Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Карибски пирати: В непознати води

Любопитни факти за продукцията - Карибски пирати: В непознати води / информация за филма

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Любопитни факти за продукцията

16.5.2011  |   синефиш.бг
• В "Карибски пирати: В непознати води" Джони Деп пресъздава отново легендарната си роля на Джак Спароу в най-голямото му приключение - търсенето на митичния Извор на младостта.

• "Карибски пирати: В непознати води" е продуциран от Джери Брукхаймър, продуцент и на предишните три филма от поредицата "Карибски пирати", а режисьор е Роб Маршал, придобил слава с филмите "Чикаго" и "Мемоарите на една гейша".

• "Карибски пирати: В непознати води" е първият филм от поредицата "Карибски пирати", сниман  в дигитален 3D формат на Дисни и първият изцяло игрален филм в натура, заснет с Red 3D камери.

• Нови герои допринасят за забавното звучене на съвършено новия сюжет на "Карибски пирати: В непознати води":  Черната брада /Иън Макшейн/, типичният пират негодник; Анджелика /Пенелопе Круз/, мошеничка от миналото на Джак Спароу; Сирена /Астрид Берже-Фрисби/, мистичната русалка; и Филип /Сам Клафлин/, младият загадъчен мисионер.

• Испанската актриса Пенелопе Круз, която играе Анджелика, е достойна екранна партньорка за пират и представя героиня, която не отстъпва по авантюризъм, хитрост и находчивост на капитан Джак Спароу, с когото я свързва колоритно минало.

• Легендарният страховит пират Черната брада оживява на екрана в "Карибски пирати: В непознати води" в изпълнение на всестранно надарения актьор Иън Макшейн, известен с ролята си в "Дедуд" за която е удостоен със Златен глобус.

• За четвърти път Джефри Ръш пресъздава ролята на капитан Хектор Барбоса в "Карибски пирати: В непознати води". Барбоса, противникът на Джак Спароу, е умел със сабята и безкомпромисен пират, който вижда себе си като човек на честта въпреки занятието си. До последния филм в поредицата "На края на света" малкото име на Барбоса - Хектор - не е произнасяно от никого от героите.

• Макар да е известна актриса във Франция, Астрид Берже-Фрисби прави американския си дебют с "Карибски пирати: В непознати води" в ролята на мистичната русалка Сирена.

• Въпреки че прекарва повече от два месеца на Хаваите, на Астрид Берже-Фрисби не й е разрешено да се забавлява на плажа в почивните дни, тъй като ролята й на русалката Сирена я задължава да поддържа блед тен.

• Сам Клафлин, който играе младия мисионер Филип, е от Великобритания и е учил в Лондонската академия за музика и драматично изкуство.

• Кийт Ричардс се завръща в малката знакова роля на капитан Тийг, бащата на Джак Спароу в четвъртия филм от поредицата "Карибски пирати".

• Австралийката Джема Уорд, която играе Тамара, една от осемте русалки в "Карибски пирати: В непознати води", става модел на 14-годишна възраст и вече се е появявала над 20 пъти на корицата на "Воуг".

• Сърфистът от световна класа Тамайо Пери е един от шестимата хавайци от екипажа на "Отмъщението на кралица Ана", подбрани от режисьора Роб Маршал. Но това не е първият допир на Тамайо Пери със студията Уолт Дисни. Той е сърфиращият дубльор и един от конкурентите на главния герой във филма на тази студия от 1999 г. "Джони Цунамито".

• Макар Юки Мацуяки да е първият японски актьор, който играе пират в поредицата "Карибски пирати", той не е първият от страната си, който играе пират в игрален филм на Уолт Дисни Пикчърс. Тази чест принадлежи на Сесюе Хаякава, който играе вожд на пиратска банда, нападаща героите в "Швейцарското семейство Робинсън" от 1960 г.

• В "Карибски пирати: В непознати води" художникът Джон Майър за пети път си сътрудничи с режисьора Роб Маршал. Майр е удостоен с Оскар за работата си във филмите "Чикаго" и "Мемоарите на една гейша".

• "Карибски пирати: В непознати води", както подхожда на един пиратски филм, е заснет на пет различни острова: Кауаи, Оаху, Пуерто Рико, Паломинито /малко островче край източното крайбрежие/ и, въпреки отявлено нетропическата й природа, Великобритания.

• "Карибски пирати: В непознати води" е най-големият филм, сниман някога в Олд Ройъл Нейвъл Колидж в Гринуич, като във филма са показани повече кадри от комплекса, отколкото във всяка предишна продукция.

• В Англия снимки за "Карибски пирати: В непознати води" са правени на три важни исторически места: Олд Ройъл Нейвъл Колидж в Гринуич, двореца Хамптън Корт и Мидъл Темпъл в Сити.

• При снимките в обширната Национална тропическа ботаническа градина в Кауаи, както и в хотел "Коко Палмс" в Уаилуа, големите разстояния между базовия лагер и местата на нощните снимки са маркирани от местните власти по хавайски маниер - с факли по протежение на пътеките.

• При снимките в гъстата кокосова горичка в прочутия, но сега западнал хотел "Коко Палмс" в Уаилуа - където Елвис някога е пял "Блу Хаваи" за едноименния филм - са обрани 773 кокосови палми, за да не падат тежките плодове по главите на актьорите и хората от снимачния екип. Обраните кокосови плодове са предоставени изцяло на  местните хора.

• Напълно функциониращият кораб "Отмъщението на кралица Ана" е първият исторически плавателен съд, представен в поредицата "Карибски пирати".

• Изворът на младостта, митичен извор, за чиито води се говори, че връщат младостта на всеки, пил от тях, е обект на напрегнато, но напразно издирване от страна на испанския изследовател Понсе де Леон през 16-ти век. Сега на Джак Спароу е дадено да открие вълшебния извор в "Карибски пирати: В непознати води". Въпреки това в павилиона на "Карибски пирати" в Дисниленд, Калифорния е отдадена почит на Понсе де Лион с присъствието на негова фигура там.

• В средата на януари 2011 г. бе съобщено, че група археолози са открили фрагменти от сабята на Черната брада при разкопки на флагманския му кораб "Отмъщението на кралица Ана" край бреговете на Северна Каролина /където той е заседнал на сушата през 18 век/. Може би това е истинската Сабя на Тритон.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Cinefish.bg
[+] kinopassion
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
100/100
 
kinopassion
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Велин Манов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Дринов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Ивайло Петков
[+] Strangera.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Мартин Тонев
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 72/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg