Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тайната на горските пазители

ФИНАЛНО ОПАКОВАНЕ - Тайната на горските пазители / информация за филма

Epic 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ФИНАЛНО ОПАКОВАНЕ

23.4.2013  |   синефиш.бг
По време на постпродукцията, която обхваща монтажа, музиката, цветовото синхронизиране, миксирането на звука и други задачи, Уедж отделя време да помисли върху безбройните предизвикателства и възможности, които предлага ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ. Той поделя отговорностите върху отделните ръководители на отдели и техните екипи.

Художникът на продукцията Грег Кауч е един от първите филмови творци, които работят с Уедж по ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ. Той рисуваидеите за приказния свят още в началния етап от развитието на проекта. „Работа на Грег е много живописна, магическа и хипнотизираща,“ - споделя режисьорът. Майкъл Нап се присъединява като арт директор и се занимава с проектиране на героите, цветовете, пейзажите, текстурите, историята и осветлението. Като художествен ръководител той работи с Уедж, за да превърнат познатите околности на гората в една неземна вселена, където цветовете са по-ярки, визията е по-изразителна, а растителността се движи съзнателно катожива.

Отговорните аниматори Галън Тан Чу и Мелвин Цинг ЧернТан се заемат да проучат движението на героите, заедно с отделите по моделиране, костюми, прически, материали и специални ефекти, които също имат изключителен принос към света на ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ.

Благодарение на тяхса постигнати безпрецедентни нива на реализъм и зрелище на анимацията, справяйки се с невероятнототворческо предизвикателство. Героите в ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ са най-сложните и близки до човешкия вид същества от досегашните проекти на Blue Sky Studios.

Бионсе Ноулс, която е голям фен на екипа на Blue Sky Studios, казва: „Аниматорите основават голяма част от работата си на кадри с актьорите, докато те записват репликите, така че изражения на лицето и езика на тялото да станат част от героите. Много е трудно дори да кажа, че това е анимация, защото всичко изглежда толкова реалистично. Винаги съм мечтала да участвам в анимационен филм, така чеосъществяването на този проект е наистина вълнуващо за мен."

Друг гигант в света на музиката - композитора Дани Елфман (Оз: Великият и могъщият, Семейство Симпсън) също отдава таланта си на ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ. „Сигурен бях, че Дани ще придаде на филма подчертан реализъм и емоционалност, - казва Уедж и добавя с усмивка. - От всички досегашни продукции на Blue Sky Studios, този е най-епичен, истински голям филм."

Носителят на Оскар® (Феноменалните) звуковият дизайнер Ранди Том миксира музиката на Елфман и й придава допълнителна магия. Том записва шумовеот природата - като шепота на листата от вятъра, полета на птиците, лекия повей - и създава усещането за нещо неземно.

ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИе великолепна приказка, изпълнена с грандиозен екшън, почти реални герои, изправени срещу злодеите в решителна битка между доброто и злото.Действието предлага изключително зрелищна кулминационна конфронтация, в която горските пазители се изправят срещу Мандрйк и боганите, зада се реши съдбата на Лунни небеса. И всичко това е случва в един свят, който никога не сте виждали преди. Той се намира на една ръка разстояние от вас. Готовили сте да разкриете ТАЙНАТА НА ГОРСКИТЕ ПАЗИТЕЛИ?

 
 
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 70/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg