Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Палавата класна

За филма - Палавата класна / информация за филма

Bad Teacher 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За филма

14.6.2011  |   синефиш.бг
„Елизабет не е учител, защото е благородна професия. За нея това е просто работа – необходимост. Трябва й за да си плаща наема.”, обяснява Камерън Диаз, която изпълнява ролята на учителката, която придава ново значение на образователния процес във филма. „Всъщност, тя е изцяло мотивирана от това, да намери начин да не й се налага да преподава никога вече.”

„Елизабет не е лош човек, тя просто няма морални ценности.”, казва Касдън като описва героинята на Диаз.

„Тя не е войнстващо зла – тя приема че е над всичко.”, обяснява Диаз. „Тя не желае да преподава, нито пък иска децата да научат каквото и да било. Дори когато разбира, че ще получи бонус, ако децата се представят добре на държавния изпит, тя не се стреми да стане по-добър учител, интересуват я единствено оценките. Харесва ми че тя изобщо не се променя.”

Действително, всичко при Елизабет е посветено на Елизабет. Всичко което прави има за задача да я приближи до целта й да не се налага повече да бъде учител, дори ако трябва да ограби парите от организираната автомивка на седмокласниците. „Елизабет не си пада по усърдната работа, но знае как да постигне нещо, а и нея самата си я бива.”, казва Диаз. „Тя се появява на автомивката в шорти и високи токчета, със завързана риза над пъпа, за да мие колите на родителите. За нея всичко е просто – трябва да подготви пътя си към позицията на отговорник за автомивката и да вземе своя дял от приходите.” 

„Камерън е единствената актриса в света, която може да се справи с това, защото не мога да се сетя за друга, която да е толкова смешна и едновременно секси. Тя е истински забавна в тази сцена.”

След като Елизабет е изоставена, тя хвърля око на богат и красив заместник, богатия наследник Скот Делакорте (Джъстин Тимбърлейк). Когато Скот започва да се влюбва в перфектната учителка, по нейните думи, Ейми Скуиръл (Луси Пънч), ревността и отмъстителната природа на Елизабет се включват на пълни обороти.
„По сценарий, Скот е много, много мил.”, казва Тимбърлейк. „Той изглежда като всеки богаташ със синя кръв и изобщо не е агресивен. В действителност е истински забавно да играеш тази роля, защото колкото по-дребнави стават героините на Луси и Камерън, толкова по-объркан става той.”

Тимбърлейк споделя, че със сценаристите на снимачната площадка и режисьор, насърчаващ сътрудничеството, „Палавата класна” представлява прекрасно изживяване. „Ролята, по сценарий е истински забавна. По-късно, всеки път когато заснемахме дадена сцена, Джейк проявяваше усета си като добавяше нови щрихи. Сценаристите пишеха различни забавни варианти на диалога. Всичко това допринесе героят да става все по-характерен, и според мен, все по-забавен.”
„Харесва ми когато комедията е изградена върху герой, вместо върху остроумните реплики”, казва той. „Емоционалните моменти в драмата се дължат на това, че зрителят е проследил развитието на героя и това има определен смисъл за него. В комедията е същото – ако следиш героя става още по-забавно.”

Тимбърлейк, който е постигнал много като изпълнител и автор на песни, пародира собствената с личност в „Палавата класна”. „Скот е помолен да се присъедини към училищната група Period 5.”, обяснява той. „Скот е любимецът на всички – човекът, на когото всички учители искат да приличат учениците им – така че те го канят за член. Лий и Джийн смятаха, че ще бъде много забавно ако напишем истинска песен за Ейми. Искахме да видим колко зле може да се получи.”, разказва Тимбърлейк.
Вдъхновен от разцъфващата му любовна история с Ейми Скуиръл, Скот написва наистина ужасната песен: „Simpatico". „Седнахме в караваната на Джъстин и докато той свиреше на китара, ние написахме текста – беше невероятно преживяване.”, разказва Айзенбърг. „Разбира се „Simpatico" е най-ужасната песен, създавана някога. Джъстин пее със странен фалцет и гледа към ръцете си, докато свири акордите – във филма Джъстин наистина изглежда сякаш току-що се е научил да свири на китара.”

Противоположността на Диаз във филма е съседката й от отсрещната стая, Ейми Скуиръл, в ролята Луси Пънч. „Ейми е съвестна, добронамерена и мила, но също така е като трън в петата и много досадна.”, казва Пънч. „Когато Елизабет се появява на сцената и започва не просто да се заяжда, но и опитва да й отнеме мъжа, тогава всичко се отприщва.”

„Прекарахме сума ти време в опити да измислим имена за героите.”, през смях разказва Айзенбърг. „За Ейми Скуиръл, която е истински досадна, искахме глупаво звучащо съществително. Когато се спряхме на Скуиръл , възприехме идеята да й придадем малко катеричи вид, за да подчертаем името.”
Относно външния вид на героинята, британската актриса споделя: „Наистина харесах косата й. Тя е Ейми Скуиръл – задължително трябва да е червенокоса! Също така, според мен тя трябва да изглежда различно от героинята на Камерън – те трябва да са пълни противоположности. Ейми не се интересува какво носи, стига да е удобно и практично. Носех наистина ужасно сабо! Тя е лишена абсолютно от каквато и да е суетност и разчита на самоувереността си за да се справя с всяка ситуация.”
Джейсън Сийгъл, в ролята на учителя по физкултура Ръсел Гетис, завършва любовния четириъгълник. „Ръсел е непринуден. Той се наслаждава на живота и търси други кора, с които да се забавлява. Мисля че това е причината да се разбира с Елизабет, ако тя „свали гарда.”
Как е възможно непрекъснато да е отблъскван от Елизабет и въпреки това, да опитва отново? „Не го притеснява това, че го отблъскват.”, обяснява Сийгъл. „Всъщност, има известна доза сигурност в това да флиртуваш с момиче, което не ти дава надежди, от самото начало – нищо не рискуваш. Жените непрекъснато му отказват, той има нужда от една, която да каже „да”.

„Джейсън е смешен, но играе ролята на единствения нормален човек във филма.”, обяснява Айзенбърг. „Той може да разобличава Елизабет и реагира, когато Ейми казва нещо нелепо. Той прави филма по-земен.”

Филис Смит прави забележителна роля като учител.  За да пресъздаде образа на Лин, Смит се връща към една от първите си роли. „Когато бях в гимназията – преди много време – имах много малка роля в театралния кръжок. Ролята ми се състоеше от няколко скромни реплики – „Незнам.”, „Предполагам”, „Щом казваш”, „Нещо такова”. Спомних си всичко това, когато разлистих сценария и Лин оживя от страниците. Когато изрекох репликата: „Искаш ли да си вземем нещо за обяд?”, гласът ми затрепери и изграждането на героинята започна от там.”
Смит притежава известни учителски умения. „Имам диплома за начален преподавател.”, споделя тя. „Не съм се възползвала от образованието си от дълго време. Родителите ми твърдяха, че ще ми е необходима като резервен вариант, когато ще ми трябва истинска работа. Известно време преподавах на първи клас. Също така съм правоспособен инструктор по танци за малки деца, но отдавна не съм практикувала.”   

„Не бяхме предвидили ролята изрично за Филис”, разказва Айзенбърг. „Когато се появи, тя пасна точно. Беше страхотно, че се присъедини към екипа. Тя е способна да изговаря репликите си сякаш е уплашена или нервна, сякаш се извинява, че говори. Да я видиш как следва Камерън, опитвайки се да не изостава, според мен, е смешно.”

Актьорският състав се допълва от Джон Майкъл Хигинс, който изпълнява ролята на училищния директор Уоли Снър. „Уоли е добър в работата си, любознателен, мил и пренебрегван от всички.”, разказва Хигинс. „Той прави всичко както трябва и не е възнаграден за това, по какъвто и да е начин. Не му стига това, а и трябва живее с името Уоли Снър. Как да преодолееш такова нещо?”

Томас Ленън изпълнява ролята на Карл Халаби „Той е изнервеният главен администратор на стандартизирания тест, така че за Елизабет, той е единственото препятствие пред новата й телесна придобивка.”, обяснява Ленън. „След като разбира за бонуса, предназначен за учителя, чиито ученици постигнат най-висок резултат, тя е готова да направи всичко за да се добере до парите.”

 
 
[+] cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Cinefish.bg
[+] kinopassion
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
kinopassion
[+] movies.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Антон Терзиев
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Ивайло Петков
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Нова телевизия
[+] Yantk.blogspot
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Траян Коянков
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 64/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg