Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Пичове за пример

За продукцията - Пичове за пример / информация за филма

Role Models 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За продукцията

30.12.2008  |   синефиш.бг
Когато продуцентите Мери Перънт и Скот Стубър решават да потърсят нов проект за филм, който да попълни богатата колекция от комедийни хитове на компанията им (Раздялата, Аз, ти и Дюпри), попадат на историята на сценаристите Тимъти Даулинг и Уилям Блейк Херън за двама мъже, които отказват да пораснат, докато не са принудени да се грижат за две момчета, нуждаещи се от техните неповторими напътствия. Те предлагат проекта на продуцента Люк Грийнфилд, но ще трябва да изчакат докато режисьорът Дейвид Уейн и актьорите Пол Ръд и Шон Уилям Скот се съгласят да участват.
Продуцентите се познават отпреди с двамата актьори, с които са работили съвместно по филмите Американски пай и 40 годишен девственик. Перънт си припомня, „Идеята на Пичове за пример бе чудесна и идеално пасваше на двамата актьори. Разполагахме с четири корено различни герои, които са взаимно обвързани против волята си и дори не подозират колко много ще се променят взаимно.”
Стубър признава, че това, което го привлякло към проекта са Ръд и Скот и тяхното допълващо се чувство за хумор и противоположния им комедиен стил. Докато образите на Скот са познати на публиката с нецензурния си гегове и скандално поведение, то ролите на Ръд са предимно на прями мъже със язвително поведение и точно премерен сарказъм.

Продуцентът казва: „Когато бяхме в Universal, Мери и аз работехме по Американски пай с Шон и по 40 годишен девственик с Пол; бяхме големи почитатели и на двамата. Сценарият за този филм представя невероятната възможност да ги съберем заедно в един филм. Почувствахме, че ще се получи истинска комедия.”

След като Ръд и Скот дават съгласието си за участие във филма, продуцентският екип започва да търси човек, който да преработи сценария и да го адаптира към двамата по най-подходящия начин. Ръд, заедно с комедийният изпълнител Кен Марино и режисьорът Уейн се заемат със задачата да развият историята за двама недозрели търговци на енергийни напитки, които по природа са абсолютни противоположности, но по душа са най-добри приятели. Дани е скептичен и постоянно намусен, докато Уилър обича мацките и купоните… по дяволите отговорностите. 

Ръд разяснява процеса: „Прочетох сценария и си помислих, че идеята е много забавна и има страхотен потенциал. По време на работата тя бе написвана и пренаписвана. Работил съм и преди с Дейвид Уейн и Кен Марино и ми допада тяхното чувство за хумор. Затова се съгласих, когато продуцентите ми предложиха задачата. Така Дейвид се зае с режисурата и се присъедини към мен и Кен по работата върху сценария. Смятам, че стана добре, че двамата герои са толкова различни един от друг”

Писателският екип развива образа на Дани като човек, който е достигнал онзи момент в живота си, когато просто изтрещява от работа. „Той просто не издържа повече. – обяснява Ръд. – Ежедневната монотонност просто го съсипва. Той става претенциозен и мрази всички, но всъщност най-много ненавижда самия себе си. ”
Перънт обяснява избора останалите членове на екипа: „Имахме нужда да открием останалите образи и да ги присъединим към героите на Шон и Ръд. Дейвид Уейн, Пол Ръд и Кен Марино имаха много свежи идеи за останалите образи и как да ги направим достоверни. Те са много характерни и ексцентрични, и надявам се запомнящи се. Можем да открием елементи от себе си във всеки един герой.”

Това, което най-силно привлича Шон Уилям Скот към комедията е другарството между Дани и Уилър по пътя им към психологично израстване. „Моят герой има наистина интересни отношения с Дани. – разказва Скот. – Те на са типичните „най-добри приятели”. Те не излизат заедно и нямат общи интереси, но въпреки това са много близки.”

Скот е нетърпелив да работи с режисьора Уейн за първи път и споделя: „Дейвид е невероятен режисьор. Той умее да създава приятна атмосфера и дава шанс на всеки да опита нещо ново. Може и да сбъркаш, но понякога се получават не грешки, а истински страхотни моменти от филма.”

Продуцентите са силно впечатлени от израстването на Скот като комедиен актьор от времето на първия Американски пай. Енергичният му стил си пасва добре с хапливите забележки на Ръд. „Шон знаеше кога Ръд ще се обърне към него и бе готов. – разказва Стубър. – Честно казано, някои от най-добрите моменти бяха когато те двамата просто си подхвърляха реплики. Оказа се че имат доста добър ритъм на снимачната площадка.”

Създателят на черната комедия The Ten и култовия Wet Hot American Summer, режисьорът Дейвид Уейн, е работил и преди с Пол Ръд. Той обяснява интереса си да стане част от екипа на Пичове за пример: „Когато се съгласих да бъда режисьор на проекта, Пол се зае със сценария и заедно с мен и Кен Марино започнахме работа. Според мен благодарение на предишните ни сътРъдничества и факта, че сме добри приятели, се получи хубав сценарий. Беше забавно преживяване за всички.”

Уейн тълкува избора на Скот и Ръд за главните роли: „Те са страхотен тим. Има различен комедиен образ пред публиката и героите са им пълни противоположности. Но когато се съберат заедно именно тази разлика ги прави толкова забавни.”

Идва време продуцентският екип да започне търсене на актьори за поддържащите роли, които включват вбесяваща приятелка, свръхсексуална директорка с наркотична обремененост и двама хлапаци, които ще помогнат на главните герои да пораснат... по трудния начин.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Cinefish.bg
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Владислав Апостолов
[+] в-к Дума
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Емил Дичев
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Жени Монева
[+] Позор
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Здравко Григоров, Ангел Хаджийски
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ивайло Петков
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Петя Славова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 51/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg