Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Sucker Punch: Измислен свят

Музиката на „Sucker Punch: Измислен свят” - Sucker Punch: Измислен свят / информация за филма

Sucker Punch 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Музиката на „Sucker Punch: Измислен свят”

21.3.2011  |   синефиш.бг

Връзката между реалност и фантазии в живота на Бейбидол се осъществява посредством музиката, която мадам/д-р Горски пуска на момичетата. Изключително важно е във всяка сцена музиката да предава по най-добрия начин конкретната атмосфера и настроение. За да постигне този резултат Зак Снайдер си сътрудничи с Тайлър Бейтс и Мариус де Врийс.

„Един от най-въздействащите и важни компоненти в киното е именно музиката,” казва Снайдер. „А тъй като Бейбидол попада в измисления свят чрез танците, то в нашия филм музиката беше от още по-голямо значение.”

„Sucker Punch: Измислян свят е почти като сън наяве, изпълнен с идеи за бягство и надежда, както и изкупление чрез света на фантазиите,” споделя де Врийс, който работи за пръв път със Снайдер. „Музиката трябваше да отговаря на тези теми. Често Зак искаше да използваме песни вместо чисти композиции, тъй като текстовете отразяват умственото състояние на Бейбидол. Беше изключително забавно предизвикателство да откриеш точната песен.”

Бейтс, де Врийс и Снайдер търсят песни, които съчетават в себе си мелодията на традиционната филмова музика, като в същото време са добре разпознаваеми и носят необходимото послание. „Sweet Dreams (Are Made of This)” получава по-меланхоличен аранжимент в изпълнението на Емили Браунинг, която изпълнява още 2 песни във филма.

„Изпълненията на Емили, чрез които тя прави своеобразен коментар за действията и душевното състояние на героинята си, придадоха допълнителна дълбочина и свързаха картина и музика по начин, който иначе нямаше как да откроим толкова добре,” обяснява де Врийс.

За да се възползва от времето между заснемането на отделните сцени, де Врийс домъква апаратура за запис на снимачната площадка и успява да намери закътано местенце, в което да работи с Емили по нейните песни. Използвайки едно изстрадало и неакордирано пиано, което намира във филмовото студио, де Врийс успява да запише началото на песента „Asleep” заедно с актрисата и в крайна сметка именно този запис остава в крайния вариант на филма.

„Още докато ни обясняваше историята, описана във филма, Зак отдели много време на песента „White Rabbit”, която задължително трябваше да бъде включена в саундтрака,” спомня си Бейтс, който записва китарните партии към тази композиция. „Имах достатъчно време да помисля как песента може да сработи най-добре към конкретната сцена от филма и постепенно да ни пренесе от мислите на Бейбидол към света на фантазиите. В нашата версия „White Rabbit” започва много ефирно и постепенно набира сила, за да маркира ударната мощ на картечниците, с които момичетата боравят, превръщайки се в епично изпълнение за цял симфоничен оркестър.”

В допълнение Снайдер и двамата композитори използват редица класически рок хитове като „Search And Destroy”, както и „I Want It All” и „We Will Rock You” на Queen.

„Всичко, на което се спряхме, има основната цел да подкрепя случващото се на екрана и темите, които Зак разглежда в своята история,” обобщава Бейтс.

„Музиката е изключителен начин за изразяване на потискани емоции,” казва Дебора Снайдер. „Мариус и Тайлър успяха да привнесат именно усещането, което Зак си представяше от самото начало.”

„Момичетата в нашия филм са убийствени, така че и саундтракът трябваше да е убийствен,” въодушевено заявява Снайдер. „Исках всеки аспект от историята да е изненадващ – външния вид, усещането и звукът. Мисля, че музиката в нашия филм се оказа изключително приятна изненада и спомогна за развитието на историята по неповторим начин.”


 
 
[+] cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Cinefish.bg
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Велин Манов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Дринов
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Ивайло Петков
[+] Strangera.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Мартин Тонев
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 71/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg