Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Max Payne

За кинодейците - Max Payne / информация за филма

Max Payne 2008
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

За кинодейците

13.10.2008  |   синефиш.бг

ДЖОН МУР (режисьор, продуцент) е роден, отгледан и получава образованието си в Ирландия. 10-годишен той започва да се занимава с това, което се превръща в хоби на живота му, фотографията. Започва работа като оператор на новини, в последствие става асистент-оператор на кино филми и работи с прочути режисьори като Нийл Джордан и Джим Шеридан.
 По-късно Мур започва да режисира телевизионни реклами. С иноваторския си подход и специални художествени ефекти, той става световно известен. Едни от най-популярните му реклами са за ‘Adidas’, ‘Guinness’ и особено ‘SEGA’. През 2001г. Twentieth Century Fox и Davis Entertainment дават шанс на Мур да направи своя режисьорски дебют с военния екшън „В тила на врага” с участието на Джийн Хекман и Оуен Уилсън.
 Следвайки успеха на своя дебют, Мур прави договор с FOX и основава своя собствена продуцентска компания ‘Point Road’. През 2004г. той режисира „Полетът на феникса” с участието на Денис Куейд и Джовани Рибиси, след което прави римейка на класиката от 70-те години на миналия век „Поличбата”, който излиза на екран на 6 юни 2006г.
 
 БО ТОРН (сценарист) завършва университета в Тексас, където учи за сценарист. „Макс Пейн” е първият му продуциран сценарий.

ДЖУЛИ ЙОРН (продуцент) е президент на Firm Films, отдел ‘продукции’ на продуцентската компания ‘The Firm’. Наскоро тя продуцира „Bride Wars” с участието на Кейт Хъдсън и Ан Хатауей и режисьор Гари Уиник; „The Christmas Cottage” с участието на Марсия Гей Хардън, Питър О’Туул и Джаред Падалеки; „Първата неделя” с Айс Кюб и „Чистачът” с участието на Самюел Л. Джексън.
За телевизията Йорн работи като изпълнителен продуцент по хитовия мини сериал „Луната на команчите” на режисьора Лари МакМъртри, предшественика на класиката „Lonesome Dove”, с участието на Вал Килмър, Стив Зан и Рейчъл Грифитс.
Други нейни постижения са филмите: „Дяволът в Емили Роуз”, „Отхвърлени от дявола”, „Флирт за една нощ”, „Денят на Св. Валентин”, „Убийства на Уондърленд авеню”, „Eve’s Bayou” и „Tree’s Lounge”.

 СКОТ ФЕЙ (продуцент) започва своята кариера като новинарски журналист в телевизиите NBC и CNN.  Мести се да живее в Лос Анджелис, където започва работа при Майкъл Дъглас в компанията ‘Stonebridge Entertainment’. По-късно работи в компанията ‘Full Moon Entertainment’, където под негово ръководство излизат над 20 филма.
Фей основава своя продуцентска компания ‘Collision Entertainment’, която има договорни отношения с ‘Miramax Films’ и ‘Abandon Entertainment’. Той продуцира трилъра „Отрова”, базиран по видеоиграта.
В момента Фей е директор на продуцентската компания ‘Depth Entertainment’, чийто първи проект е „Макс Пейн”.

РИК ЙОРН (изпълнителен продуцент) е съ-председател на продуцентската компания ‘The Firm’, водеща управленска компания, която представлява много актьори, сценаристи и певци. Нейни клиенти са: Леонардо ДиКаприо, Камерън Диаз, Бенисио Дел Торо, Ейми Адамс, Мартин Скорсезе, Бил Кондън и много други.

КАРЕН ЛАУДЕР (изпълнителен продуцент) е съ-президент и съосновател на продуцентската компания ‘Abandon Entertainment’. Като председател на ‘Abandon Pictures’, тя съблюдава развитието на много филми. Тя също е съосновател на компанията ‘Collision Entertainment’, работейки съвместно с ‘Miramax films’ и Скот Фей.
Лаудер е била партньор и в ‘Mythic Entertainment’, една от най-големите компании за разработване и разпространение на онлайн компютърни игри.

ТОМ КАРНОВСКИ (изпълнителен продуцент) съвсем наскоро завърши работата си като изпълнителен продуцент по праисторическия епос „10 000 пр. н.е.”на режисьора Роланд Емерих. Той е съ-продуцент и на приключенската драма „The Brothers Bloom” на режисьора Риън Джонсън и с участието на Рейчъл Уайз, Ейдриън Броуди и Марк Ръфалоу. Преди това работи като съ-продуцент на трилъра „Илюзионистът” с участието на Едуард Нортън и Пол Джиамати; по комедийната драма „Светлината на миналото” на режисьора/сценарист Лийв Шрайбър; и по комедията „Европейско пътешествие” с участието на Мат Деймън. Други негови постижения включват екшън комедиите: „Шанхайски рицари” с участието на Джеки Чан и Оуен Уилсън и „Аз, шпионинът” с Еди Мърфи и Оуен Уилсън, както и военната драма „В тила на врага” с Джийн Хекман и  Оуен Уилсън.
През 1982г. получава номинация за наградата Сатурн от Академията по научна фантастика и ужаси за работата си по първия си игрален филм “The Sword and the Sorcerer”, на който е съ-сценарист и съ-продуцент.

 ДЖОНАТАН СЕЛА (оператор) снима филми, телевизионни реклами и музикални видеоклипове. Някои от последните му филми са: „Powder Blue” и „The Midnight Train”. През 2006г. заснема „Поличбата” на режисьора Джон Мур. Той е оператор и на филмите: „Ballroom Dancing & Charm School”, „Grimm Love”, „Dreamland” и „Randy and the Mob”, всички са на режисьора Мерилин Хочкис.
 Други негови постижения са: „Съседка за секс”, „Марсианско хлапе” и „The Little Black Book”, както и късометражните филми „The Newman Shower” и „Dysenchanted”, вторият бе специално подбран за филмовия фестивал в Сънданс през 2004г.
  В музикалния бизнес Села работи заедно със звезди като Кристина Агилера, Бионсе, Шерил Кроу, Дженифър Лопез, Риана, Принс, Джъстин Тимбърлейк, Енрике Иглесиас, Алиша Кийс, Ъшър, 50 сентс и много други.
         В рекламния бизнес Села работи за ‘Reebok’, ‘Coca-Cola’, ‘Burger King’, ‘Bacardi’, ‘Playstation’, ‘McDonald's’ и много други.


ДАНИЕЛ Т. ДОРАНС (художник) работи по научнофантастичното приключение „Фатален срок” на режисьора Ричард Донър. Доранс работи като художествен директор по филмите: „Невероятният Хълк”, „Фантастичната четворка и сребърният сърфист”, „Мисията невъзможна II и III”, „Бяхме войници”, „Спасяването на редник Райън”, „Атентатори”, „Съучастникът” и „Смело сърце”. Други негови постижения са: „Father’s Day”, „Маверик”, „Дракула” и Хук”. 
 Доранс е роден и израства в Палм Спрингс, Калифорния. Започва работа във филмовия бизнес, правейки скици.

ДАН ЗИМЕРМАН (монтаж) започва своята кариера под ръководството на своя баща, прочутия режисьор Дон Зимерман. Работи като втори монтажист по филмите на Том Шедиак: „Смахнатият професор”, „Лъжльото”, „Пач Адамс” и „Водно конче”; за режисьора Дийн Парисо по филмите „Галактическа мисия” и „Купон с Дик и Джейн”; и за режисьора Шон Леви по романтичната комедия „Бракувани” с участието на Аштън Къчър и Бритъни Мърфи.
Зимерман прави монтажа и на „Поличбата” на Джон Мур и „Пришълците срещу хищника 2” на режисьорите Грег и Колин Строс. „Макс Пейн” е третият съвместен проект на Зимерман с Джон Мур.


Роден в Италия, МАРКО БЕЛТРАМИ (музика) започва да учи музика във Венеция заедно с италианското маестро Луиджи Ноно, след което се записва да учи в Йейл. Голямо влияние му оказват световно известните композитори Енио Мориконе и Джери Голдсмит.
През 1992г. Белтрами се мести в Лос Анджелис, където се сприятелява с Джери Голдсмит. Докато изучава техниките на филмовото музициране, той също композира произведения за оркестри, които се изпълняват в оперите в Чикаго, Сао Пауло и Оуклънд Ийст Бей. Оттогава Белтрами се опитва да балансира концертната си дейност с филмовата.
Негова е музиката във филмите: „Умирай трудно 4”, „Ескорт до затвора”, „Невидимият”, „Похищение”, „Поличбата” (2006г.), „Хелбой 2: Златната армия”, „Аз, роботът”, „Терминатор 3”, „Факултетът”, трилогията „Писък”, „Блейд 2”, „Под наблюдение”, „Нощен полет”, „Трите погребения на Мелкиадес Естрада”, „Подземен свят: Еволюция” и други.
Неговата работа печели награди от Американската Художествена Академия.
 
БЪКС САНДЪРС (музика) израства в Южна Каролина, след което през 1989г. се премества да живее в Лос Анджелис. Там се запознава с Марко Белтрами и става негов асистент през 1997г. Негови постижения са филмите: „Умирай трудно 4”, „Ескорт до затвора”, „Невидимият”, „Похищение”, „Поличбата” (2006г.) и „Хелбой 2: Златната армия”.


 
 
[+] PC Mania
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
100/100
 
Велчо Стефанов
[+] в-к Дума
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Емил Дичев
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Жени Монева
[+] Деян Статулов
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Нова телевизия
Среден резултат: 72/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg