Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Орелът

Актьорският състав - Орелът / информация за филма

The Eagle 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорският състав

08.2.2011  |   синефиш.бг

ЧАНИНГ ТЕЙТЪМ (Maрк)
Роден в Алабама и израснал във Флорида, Чанинг Тейтъм за пръв път се появява на модната сцена на 21-годишна възраст във Vogue. Скоро вече се снима в реклами на Abercrombie & Fitch, Nautical, Gap, Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Pepsi и редица други.
Природният му чар и атлетичност привличат вниманието на режисьори и продуценти. Дебютът му в киното е през 2005 г. в Треньорът Картър на режисьора Томас Картър. Участието в автобиографичния филм на Дито Монтиел A Guide to Recognizing Your Saints му носи номинации за Independent Spirit и Gotham Award, както и специалната награда на журито на филмовия фестивал  Sundance през 2006 г.  Същата година участва в Тя е пич на Анди Фрикман с Аманда Байнс и Step Up с Джена Дюън, за която се жени през 2009 г. Следват Stop-Loss на Кимбърли Пиърс, Обществени врагове на Майкъл Ман и късометражните The Trap на Рита Уилсън и Morgan and Destiny’s Eleventeenth Date: The Zeppelin Zoo на Гордън-Левит. "Уличен бой"  с Терънс Хауърд е вторият филм на Тейтъм с режисьора Дито Монтиел, а неотдавна завършват и третия - The Son of No One. В новия филм участват Ал Пачино, Жулиет Бинош, Рей Лиота и Кейти Холмс.
Тейтъм участва заедно със Сиена Милър и Джоузеф Гордън-Левит в блокбъстъра на Стивън Сомърс G.I. Joe: Изгревът на Кобра и с Аманда Сийфрайд в друг хит, С дъх на канела на Ласе Халстрьом..

Скоро ще го видим в The Dilemma на Рон Хауърд с участието на Винс Вон, Кевин Джеймс, Дженифър Конъли и Уинона Райдър, Haywire на Стивън Содърбърг и  The Vow на Майкъл Съкси.

Заедно с Рийд Каролин Тейтъм основава своя кинокомпания, 33andOut, и възнамерява да продуцира и да играе във фантастичния епос Ion и драмата Ten Year със сценарист и режисьор Джейми Линдън.

ДЖЕЙМИ БЕЛ (Ecкa)
Още като тийнейджър Джейми Бел си спечелва световна слава с ролята си в Били Елиът на режисьора Стивън Долдри. Сред множеството награди, с които е удостоен за тази роля, са на BAFTA за най-добър актьор и British Independent Film Award за най-добър дебют.

Роденият в Северна Англия актьор се превъплъщава в Смайк във филма на Дъглас Макграт Никълъс Никълби по едноименния роман на Чарлз Дикенс. Следват Undertow на Дейвид Гордън Грийн, Скъпа Уенди на Томас Винтеберг, Кинг Конг на Питър Джаксън и Знамената на бащите ни на Клинт Истууд. Сред другите му филми са Hallam Foe на Дейвид Макензи, за който е номиниран за British Independent Film Award и BAFTA за най-добър актьор, The Chumscrubber на Ари Посин; Телепорт на Дъг Лиман и Съпротива на Едуард Зуик. Неотдавна приключва работата си по Джейн Еър на Кари Фукунада, който ще бъде показан през пролетта на 2011 г.
Предстои да го видим в The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn на Стивън Спилбърг, заснет в 3D формат. В момента работи по The Retreat на Карл Тибет и Man on a Ledge на Асгър Лет.

ДОНАЛД СЪДЪРЛАНД (Чичо Аквила)
Актьорската кариера на Доналд Съдърланд включва около сто и тридесет филма.
Сред тях са такива класически хитове като Мръсната дузина на Робърт Олдрич,
Военно-полева болница на Робърт Олтман, Клут на Алън Пакула с Джейн Фонда, Не поглеждай на Никълъс Роуг, Денят на скакалеца на Джон Шлезинджър, 1900 на Бернардо Бертолучи, Казанова на Федерико Фелини, Обикновени хора на Робърт Редфорд, JFK на Оливър Стоун, Кръвни връзки на Клод Шаброл, Вик от камък  на Вернер Херцог и Героите на Кели  на Брайън Хътън.
Други филми с участието на Доналд Съдърланд са Алекс в Страната на чудесата на Пол Мазурски, Нашествието на крадци на тела на Филип Кауфман, National Lampoon’s Animal House на Джон Ландис, Start the Revolution Without Me на Бъд Йоркин, Обратна тяга на Рон Хауърд, Орелът кацна на Джон Стърджис, Шест степени на разделение на Фред Шепизи, Разкриване на Бари Левинсън, Време да убиваш на Джоуел Шумахер, Cтудена планина на Антъни Мингела и Гордост и предразсъдъци на Джо Райт.
Предстои да го видим в The Man on the Train на Мери Макгукейн с участието на Лари Мълън Младши от U2, The Mechanic на Саймън Уест с Джейсън Стейтъм и Бен Фостър и Horrible Bosses на Сет Гордън с Колин Фарел.
Доналд Съдърланд е носител на Еми и Златен глобус за ролята си в Гражданинът Хикс на Крис Джеролмо и на втори Златен глобус за Path to War на Джон Франкенхаймър.

MAРК СТРОНГ (Гуерн)
Един от най-харизматичните актьори днес, Марк Стронг, скоро ще се появи в редица филми, сред които The Way Back на Питър Уиър с Колин Фарел и Ед Харис, The Guard на Джон Майкъл Макдона с Брендън Глийсън и Дон Чийдъл, John Carter of Mars на Андрю Стантън с Тейлър Кич, Саманта Мортън и Уилем Дефо, Black Thirst на Жан-Жак Ано с Тахар Рахим и Green Lantern на Мартин Кембъл с Райън Рейнолдс.

През последните години зрителите са го виждали във филмите на Гай Ричи Шерлок Холмс, RocknRolla и Револвер; в Робин Худ и Мрежа от лъжи на Ридли Скот и Kick-Ass – Шут в г*за и Звезден прах на Матю Вон.
Сред другите му филми са Младата Виктория на Жан-Марк Вале с Емили Блънт, Endgame на Пит Травис; Good на Висенте Аморим с Виго Мортенсен; Проектът Sunshine на Дани Бойл; Сириана на Стивън Гейгън; Oливър Туист на Роман Полански; Тристан и Изолда на Кевин Рейнолдс; Всичко за любовта на Томас Винтерберг; Хотел на Майк Фиджис; Fever Pitch на Дейвид Евънс; Sunshine (1999) на Ищван Сабо и Miss Pettigrew Lives for a Day на Бхарат Налури.
Марк Стронг е и популярен телевизионен актьор, познат на зрителите най-вече с ролята си на детектив Лари Хол в сериала Prime Suspect.

TAХАР РАХИМ (Тюленовия принц)
Taхар Рахим е роден в Белфор, в Североизточна Франция. Учи в спортния университет в Страсбург, а след това следва информационни технологии в Марсилския университет в продължение на година, докато в крайна сметка се ориентира към киното и завършва киноизкуство в университета в Монпелие.
През 2005 г. участва в нискобюджетния документален филм Tahar l’etudiant [Taхар студентът], след което заминава за Париж, решен да се отдаде на актьорска кариера.
Първият кинофилм на Рахим е Àl’intérieur [Отвътре] на режисьорите Александър Бустийо и Жулиен Мори с участието на Беатрис Дал. След него участва в минисериала La commune.
Участието му в Пророк на Жак Одиар, представен на кинофестивала в Кан през 2009 г., му носи международна слава. Филмът получава голямата награда на фестивала в Кан и е номиниран за „Оскар” и Златен глобус за най-добър чуждоезичен филм. За него Рахим е удостоен с два Сезара и Европейска филмова награда за най-добър актьор.
Предстои публиката да го види в Chienne [Кучка] на Лу Йе; Free Men на Исмаел Феруки; Nos enfants [Нашите деца] на Жоашим Лафос и епоса на Жан-Жак Ано Black Thirst с Антонио Бандерас и Фрида Пинто.

ДЕНИС O’ХЕЪР (Луторий)
Денис О’Хеър се изявява еднакво добре както в киното, така и в театъра и телевизията.
Сред филмите, в които е участвал, са Предложението на Ан Флечър, Майкъл Клейтън и Двуличие на Toни Гилрой, Подмяната на Клинт Истууд, Могъщо сърце на Майкъл Уинтърботъм, Острие на мрака на Мартин Кембъл, Карантина на Джон Ерик Доудъл, Майка под наем на Майкъл Маккълърс, Гардън Стейт на Зак Браф, Сладък и гаден на Уди Алън, 21 грама на Алехандро Гонзалес Инариту и Милк на Гас Ван Сант. Можем да го видим и в телевизионните сериали Закон и ред, От местопрестъплението: Маями и Добрата съпруга.
Удостояван е с множество награди, сред които „Тони”, Drama Desk Award, Outer Critics Circle Award, Obie Award, Lucille Lortel Award и др.


 
 
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ивайло Петков
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 70/100

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg