Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Ледена епоха 3: Зората на динозаврите

Екипът - Ледена епоха 3: Зората на динозаврите / информация за филма

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs 2009
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

23.6.2009  |   синефиш.бг

КАРЛОС САЛДАНА (Режисьор) от 1993г. е една от главните движещи сили в компанията „Blue Sky Studios”. Салдана е роден в Рио де Жанейро, Бразилия, на 20 юли 1968г. През 1991г. напуска родния си град и заминава за Ню Йорк, където се оказва перфектното място да развие своите умения на аниматор. Той завършва с отличие през 1993г. университета за визуални изкуства в Ню Йорк, където прави първите си късометражни анимационни филма „The Adventures of Korky, the Corkscrew” /1992/ и „Time for Love” /1993/. Те са прожектирани на много фестивали по целия свят. В университета Салдана се запознава с Крис Уедж, един от съоснователите на „Blue Sky Studios”, който го поканва да се присъедини към техния екип.
Като допълнение към филмовите му проекти, Салдана режисира и анимира многобройни телевизионни реклами. Рекламата му „Big Deal” за Bell Atlantic спечели много награди, включително ‘Bronze Clio’ през 1997г., а през 1999г. печели ‘Gold Clio’ за анимирането на „Re-Incarnated”, реклама за ‘Tennents Beer’.
Салдана заедно с Крис Уедж режисират първите игрални анимационни филми, излезли под флага на „Blue Sky Studios” – „Ледена епоха” /2002/ и „Роботи” /2005/. „Ледена епоха” получава номинация за Оскар през 2003г. През 2004г. Салдана получава номинация за Оскар за режисирането на късометражния анимационен филм „Gone Nutty”, а през 2006г. режисира супер успешното продължение на „Ледена епоха” – „Ледена епоха: Разтопяването”, третият анимационен филм продукция на ‘Blue Sky Studios’ и ‘Twentieth Century Fox’.

МАЙКЪЛ ТЪРМАЙЕР (помощник режисьор) завършва Шеридан Колидж през 1997г. и започва работа като аниматор в ‘Blue Sky Studios’през 1998г. Там работи по няколко наградени телевизионни реклами, а по-късно и по дебютния анимационен филм на компанията „Ледена епоха”, на който е главен аниматор. За него Търмайер получава номинация за наградата ‘Ани”. По-късно работи по „Роботи” и „Ледена епоха:Разтопяването” като главен аниматор и като режисьор по номинирания за Оскар късометражен филм „No time for nuts”/2006/.

МАЙКЪЛ БЪРГ (сценарист) завършва Рутгърс Колидж през 1992г. Учи за сценарист в Американския Филмов Институт. Продава първият си оригинален сценарий „The New Jersey Turnpikes” на Universal, когато е на 26 години и е приет в гилдията на сценаристите, където е член през последните 13 години.
Бърг е съсценарист и на първия филм от поредицата „Ледена епоха”. Освен с писане на сценарии за Universal, Warner Bros. и Revolution studios, Бърг пише статии и разкази за различни списания като „Details” и „Rosebud”.

ПИТЪР АКЕРМАН (сценарист) е съсценарист на „Ледена епоха”. Продава оригиналния сценарий за филма на Дисни с име „The Animated-American”. Написва пиесата „Things You Shouldn’t Say Past Midnight”, адаптира за Бродуей „The Pajama Game” с Хари Коник Младши, който спечели награда Тони за най-добра възстановена пиеса. Детската му книжка „The Lonely Phonebooth” ще бъде публикувана тази есен. В момента Акерман пише книга за Бродуейския мюзикъл с участието на Дейм Една и Майкъл Файнщайн. (Dame Edna and Michael Feinstein.)

 МАЙК РЕЙС (сценарист) за осемнайсет години писане, Рейс има четири награди Еми и Пийбоди за филма „Семейство Симпсънс”. През 2006г. печели награда за цялостно творчество от Animation Writers Caucus.
  Рейс създава анимационните сериали „The Critic” и „Queer Duck” (разказващ за гей паток) за Showtime. Филмът „Queer Duck” събира гневни критики през юли 2006г. Филмът печели награди в Ню Йорк, Чикаго, Швеция и Германия.
Филмът „My Life in Ruins”, вдъхновен от пътуванията му в 58 страни ще бъде пуснат от Fox Searchlight Pictures през юни. Рейс е съсценарист на „Семейство Симпсънс Филмът”.
Рейс е щастливо женен от 20 години. И както повечето писатели на детски книжки и той няма деца.

ЙОНИ БРЕНЕР (сценарист) е израснал в Ан Арбор, Мичиган. Учи в Мичиганския университет, където завършва английска и съвременна литература, свири джаз и е редактор на хумористичен вестник „The Every Three Weekly”.
„Ледена епоха: Зората на динозаврите” е първият му продуциран проект.

ДЖЕЙСЪН КАРТЪР ИТЪН (Сюжет) започва филмовата си кариера през 1996г. като директор развитие за Скот Рудин.
През 1997г. решава да пише детски книги. Книжката му с картинки „The Day My Runny Nose Ran Away” е публикувана през 2003г., а през 2008г. е публикувана детската книжка с приказки „The Facttracker”.
Телевизионната и филмовата му кариера започва с интернет шоу-програми за Sci-Fi Channel и Showtime. През 2003г. ‘Blue Sky Studios /Twentieth Century Fox Animation’ го наемат да напише анимационен филм с име „Imaginary Friend”. През 2006г. точно преди раждането на първото си дете Итън се залавя с разработването на идеята за „Ледена епоха: Зората на динозаврите”.

ЛОРИ ФОРТЕ (продуцент) започва кариерата си в Дисни, където е работила по „Играта на играчките”, „Цар Лъв” и „Покахонтас”. След това се прехвърля във ‘Fox Animation Studios’ и става продуцент. Продуцира „Ледена епоха”, а после и продължението му „Ледена епоха: Разтопяването”. В момента работи и по още няколко анимационни филма.
Преди да се насочи към анимацията, Форте е отговаряла за телевизионните сериали „Алф”, „Скъпи Джон” и „Empty Nest”. След това е работила в Columbia Pictures Television, където се занимава с развитието на комедийни предавания.

ДЖОН С. ДОНКИН (продуцент) през 2003 г. печели номинация за Оскар като продуцент на „Gone Nutty”, анимационното филмче за катерицата Скрат от филма „Ледена епоха”.
Донкин продуцира няколко проекти, включително "Роботи" на режисьора Крис Уедж, номинирания за Оскар „No Time for Nuts”, „Aunt Fanny’s Tour of Booty” и “Surviving Sid”.
Донкин започва кариерата си на компютърен аниматор през 1983г., когато се присъединява към CGRG в Университета в Охайо. Малко след това, той започва работа като старши аниматор в ‘Cranston/Csuri Productions’.

КРИС УЕДЖ (изпълнителен продуцент) е носител на Оскар като режисьор, продуцент и съосновател на Blue Sky Studios. Той е движещата сила на компанията за анимиране на герои.
Уедж написва и режисира първият филм на Blue Sky „Bunny”(1998), който спечели Оскар за най-добър късометражен анимационен филм. Той режисира първите два компютърно създадени анимации „Ледена епоха"(2002), номинирана за Оскар за най-добър анимационен филм и „Роботи”(2005). Той е изпълнителен продуцент на „Ледена епоха: Разтопяването” (2006), който спечели над 638 милиона долара по света, както и на „Хортън” (2008).

ДЖОН ПАУЪЛ (композитор) е роден в Обединеното Кралство и има списък от филми, които демонстрират възможността му да композира музика в различни жанрове.
Започва да се занимава с композиране на мелодии за реклами и за телевизионни предавания през 1988г. в една лондонска компания. В този период сътрудничи на известни композитори като Ханс Цимър и Патрик Дойл.
Придържането само към един стил не е присъщо за Пауъл. Завладяващата музика към филма „Лице на заем” му отрежда заслужено място сред големите имена в бизнеса. След този си успех, той пише романтични мелодии за „Природни сили” с Бен Афлек и Сандра Бълок. За анимационния „Мравката Z” Пауъл смесва джаз, латино и класически елементи.
Пише музиката на „Шрек”, „Шрек 2”, „Аз съм Сам”, „Алфи”, „Игра по ноти”, „Италианска афера”, „Самоличността на Борн”, „Срок за влюбване”, „Заплащането”, „Господин 3000”, „Превъзходството на Борн”, „Послепис: Обичам те”, „Г-н и Г-жа Смит”, „Телепорт” и анимациите „Роботи”, „Весели крачета”, „Хортън”, „Кунг Фу Панда”, „Болт”.
През 2008г. композира музиката към хита „Ханкок” с Уил Смит в главната роля.

ПИТЪР Дьо СЕВ (дизайн на героите) е роден през 1958г. в Куинс, Ню Йорк. Започва да рисува още като дете, а по-късно учи в „Парсънс” – училище за дизайн.
По време на 20 - годишната си кариера има публикации във всички големи американски списания и вестници. През 2002г. илюстрира и първото издание на книгата на Марк Твен „A murder, a Mystery and a Marriage”.
Дьо Сев е правил дизайна на плакати за бродуейски постановки, както и за герои на множество анимационни филми на Fox, Дисни и Пиксар. Някои от заглавията са: „Парижката Света Богородица”, „Принцът на Египет”, „Мулан”, „Приключенията на бръмбарите”, „Тарзан”, както и супер успешния „Ледена епоха”, на който той е създател на всички герои.
Освен с работата си по анимационни филми, Дьо Сев се занимава и с дизайн на телевизионни реклами, включително за Nike.

МАЙКЪЛ НАП (художник)  завършва „Ринглинг”- училище за изкуства и дизайн. Присъединява се към ‘Blue Sky Studios’ през есента на 2000г като дизайнер на героите и сцените по филма „Роботи”. Той проектира отделни сцени и в хитовите „Ледена епоха: Разтопяването” и „Dr. Seuss’ Horton hears a who”. Първото му постижение като художник е номинирания за Оскар късометражен филм с главен герой катерицата Скрат – „Scrat no time for nuts”.

ХАРИ ХИТНЪР (монтаж) има 25-годишен опит зад гърба си както в игралните филми, така и в анимационните. Родом от Южна Африка,  Хитнър работи и живее в Лос Анджелис, докато не се премества да живее в Ню Йорк. Там той започва работа към ‘Blue Sky Studios’ и прави монтажа на „Ледена епоха:Разтопяването”.


 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Cinefish.bg
[+] sivosten.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Ангел Генчев
sivosten.com
[+] Труд
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Владислав Апостолов
[+] Vodafone Live!
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Даниел Симеонов
[+] сп. Бела
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Ивайло Петков
[+] Playboy
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Калина Гарелова
[+] Strangera.com
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
80/100
 
Мартин Тонев
[+] Екран
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Неда Ковачева
[+] dnes.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
 
Петя Славова
[+] списание Мода
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Траян Коянков
Среден резултат: 76/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg