Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тъмната кула

СЪЗДАНИЯ И ЧУДОВИЩА - Тъмната кула / информация за филма

The Dark Tower 2017
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

СЪЗДАНИЯ И ЧУДОВИЩА

27.7.2017  |   синефиш.бг
Отговорникът по подбора на статистите във филма добавя още един пласт от разнородните герои на Кинг на заден план, изпълвайки Дикси Пиг с работници в психиатрична болница, учещите се да изглеждат като човеци Тахини и жадни за кръв вампири.

„Търсих странни, прекрасни и интересни лица със специални възможности, еклектична групичка от хора, които не бихте искали да срещнете в някоя тъмна уличка“, споделя Меримен. „Искахме да сме сигурни, че те са достатъчно страховити. Разместихме ги из снимачната площадка, за да видим къде най-добре ще се впишат“.

За визията и облика на Тахините и на Преследвачите се грижат съответно Греъм Прес и Клинтън Ейдън Смит. Тахините са създания с хлътнали лица, наподобяват хора, но никой не може да ги види така, както ги вижда Джейк. Прес обяснява какво е предизвикателството да съвместиш на екрана реалността и магията. „Те са подобни на животни създания, които се опитват да се впишат в нашия свят, носейки маски“. Той създава  подобни маски за поне 60 героя, поставянето на които отнема по три часа за всеки.

В своето студио за ефекти по грима Прес предлага няколко варианта за избор на Глас. „Той дойде при нас и каза: Искам това и онова, искам това прасе, искам този павиан, искам този мухъл, искам да имат или да нямат някои крайници. Затова в Дикси Пиг ще видите безглава немска овчарка, павиан с изцяло обгорено лице и прасе без очи и език“.

Клинтън Ейдън Смит разказва как е създал невероятните създания на Краля. „За да бъдеш като него, трябва да мислиш много нестандартно и да обмислиш всяка възможност, която ще е от полза за самата история. С Ник решихме да представим Краля по начин, надминаващ представите на запознатите с историята. За подобните на котки Преследвачи на Тахините първо се запитахме какви точно котки са те, каква е козината им, как се движат. Черпихме вдъхновение от голямото семейство на котките – пантери, лъвове и тигри – и се постарахме да им придадем човешки облик. Подчертахме детайлите във всеки елемент, които ще бие на очи. За създаването на козината им използвахме специален пистолет, който създаваше статично електричество, благодарение на което космите се изправяха. Специални контактни лещи и протези са добавени, за да изглеждат героите още по-истински“.

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg