Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Розовата пантера 2

Актьорски състав - Розовата пантера 2 / информация за филма

Pink Panther 2 2009
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Актьорски състав

05.2.2009  |   синефиш.бг
СТИВ МАРТИН (инспектор Клузо, сценарист)
Актьор, комедиант, автор, драматург и продуцент, Стив Мартин е написал сценариите и е участвал в едни от най-успешните филми в съвременната филмова история. Миналата година Мартин се появи в хитовата комедия Майка под наем. Той също e изпълнителен продуцент и сценарист на драмата Traitor.

През 2007, Мартин издава две книги :  детската илюстрирана книга  Our Alphabet Book и своята автобиография, наречена Born Standing Up.

През февруари 2006, Мартин участва в „Розовата пантера” в ролята на инспектор Клузо, герой популяризиран от Пътър Селърс. Един филм с участието на Бейонсе Ноулс и Кевин Клайн който отново събра Мартин с продуцента Шоун Леви.
През 2003 г. Мартин се снима заедно с Куин Латифа в един от най-успешните комедийни хитове - “Нагоре с краката”, режисиран от Адам Шанкман. Следват “Шантави рисунки: Отново в действие”, в който играе заедно с Брендан Фрейзър, Джена Елфман и цяла банда от шантави рисунки, както и в най-касовия филм в кариерата си -  “Деца на килограм”, също режисиран от Шоун Леви. В семейната комедия участват още Бони Хънт и Хилъри Дъф.  Мартин се снима и в продължението на филма, както и  в създадения по роман със същото име Shopgirl. Във филма играят Клеър Дейнс и Джейсън Шварцман, а Мартин е също така режисьор и автор на сценария.     
Наред с актьорските си превъплъщения, Мартин е и водещ на церемонните за раздаване на наградите “Оскар” през 2001 и 2003,  които имат голям положителен отзвук сред критиката.
Роден в Уако, Тексас и отраснал в Южна Каролина, Мартин става телевизионен сценарист през 60-те, като печели награда “Еми” за работата си в хитовия сериал The Smothers Brothers Comedy Hour. В края на десетилието вече изпълнява собствени скечове в клубове и по телевизията.
Наред с ролите си в прочути сериали, Мартин печели награди “Грами” за два комедийни албума, а през 2003 г. -  “Грами” за най-добър кънтри инструменталист за изпълнението си на банджо в албум за 75-тата  годишнина на Ърл Скръгс.
    Първият му късометражен филмов проект “Разсеяният келнер”, написан и изпълнен от самия него, е номиниран за “Оскар” през 1977. През 1979 Мартин започва да се снима и пише сценарии за игрални филми, появява се в ленти като “Мухльото” на Карл Райнър и комедията “Pennies from Heaven”. Следват още три продукции с режисьора Карл Райнър, както и няколко престижни филмови отличия.

През 1987 лентата му “Роксан” осигурява на Мартин радушен отзвук сред зрителите, както и още няколко отличия. Следва участие с Майкъл Кейн в комедията “От мошеник нагоре”, което е и втора среща с режисьора Франк Оз.  През 1989 актьорът се снима заедно с Мери Стийнбъргън и Даян Уийст в комедията “Parenthood” на режисьора Рон Хауърд.


През 1991 Мартин пише, участва и е изпълнителен продуцент на получилата широк отзвук романтична комедия “L.A. Story”. Следват участия в “Гранд каньон”, двете части на “Бащата на булката”, в който му партнира Даян Кийтън (за ролята си в продължението получава и номинация за “Оскар”), “Housesitter” с Голди Хоун и трилъра “The Spanish Prisoner.”

През 1999 г. се появява “Боуфингър”, сценарият отново е дело на Мартин, режисурата е на Франк Оз, а филмов партньор е Еди Мърфи. Мартин снима и още няколко ленти за същия режисьор .
Наред с филмовите си превъплъщения, актьорът е написал и няколко пиеси за театралната сцена, които също са приети много добре от зрителите и критиката.
Мартин живее в Ню Йорк и Лос Анжелис.

ЖАН РЕНО (Жилбер Потон)  е прочутият френски актьор, който бързо постигна признание сред световната публика с ролите си в блокбастърите “Невъзможна мисия” на Робърт де Палма и с участието на Том Круз, “Годзила” на Роланд Емерих, “Леон” на Люк Бесон, с участието на Натали Портман и лентата на Джон Франкенхаймър “Ронин”, в която се снима Робърт Де Ниро. 
Рено участа в „Розовата пантера” заедно със Стив Мартин и в Шифърът на Леонардо  с Том Хенкс. И двата филма пожънаха международни успехи. В момента Рено се снима в Бора Бора заедно с Винс Вон и Джон Фавро. Предстои да гледаме Рено и в Armored, с участието и на Лорънс Фишбърн който се очаква да излезе на големия екран през 2009.

Рено е сред най-уважаваните френски актъори. С превъплащението си в романтичната роля на влюбен главен готвач – гастроном, който спечелва Жулиет Бинош в  “Часова разлика”, той спечелва и американската публика.  Актьорът се снима и в “L’Empire de Loups” по бестселъра на френския писател Жан-Кристоф Гранж, автор и на романа “Пурпурните реки” - филмовата адаптация по книгата отново е с участието на Рено. 
Актьорът се е снимал още в касовата комедия “Руби и Куентин” с Жерар Депардийо;  “Гости от миналото” с Кристиан Клавие, превърнал се в най-гледаният филм при реализирането си във Франция. Продължението на лентата също е касов хит. В допълнение, Рено постига изключително успешно сътрудничество с известния френски режисьор Люк Бесон. Освен в “Леон”, актьорът се е снимал в “Последната битка”, “Метро”  с Кристоф Ламбер и  Изабел Аджани, “Голямото синьо” с Розана Аркет  и получилия голяма популярност “Никита” с Ан Парийо, “Уасаби”.
Роден в Казабланка в семейството на родители испанци, след като отбива военна си служба в Германия, Рено преследва мечтата си за актьорска кариера във Франция. Установява се да живее в Париж и се присъединява към сценичния режисьор Дидие Фламан в една пътуваща театрална трупа, с която обикаля страната. Екранният му пробив идва с филма на Коста Гаврас "Женско присъствие" през 1979 г. Сред останалите филми с негово участие се нареждат  "Ягуарът" на Франсис Вебер, "L'Operation Corned Beef" на Жан-Мари Поаре, "I Love You" (1986) на Марко Ферери, "Нашата история" на Бертран Блие, романтичната комедия "Не умирай, Розана" с Мерседес Рюл и "Френска целувка" на Лорънс Каздън, с Мег Райън и Кевин Клайн.
Рено, който знае само родния си испански език през първите 11 години от живота си, днес свободно говори  френски, италиански, английски и японски. Разделя времето си между Париж и Ню Йорк.

Алфред Молина (Пепъридж) е успял и напълно способен да се преобрази във всяка роля актъор, с над седемдесет филма, телевизионни и театрални продукции зад себе си.

Наскоро Молина приключи със снимките на Принцът на Персия, където си партнираше с Джейк Джиленхал и Бен Кинсли, както и Бурята с Хелън Мирън, Крис Купър и Джимон Хонсу. Той се изявява и в независимата продукция Nothing Like the Holidays с Джон Легуизамо и Дебра Месинг, а също и в The Little Traitor, продуциран от Лин Рот и режисиран от Мерилин Хол. Ще можем да го видим и в An Education с Ема Томпсън и Питър Сарсгард. 


ЕМИЛИ МОРТИМЪР (Никол) е участвала в редица кинопродукции, сред които са  “Lovely & Amazing”, с която пробива и постига признание.
След участието си в „Розовата пантера” Мортимър се появи в няколко успешни филма, сред които Redbelt на David Mamet, трилърът на Brad Anderson Transsiberian, трогателната комедия Lars and the Real Girl, романтичната комедия Chaos Theory и “Match Point” – първият филм на Уди Алън.
Емили Мортимър е родене в Лондон. Дъщеря е на прочутия писател Джон Мортимър и Пенелопе Глосъп.   Тя учи в едно от най-престижните училища в Лондон, а след това продължава в Оксфордският Университет, изучавайки английски и руски от 1990  до 1994.  През 2002 се омъжва за актъра Алесандро Нивола и през 2003 се ражда и първото им дете.

АЙШВАРИЯ РЕЙ (Соня) е една от най-известните Боливудски актриси. Индийката се появява на световната сцена, когато благодарение на поразяващата си красота, държание и внушителен интелект успява да спечели титлата Мис Свят през 1994. Бившата студентка по архитектура бързо се превръща в един от най-търсените модели в Индия, ставайки лице на престижна кампания на Пепси и появявайки се на страниците на списание Vogue. Не след дълго боливудските продуценти се редят на опашка да работят с Аш. Филмовият и дебют е в Iruvar (1997) на Мани Ратнам.
Aш продължава да нашумява и през 2002 в Девдас. Девдас е най-амбициозният и успешен Боливудски филм правен някога. Поради това и става първият Боливудски филм със специален скрийнинг по време на фестивала в Филмовоя Фестивал в Кан през същата година и разбива box office рекордите както в Индия така и в Съединените Американски Щати.

През 2003 Аш става първата индийска актриса в журито на филмовоя фестивал в Кан. 2004 и донася главната роля в първия и филм на английски език - Bride & Prejudice (индийска версия на “Гордост и предрасъдъци”). 2005 започва с появите и в “60 Minutes”, “The Late Show with David Letterman” и в най-гледаната в световен мащаб телевизионна програма “The Oprah Winfrey Show”. Сега тя окрасява кориците на списания като Cosmopolitan, Emirates Woman, Paris Match, Cine Blitz, America Way и America Magazine.

И през 2006 кариерата и продължава все нагоре с Mistress of Spice, Provoked, Umrao Jaan, Dhoom 2 и Guru. През 2007 актрисата играе рамо до рамо с Колин Фърт и сър Бен Кинсли в лентата на легендарния филмов режисъор Dino De Laurentiis - The Last Legion. През април 2007 Aishwarya се омъжва за актъора Abhishek Bachchan.

В момента кралицата на Болувуд е в преговори за два големи филма и е ангажирана с редица филми чак до 2010.


АНДИ ГАРСИЯ (Винченцо) е награждаван не само за актъорските си постижения, но и като продуцент, режисъор, композитор и музикант.

През 2006 Анди Гарсия поставя началото на режисьорския си дебют с Изгубеният град. Филмът, върху, който той работи цели 17 годинишни му спечелва наградите за Най-добър режисьор и Най-добър филм от Imagen Awards през 2006. 
Сред най-новите актьоркси изяви на Гарсия се нареждат City Island, New York, I Love You, La Linea, The Air I Breathe, Beverly Hills Chihuahua, Smokin’ Aces, Modigliani и Twisted.

Роден е в Хавана. Бил е само на 5, когато семейството му се мести от Куба във Флорида. Играе роли в множество театри преди да се премести в Лос Анджелис за да прави филмова кариера. Първоначално спечелва вниманието на публиката чрез 8 Million Ways to Die по-късно се появява и във филми като The Untouchables, Black Rain, Internal Affairs, Dead Again, Hero, When A Man Loves A Woman, Things to Do in Denver When You’re Dead, Night Falls on Manhattan и Desperate Measures.


ЛИЛИ ТОМЛИН
(Мисис Беренгер) една от първите американски комедийни актриси продължава да се изявява  в телевизията, театъра, множество игрални и анимационни филми. По време на изключителната си кариера Томлин печели множесто награди, в това число 6 Еми награди.
Томлин е родена в Детройт, Мичиган и отраснала в квартал на средната класа. След гимназията т    я започва да изучава медицина, но напуска универитета за да се изявява като комик в местнте кафенета.
Премества се в Ню Йорк през 1965, къдете се появява на много по-реномирани сцени. Една година по-късно дебютира и в телевизията с “The Garry Moore Show” и “The Merv Griffin Show”. Мести се в Калифорния. През  следващите няколко години тя превзема телевизионния екран с множесто комедийни шоу програми.
Филмовият и дебют е в Nashville от 1975, който и носи и наминация за най-добра второстепенна роля. Следват The Late Show (1977), Moment By Moment (1978), комедията 9 to 5 (1980), The Incredible Shrinking Woman (1981), All of Me (1984), с участието на Стив Мартин, както и Big Business (1988). 

През 2002 Томлин е част от актъорския екип на хитовия сериал „Западното крило”, където тя се превъплащава в ролята на Деби Файдерер.
 

ДЖОН КЛИЙЗ (главен инспектор Драйфус) е абсолютен новатор, както и един от най-влиятелните във филмовата индустрия. Днешната публика го познава най-добре в ролята новият Q във филма на James Bond Die Another Day, на R от The World is Not Enough или като Nearly Headless Nick в сериите на Хари Потър. Той озвучава и Крал Харолд в Шрек 2 и Шрек 3. Ролята му в телевизионния ситком ‘Уил и Грейс” му донася трета Еми ниминация. Най-новият му дебют е в във филма „Денят, в който земята спря”.
Англичанинът Клийз спечелва международна слава и множество награди с ролите си  във филми като “Monty Python’s Flying Circus,” A Fish Called Wanda, Fierce Creatures, Charlie’s Angels: Full Throttle, The Out-of-Towners, Rat Race, The Jungle Book, Mary Shelley’s Frankenstein, Silverado, Clockwise, Time Bandits и The Great Muppet Caper.
Днес в свободното си време Джон отглеждаа пилета и се опитва да спаси планетата.

 
 
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Владислав Апостолов
[+] в-к Новинар
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Николов
[+] в-к Дума
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Емил Дичев
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Жени Монева
[+] Позор
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Здравко Григоров, Ангел Хаджийски
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Ивайло Петков
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Нова телевизия
[+] Programata.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Таня Трендафилова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
30/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 41/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg