Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Фантастичната четворка

ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФИЛМА - Фантастичната четворка / информация за филма

The Fantastic Four 2015
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФИЛМА

06.8.2015  |   синефиш.бг
Преди ерата на повсеместния интернет, много начинаещи млади режисьори стартират кариерата си с музикални клипове и реклами. Но напоследък те откриха новата „Направи си сам" (DIY) школа за кратки клипове в платформи като YouTube и Vine.

През 2007 г. един начинаещ млад режисьор от Лос Анджелис - Джош Транк създава 85-секундно видео, вдъхновено от „Междузвездни войни" - "Stabbing at Leia’s ", която се превръща в интернет сензация и събира милиони гледания само за няколко седмици.

Интелигентността и реализмът на видеото привличат вниманието на шефовете на Twentieth Century Fox. Студиото наема Транк да направи своя режисьорски дебют в игралното кино с „Хроники" - увлекателна история за трима млади мъже, които откриват мистериозна подземна сила, дарявайки ги с изключителни възможности, но и постепенно засилвайки тъмните им страни. Филмът става боксофис сензация и е високо оценен от критиката заради неговите реализъм, уникален тон и стил.
По същото време Fox отново се насочва към Фантастичната четворка. Сходните теми за супергероите, показани от Транк в „Хроники", и привързаността му към класическите Marvel комикси, подсказват на ръководителите на студиото, че разполагат с перфектния избор за режисьор, който да представи вълнуваща нова визия на четворката.

Транк е част от едно поколение, което израства с комикси и филмови адаптации, които притежават заинтригуващ мрачен тон, което също вдъхновява концепцията му за новата Фантастична четворка. Той споделя: „За мен бе много важно да гледам на филма като фен. Исках също така да покажа произхода на четворката от детство, преди да се превърнат в екип. И се опитах да го направя реалистично, емоционално и достоверно. Във филма техните сили са аналогични с комикса, но вместо уникални способности, за тях те са предизвикателства, които им пречат да се върнат отново в обществото."

След присъединяването на Транк към продукцията, Twentieth Century Fox се обръща към Саймън Кинбърг да напише сценария. След филми като „Х-Мен: Първа вълна" през 2010 г. и „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще" през 2014 г., продуцентите са сигурни, че това е идеалният човек, който ще се сработи с Транк.
Кинбърг разказва: „Джош имаше ясна визия за тона и темпото на филма по начин, който го направи различен от предишните филми и от всякакви филми в този жанр. Заръката на Джош бе да се създаде обоснована, реалистична история за порастването и съзряването."

Транк добавя, че това, което винаги е харесвал у Фантастичната четворка е, че те никога не са били наистина супергерои. „Те са изследователи авантюристи, - отбелязва той. - Те винаги отиват на опасни места, на други планети или в други измерения. Много от техните битки са символичен израз на борбите, че всеки млад човек води в процеса на порастването."

Кинбърг казва, въпреки че Транк е с десет години по-млад, двамата споделят много любими кинозаглавия, включително „Извънземното", „Близки срещи", „Междузвездни войни" и „Терминатор". Това безспорно помага при намирането на общ тона на филма и решението за по-практичен подход към заснемането на сцените, вместо напълно да се разчита на специалните ефекти.

Кинбърг представя в сценария трансформацията на четворка не като невероятна способност, а като загуба на контрол над телата им. „Исках да покажа как истински хора изведнъж преживяват шокиращи физически промени, - обяснява той. – Те се трансформират физически, и това засяга всеки аспект от живота им."
„Едно от основните нещо, което за мен бе важно да запазя както е в оригиналния комикс бе идеята, че групата е истинско семейство, - отбелязва Кинбърг. - Причината поредицата да остане на върха на славата толкова много години е неговата фамилна динамика. Това е същността, която взех от източника, заедно със забавлението, приключението и оптимизма."

„Това е и основното послание на ФАНТАСТИЧНАТА ЧЕТВОРКА. - обяснява Транк, - Че когато сме заедно можем да преминем през всичко. Може да преодолеем всичко, на което ни подлага живота, и да оцелеем, стига да останем един до друг."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg