Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Тайният живот на Уолтър Мити

Момичето мечта на Мити - Тайният живот на Уолтър Мити / информация за филма

The Secret Life of Walter Mitty 2013
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Момичето мечта на Мити

11.12.2013  |   синефиш.бг
Докато Уолтър Мити преосмисля проблемите с неговия профил в eHarmony, романтичните му мечти са насочени към колежката му от счетоводството - Черил, която той често преобразява в обекта на героичните си спасявания и приключения.

Стилър вижда тази роля не като източник на комедийни ситуации, а по-скоро като основен катализатор за пътуването на Мити. „Незначителната връзка на Уолтър с Черил се превръща в тласъка, който го бута от мечтите в реалността", - обяснява той.

За целта той търси актриса, която може с лекота да прескача от образа на самотна майка, уплашена да не загуби работата си, във всекидневния свят към драматично-романтичния образ от мечтите на Уолтър и обратно, без изобщо да губи ритъм и същност. За да успеят да покажат всичко това , а също и да създадат нарастващата агония на привличане, създателите на филма се спират на една от най-интригуващите съвременни комедийни актриси: Кристен Уиг.

Стилър си представя нея в този образ от самото начало: „Кристен е жена, с която много лесно можеш да се свържеш, - коментира той. - Тя е толкова реална и така естествено смешно, че много исках да я видя в тази нетипична комедия. Нейната личност е симпатична и сърдечна, че аз почувствах как незабавно може да въздейства на публиката по най-правилния начин, понеже тя и Мити в действителност вървят ръка за ръка."

Уиг казва, че първоначалните разговори със Стилър са ключови, за да бъде спечелена за проекта: „Сценарият бе абсолютно прекрасен, но това не бе решаващо, защото има толкова много начини да се тълкуват история като тази. - отбелязва тя. - Така че разговорите ни бяха наистина важни за мен. Усетих, че това, което Бен искаше да направя с Уолтър Мити е много интересна гледна точка. Допадна ми, че той иска да се възползва от класическата история като я модернизира по един забавен начин, и наистина да докосне всички аспекти от нашия модерен живот."

И продължава: „Това е една от онези истории, които ви кара да чувствате, че навън има един голям нов свят само за вас, и той ви очаква. Ако има неща в живота, което наистина искате да направите, независимо дали това е да се свържете със семейството си или да пътувате по света, знайте че си струва да опитате и го направете."

Уиг особено се наслаждава на сцените, когато героинята й се пренася в мечтите на Мити, защото те винаги я отвеждат на нови места и все по-вълнуващи сценарии. „Хареса ми тази поредица от фантазии, - казва тя. - В един от първите си блянове Уолтър се втурва в горяща сграда и спасява моето трикрако куче. Никога досега не съм снимала сцена с големи експлозии и пожари - и това беше наистина вълнуващо за мен като актьор".

Уиг казва, че вълнението е непрекъснато подклаждано от Стилър, без значение от сцената. „Аз наистина не знам как Бен успя да направи толкова много по целия проект, - разсъждава тя. - Той бе силно ангажиран с всеки един аспект на филма, като продуцент, режисьор и след това излизаше пред камерата и снимаше сцена. За мен бе изключително вдъхновяващо да го гледам и усетих колко много съм научила от него."

Уиг е особено впечатлена от начина, по който Стилър пресъздава Мити. „Неговият Уолтър е човек, който наистина има глас - просто още не знае как точно да го използва. Бен внася толкова много сърдечност в образа, че просто ми се иска да го прегърна и да набия всеки, който се държи гадно с него."

 
 

Снимки

 

Сине Гранд Сине Гранд Cine Grand Bulgaria
Опасни шматки Опасни шматки Opasni shmatki
Заешка Академия Заешка Академия Rabbit Academy: Mission Eggpossible



 
Cinefish.bg Cinefish.bg