какво е станало с Чоу? Ще разберете веднага, много бързо и по най-зрелищен начин."
В същото време това, което прави „Ергенският запой Част III" задоволителен завършек на цялата лудост, е начинът, по който се справя с член на групата, който до този момент избягваше по всякакъв начин да порастане ида се осъзнае.Той привидно преминава всички изпитания и дори има близки до смъртта преживявания, но никога не научава нищо и не се променя.
С други думи„това е историята на Алън", казва Филипс.
„Усещам смесени чувства, знаейки че няма да играя Алън отново. Беше много приятно изживяване. – споделя Зак Галифианакис, ипризнава, че неговият герой му носисветовна слава и оказва значително въздействие върху собствения му живот и кариера.
Като се има предвид, че „хората идват на тези филми не за да бъдат просветени, а за да се смея и забавляват“, Мейзиндобавя, „Тод и аз сме много загрижени за тези персонажи, затова искаме сагата да завърши по този смислен начин, което значи – да се заемем с Алън."
В„Ергенският запой Част III" Алън е подтикнат към вътрешно пътуване, от което той отчаяно се нуждае, и което се развива успоредно на основното действие на историята. „Не ми е приятно да кажа, че той пораства, защото не знам дали изобщо това е възможно, но няма да лъжа, ако заявя, че нещо определено започва да се променя в него... на клетъчно ниво", -споделя Дан Голдбърг, дългогодишен партньор на Филипс и продуцент на филма.
„Това ни позволява да заложим комедията по-дълбоко в персонажите,- продължаваГолдбърг. - Ние не може да разчитаме на нещата, които са проработили в предишните два филма – като герои и като сюжет. Алънни е забавлявал изключително много и тук не прави изключение, но идва момент, когато си мислиш, че не може да продължава вечно така. Ами ако ти беше приятел? Един от елементите, които ценя най-високо в тези филми е, че колкото и налудничаво да е това, което се случва, приятелството между героите е истинско и неподправено.Вярваш, че на тези момчета наистина има пука един за друг. Така че в крайна сметка става въпрос за това, че те не могат повече да позволят на един от тях да продължава да върви по този саморазрушителен път."
Филипс споделя, че според него динамичните отношения в Глутницата са ключа към успеха на филмите. „От самото начало мисля, че тези филми имат такъв успех заради героите и самите актьори. Персонажите са смешни не само като индивидуалност, но и поради факта, че всеки от тях идва от различно място, иименно тази разнородност добавя химия между тях.“
„Когато гледате филм, обикновено се идентифицирате с определен персонаж, - продължава той. - Мисля, че много хора виждат нещата през очите на Стю, защото той е този, който изглежда най-нормален. Самонадеяните зрители виждат през очите на Фил и някои хора, които вероятно са напълно откачени, се поставят на мястото на Алън. Но в крайна сметка това че се поставят на мястото на групата,е истинското признание за актьорите. Отвъд комедия, отвъд сюжета, без значение къде се будят героите или какъвлекомислен обир трябва извършат, за да се измъкнат от бедата, мисля, че хората са щастливи да се върна обратно към тези момчета и заедно да поемат на едно последно пътуване."



OK, ЕТО КАКВО НАИСТИНА СЕ Е СЛУЧИЛО

Алън не се справя добре.В действителност той не прави почти нищо, и семейството му е все по-загрижено.„Момчетата, водени от Дъг, който е зет на Алъни негов приятел, се надяват той да постъпи в клиника, където може да получи някаква помощ и сложи живота си в ред, - казва Филипс. - Знаейки, че не може да го направи сам, Дъг привлича Фил и Стю. Така че те се събират отново, за да помогнат заедно на Алън."
Естествено, Алън се съпротивлява, но най-накрая се предава нанеустоимото изкушение да пътува с тримата си най-добри приятели.
„На Алън трябва да му се каже, че изживява криза на средната възраст, защото той не е наясно с това, - признава Галифианакис. - Предполагам, че е по-скоро като криза на порастването, но е трудно да се каже такова нещо за човек, който е минал 40те."
Междувременно малко позакъснялата грижа за психичното здраве на Алънсъвпада с друго също толкова важно събитие на другия край на света: ЛеслиЧоуизбягва от затвора в стил „Шоушенк". Ибез да губи време, като същински отмъстителен дух,пуснат от бутилката, ще разруши живота на всеки, който е имал досег с него. А кой е застрашен повече от Алън?
В резултат, както посочва Хелмс: „Това, което започва като доста великодушен жест на приятелска помощ, бързо ескалира в пълен хаос и истински ад."
И все пакФилипс твърди:„Ако разговаряте с хората, които харесват тези филми, те често казват, че биха искали да имат приятел като Алън, за което до голяма степен заслугата е на Зак. Той излъчва такава невинна сладост, че може да каже и да направи почти всичко, а хората ще мислят: „О, той нямаше това предвид." И по този начин той се измъква от най-различни ситуации. Хората обичат Алънзаради невинността му, голямото сърце и способността му просто да се забавлява, без да се притесняваот това, което мислятдругите.Което би било добре, ако не стигашевсеки път прекалено далеч и прецакваше нещата."
Докато нездравословните отношения на Алън с Чоу заемат челно място в списъка на нещата, които изкривяват подходът му към живота, няма нито един член на Глутницата, които да не са засегнати от това.„Става ясно, че Чоу е направил нещо по време на първия филм, което много е ядосало изключително опасен враг. Той още повече усложнява нещата по време на втория, и сега всичко се връща на него и на Алън, Фил, Стю и Дъг", -предупреждава Голдбърг.
Филотново е първият, който губи търпение.И въпреки това, след като са въвлечени в белята, той вероятно ще бъде последният, който ще се откаже. Макар някои да смятат, че неговият персонаж е лидер на групата, Купър е наразлично мнение. „Ако Филпредставлява гласът на разума, то тази реалност е доста обърканав действителност, - смята той. - Мисля, че гледната точка Фил е щура по свой собствен начин. Той може да бъде много морален, но в същото време има свой личен код, по който действа. Той марширува под ритъма на свой барабан, така че може да изглежда рационален от страни, но всъщност е готов да стигне до екстремни крайности, щом си науми да направи нещо.“
Може би Стю е истинският глас на разума в групата, но тъй като този глас е толкова често придружени от писъци и истерия, е трудно да се чуе. Освен несъмнената лоялност и добри намерения, за съжаление импровизацията на местопрестъплението определено не му е силната страна. И никога няма да бъде.
„Стю се жени за изискана красавица в „Поредния ергенски запой“, - отбелязва Хелмс. - И както обикновено се случва, когато задръстеняккато него се събере с жена над неговата класа, това автоматично се отразява на поведението му. Така че когато се появява за първи път в „Ергенският запой Част III", Стю е по-готин, малко по-модерен от преди.Но всичко епоза и в мига, когато нещата стават напечени, той се връща към истинската си същност – неудържим нервак и голяма паника".
Ако Чоу е роден талант в създаването на хаос,Фил и Стю са тези, които търсят решение, аАлън е отговорника за всяка погрешна стъпка.То Дъг... горкичкият Дъг поемакосвенитещети.
„Да, Дъг отново е прецакан, - потвърждава Джъстин Барта, на който се пада злата участ да играе героят, който е натоварен овързанс превръзка на очите в багажника на микробус. – Момчетата този път знаят къде съм, но просто не знаят как да си ме върнат. Мисля, че дори и да има продължение на филма, това ще е последния път, когато Дъг излиза с тези момчета.Мисля, че трябва да е луд, за да им вдигне телефона следващия път, когато го потърсят, защото вече са го забърквали в толкова много неприятности“.
Голдбърг споделя по-философскагледна точка: „За съжаление,това е до голяма степен неговата карма,.Ние обичаме Дъг, но той просто трябваше да бъде отвлечен, скрит, или да остане на покрива."
По същия начин, ЛеслиЧоу е призван да създава проблеми. Кен Джеонг споделя мнението си за своя персонаж, който от второстепенен герой се превърна в централен образ в третата част, за радост на феновете си по целия свят.„Чоу е като ръчна граната, която експлодира и прави поразии навсякъде. Човек никога не знае какво да очаква от него.В този филм го виждаме за първи път в много сериозно положение и е възможно, също като Алън и той най-накрая да осъзнае последствията от действията си.Или, познавайки Чоу, по-скоро не."
„Не искам да прозвучи превзето, но ако се обърнете към гръцката драма, там има хора и богове, а боговете не винаги са добри, -разсъждава Мейзин. - Понякога са ужасни. Те се месят в живота на хората, но са безсмъртни, така че не може да ги убиеш, не може да ги спреш - те просто си правят каквото си поиска и да нарушават всички правила.Така е ис Чоу. Той е природна сила - бог нахаоса."
Но в третата част проблемите на Глутницата са далеч по-големи от Чоу. Сега този, който ги заплашва,кара Чоу да изглежда като възпитател от пионерски лагер. Джон Гудман е в ролята на загадъчния Маршъл, един много лош човек в много лошо настроение, който изпраща групата да му върнат нещо, което според него е изгубил по тяхна вина, и ако не се справят със задачата,ще има тежки последствия.
„Маршъл е силата, която стои зад всичко – той е голямата клечка, - описва героят си Гудман. - Ние не знаем много за него, което е за добро, с изключение на това, че хората скачат, когато той щракне с пръсти и правят всичко, което той им казва. Доста е страшно. Също така се облича като плюшена играчка - с много велур.А, да... И убива хора."
Към актьорския състав на „Ергенският запой Част III" отново се присъединяват и доста на брой познати лица, включително Джефри Тамборв ролята на възлюбения баща на Алън, Сид, който взима участие в подготовката за тази трета екскурзия по изключително драматичен и много неочакван начин.
Хедър Греъм ев ролята на Джейд - бивша стриптизьорка от Вегас, който някога бе женена за Стю, но много за малко. Тя е една от редките примери за човек, чийто живот се е променил към добро, след като е имал вземане-даване с член на Глутницата. Греъм споделя: „Подобно на много фенове на филма, и на мен ми се искаше Джейд да се събере със Стю, но въпреки че нещата се получиха по-различни, аз се радвам за нея. Тя е щастлива по свой начин. Исках да има добър край за нея, ние всички го искахме.Джейд е сменила професията си, омъжена е и се е превърнала в обикновена майка. Това не е трудно да се приеме, защото събирането й със Стю явно се оказа първата крачка от влизането й в правия път."
Разбира се, където е Джейд, наблизо е и Тайлър. Зрителите помнят кроткото бебе, вече на четири години, което Фил, Алън и Стю завариха в изпотрошената хотелската стая в първия филм и го бавиха цял ден, преди да разберат, че е син на Джейд. В действителностГрант Холмкуист е едно от порасналите бебетата, взели участие на снимките на „Последният ергенски запой“. Всички го помнят от плаката на филма в бебешко кенгуру в прегръдките на Алън и с неговите спортни слънчеви очила.
Филипс казва: „Той все още има красиви скули и големи сини очи, и макар да не е актьор, когато дойде и се срещна с нас, всички много се зарадвахме. Имахме чувството, че го познаваха и беше страхотно да се съберем отново. "
Създателите на филма приветстват също с добре дошли обратно и Майк Епс като Белк Дъг – прозвище, което той очевидно мрази; Саша Барес в ролята на Трейси, загрижената съпруга на Дъг и сестра на Алън;Джейми Чънг е Лорън, жената на Стю, която рискува живота си, за да се омъжи за него; Сондра Кюри е надарената с безкрайно търпение майка на Алън, Линда, а Джилиън Вигман все още е половинката на Фил, Стефани.


ЛАС ВЕГАС: НАЧАЛО И КРАЙ

Завръщането обратно към Лас Вегас за големия финал на трилогията не само служи на историята на филма, но предлага и удовлетворяващо чувство на завършеност на сагата. „Този път наистина ще можем да да затворим книгата по начин, който е подходящ с това, което сме построили в първия филм, - казва Галифианакис. – Разполагаме с няколко добри шеги и високо-октанов екшън. Има също така истински емоции, които добавят чувство на цялостност".
Не е изненада за никой, че тези емоциите се засилват с наближаване на финалните снимки на последния „запой“. Между актьорите и членовете на творческия екип,повечето от които са работили заедно по всички три филма, се поражда истинско приятелството.
„Много неща се случиха след първия вик „Снимаме!“на площадката на „Последният ергенски запой " преди пет години, - отбелязва Филипс. – За нас бе забавно да погледнем назад и да се сетим за всички щури неща, които правихме, както и за местата, които посетихме заедно. Когато стигнахме до последната сцена от последния ден, определено усетих, че нещо специално е дошло до своя край.Знам, че е рядка привилегия да се правятподобни филми , които се превръщат в символи за публиката.И се радвам, че ние бяхме в състояние да го приключим по начин, който почита историята и им дава изпращането, което момчетата заслужават."

 
 
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 50/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg