Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тежка категория

ЗА БОЕВЕТЕ - Тежка категория / информация за филма

Here Comes the Boom 2012
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА БОЕВЕТЕ

26.11.2012  |   синефиш.бг

„Още от самото начало - разказва координаторът на каскадите Гарет Уорън, - Джеймс и Корачи имаха представа за това, как искат да изглеждат бойните сцени във филма. Те бяха пределно ясни: искаха да са едновременно комични и реални. Кевин взе много дейно участие в хореографията - до голяма степен той е виновникът всичко да се получи толкова добре."

Що се отнася на боевете пред камерата, Гарнър казва: „Кевин беше категоричен, че бойните сцени ще трябва да изглеждат възможно най-реалистични. Стремежът му бе зрителите да се почувстват сякаш са на мястото на публиката около ринга."

„Нашата цел беше да покажем какво е да излезеш на ринга, -казва Корачи. - Всеки е виждал по телевизионните предавания как показват бойците през различни ъгли на камерите. Исках публиката да изпита какво е в действителност да прекрачиш осмоъгълния тепих. Гарет също се запали по тази идея и прикачихме камери върху телата на самите състезатели, за да получим кадри от самия бой в близък план. Имаше невероятни попадения. Според мен никой друг филма досега не е показвал MMA боевете по този начин - страховити и забавни."

За да придаде усещането на истински битки, координаторът на каскадите Гарет Уорън се доверява на експертите. „Едно от най-важните неща, които направихме, бе привлечем помощта на истински ММА бойци, за да бъде всичко реалистично. - казва той. - Беше страхотно работим с Кевин и Франк, защото те знаеха точно какво искат за всяка битка - колко голяма, кратка или смешна да бъде.“

Създателите на филма придават реализъм на филма като си зададат въпроса Какво би бил вероятният резултат от всяка битка?. И дават за пример първия двубой: „Ние направихме тази невероятна битка, само за да получи Скот коляно в лицето. - казва Уорън. – Само едно движение и той пада на земята като чувал с картофи. Докато репетирахме, Кевин пада на земята по три или четири различни начина, както би се получило с човек, който го ритат в лицето. Изигра го напред като дъска, назад, настрани, снимахме сцената от горе и от страни... След всичко това, аз съм един от най-големите експерти в света относно последствията от удар с коляно в лицето.”

Персонажът на Джеймс участва в осем битки във филма. Във всяка една актьорът се изправя срещу истински ММА боец и всеки път създателите на филма се стремят да намерят уникално място за двубоя.

Битката, в която Скот печели първата си победа е срещу Хейл Мери и е по-скоро щастлива случайност, отколкото извоюван успех. „Той безразсъдно се нахвърля върху опонента си, - описва  Уорън. – Навежда глава и удря юмрук, влагайки цялата си сила и се моли да уцели. В случая така и става и противника му се свлича. Тази идея е на Кевин, който е виждал такъв удар преди години в ММА двубой и оттогава си мечтае нещо подобно да му се случи. Затова и го вмъква в сценария."
Все пак за да бъде реална една битка на екрана не е необходимо тя да бъде истинска, а само да изглежда така. „Един от най-важните неща по време на снимките бе да не би някой случайно да се нарани, - споделя Уорън. - Когато участвате в истински бой и ви ударят силно, вратът се напряга и главата се накланя от удара. Ние трябваше да създадем илюзията, че героите наистина се бият и изпитват физическа болка. Тук не става дума за актьорско майсторство, а по-скоро за физическа подготовка, движение на тялото и хореография. Смятам, че нещата се получиха истински и публиката ще усети атмосферата на ринга и ще се почувстват като зрители на истински MMA боеве."


 
 
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Велин Манов
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 40/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg