Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Пиксели

ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ - Пиксели / информация за филма

Pixels 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

07.7.2015  |   синефиш.бг
За нуждите на продукцията, създателите на филма от Happy Madison и 1492 събират звезден актьорски състав от талантливи утвърдени комици. Адам Сандлър, който е и продуцент на филма, Кевин Джеймс, Мишел Монахан, Питър Динклидж и Джош Гад се вмъкват в образите на героите, които са призвани да спасят света.
„Петимата заедно са просто прекрасна комбинация, - казва Кълъмбъс. – Между тях има естествено другарство и истинска харизма. Те са изключителен екип."
Начело на групата е Адам Сандлър е ролята на Сам Бренър – някогашен световен шампион на видео игри, който сега инсталира домашно кино по домовете. „Нещата в неговия живот не са се променили особено през последните 30 години, - казва Барнатън. - Той е заседнал в развитието си. Ако бъдем честни, изглежда сякаш има само едно нещо, в което той някога е бил наистина добър – и това е играта на видеоигри. За щастие на всички нас, това негово умение ще свърши страхотна работа."

* * *
Кевин Джеймс - който има зад гърба си няколко съвместни филма със Сандлър - е в ролята на най-добрия приятел на Сам Бренър и президент на Съединените американски щати.
„Кевин трябваше да има наистина силно присъствие. - казва Кълъмбъс. - Той все пак е президент и играе тази роля красиво. Когато приключихме снимките на първата му сцена като президент Купър, аз напълно му повярвах. Той е прекрасен актьор, и притежава умението да навлиза много по-дълбоко в образа, отколкото предполагате."
Във филма героят на Джеймс, Уил Купър е ударил политическото дъно. Всички си мислят, че политиците са безмозъчни кукли на конци, но благодарение на Купър, американският народ вече е наистина убеден в това. „Широката общественост не е голям фен на моя герой, - обяснява Джеймс. - Той не прави нищо от това, което обещава, че ще стори и в общи линии не му и пука. Когато вижда, че светът е атакуван и животът заприличва на видеоигра, той се обръща към своите приятели от детинство, които за щастие са най-великите играчи на аркадни игри."
Може би си мислите, че за Джеймс е трудно да си взаимодейства с компютърно-генерирани образи, но комикът е тренирал усърдно за ролята. „Замених семейството си у дома с топки за тенис, за да свикна. - казва той. - Те се изнесоха от къщата за около месец и аз ги замених с тенис топки навсякъде. Родителите винаги крещят на децата си за нещо - да ядат, или да си избършат разсипаното, или да си подредят стаята - така че аз започнах да крещя на тенис топки. Оказах се доста добър в това, свикнах наистина бързо."

* * *
Когато президент Купър призовава Сам Бренър да събере експертен екип от бойци, които да помагат в борбата с извънземните, Бренър започва да издирва вече порасналите шампиони на видео игри.
Джош Гад се присъединява към актьорския състав в ролята на Лъдлоу Леймънсоф, най-младият член на спасителния екип. „Героят ми е малко по-млад от останалите момчета, той е нещо като детето-чудо.“ - казва Гад.
В днешни дни най-малкият сред тогавашните геймъри е конспиративен теоретик, който така и не е надживял виртуалната си любов към Лейди Лиза, анимационната главна героиня в любимата му игра Доджо Куест. Има нещо много мило в неговата уязвимост. Лъдлоу преследва любовта на живота си – персонаж от видеоигра, което звучи безумно, но той вярва в съществуването на свят, където Лейди Лиза може да избяга с него.
Гад е ентусиазиран да се включи в проекта, не само заради възможността да работи с Кълъмбас и Сандлър, но и заради шанса да играе с образите на най-емблематичните игри от детството си. „Роден съм 1981 г., точно в разгара на треската по аркадните игри, - казва той. - Имах двама по-големи братя, с които играехме нонстоп цяла събота или неделя. Възможността да преследвам съществата, с които съм играл като като дете, беше като да се върна в детството си и отново да се почувствам на 7 години."

* * *
Питър Динклидж допълва групата на шампионите в ролята на Еди Плант, известен като Огнения бластър. Познат на зрителите най-вече с драматичната си роля в „Игра на тронове", Динклидж е доказал таланта си и в комедии като Живот в забрава и Смърт на погребение.
„Като дете Еди е бил враг с другите момчета, - казва Динклидж. - Той има доста голяма его и е обичал да напомня на всички останали, колко е добър. В наши дни отношението му не се е променило особено".
Подобно на своите колеги във филма, Динклидж е играл на аркадни игри в детството си по цял ден. „Жал ми е за днешните деца, които сега играят на конзолите, защото да играеш в клуб на аркада е много социално изживяване, - казва той. - Отиваш в клуба, срещаш се с приятели, заглеждаш момичетата - или конкретно момиче, беше толкова забавно. Това са спомени за цял живот."

* * *
Спасителите на света няма да могат да се справят без специалната помощ на подполковник Вайлет Ван Патън, изиграна от актрисата Мишел Монахан. „Тя е много тежък характер - много умна и много нахакана". - казва Монахан.
„Определено бих казала, че отношенията им с Бренер с в двете крайности по оста любов-омраза. – разказва Монахан. - Той е пълната й противоположност и отначало тя го намира за доста противен. Но с опита си да спаси света, той я спечелва и убеждава, че е много повече, отколкото предполага външния му вид."

* * *
Ашли Бенсън поема ролята на звездата Лейди Лиза от измислената игра Доджо Куест и обект на несподелена любов на Лъдлоу. „Аз играя героиня от видеоигра. Имам два меча и съм доста гадна, - обяснява Бенсън. - Никога не съм докосвала мечове преди, затова много се забавлявах по време на снимките. Налагах с ритници и юмруци Джош, което също беше много яко."
„Искахме Лъдлоу да е влюбен в женски образ от видео игра от детството си. Мислехме, че ще е наистина сладко, но до известна степен е жалко. - казва Ковърт. – Нямаше много подходящи анимационни героини, които отговарят на това описание, така че измислихме Доджо Куест и Лейди Лиза. Най-хубавата част бе, че се наложи всъщност да създадем истинска игра, която можете да играете на телефона."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg